Здравният пропуск успешен във Франция, няма нужда от локдаун

Австрия и Германия въведоха ограничения за неваксинираните
19 ное 2021 08:40, Елка Василева
29
Здравният пропуск успешен във Франция, няма нужда от локдаун
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Франция Еманюел Макрон заяви, че страната му няма нужда от налагане на локдаун за неваксинираните срещу коронавируса хора заради успеха на здравния пропуск в намаляване на скоростта на разпространение на заразата, предаде Ройтерс.

"Тези страни, които въвеждат локдаун за неваксинираните, са онези, които не въведоха здравен пропуск. Следователно такава стъпка не е нужна във Франция", заяви Макрон в интервю за регионалното издание "Воа дю нор".

Още по темата

Във Франция здравният пропуск - доказателство за ваксинация, удостоверение за прекаран коронавирус или отрицателен резултат от тест, се изискват от лятото за влизане в кафенета, ресторанти, културни и спортни обекти, за влаковете на дълги разстояния, за вътрешните полети и за други дейности.

Австрия и Германия въведоха тези дни ограничения за неваксинираните, припомня Ройтерс.

В интервюто Макрон заяви, че все още чака препоръките на здравните власти дали трета доза от ваксините трябва да се поставя на всички, подходящи за ваксиниране. Сега във Франция тя може да се поставя само на хората на и над 65 години и на хората в крехко здраве. От декември за тази възрастова група третата доза ще се обвързва с валидността на здравния сертификат.

"Ако се установи, че трета доза е ефикасна и нужна за повече хора, то очевидно ние ще я включим в здравния пропуск", заяви Макрон.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
La France преди 2 години
Франция е най-великата страна! Люлка на цивилизацията и майка на съвременния свят! Vive la Republique! Vive la France!
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те двете въведени,като за изолация при въведена епидемия в степен пандемия с недоказан биологичен вирус-растителен,животински,човешки,като от него се получило масово натравяне за да се създадат условия за ситуация извънредна световна заплаха,която не е по силите на нито един вирус добре организиран както се случи от името на този,че всеки след масовата карантина да трепери,че не може да излезе що проби как тест ще му припишат как в списък за локдаун и здравен пропуск,които са едно и също за пари
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Едно към едно 16 от Анонимен 13. Няма да е зле човек да се опитва да вижда по-голямата картина и как нещата са свързани в нея, а не да повтаря на изуст отделни кухи фрази, които денонощно му диктуват от телевизора.
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Едно към едно 16 от Анонимен 13. Нашето е ***, не от мерките за ковид. Те са един малък фактор. В сравнение с Франция, и не само- лоша храна, лоша грижа за здравето, почти тровене с антибиотици и грешни протоколи на лечение... Виждал ли си масов български пенсионер - трагичен външен вид дрипав, бес зъби, и носи чанта с лекарства. Я виж френските пенсионери. И без ковид бяхме първи по болести и смъртност, и с ковид пак. Просто нашата "здравна с-***" се срина тежко, щото си беше на ръба.
23
0
 
0
 
! Отговори
В. преди 2 години
Ще оцичам Е. до края.
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не така, Еми. Какворсе цепиш от другарчетата? Австрия обяви пълен локдаун днес, ирландците обсъждат такъв. И хората на танте си забраниха коледните базари, и те ще затворят до дни. Днес само пращат болни от Бавария в Швейцария, че си препълнили болниците. Напред към пълния локдаун и виновни са неваксинираните, т.е. всички с поне 6 дози. Още сме били на трета. Ми да почакат да се ваксинират напълно тия гадни антиваксъри, бе.
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Френските колаборационисти на немския райх да се оправят
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пълен хахо е тоя.
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Да-амТе са само за братята зидаромазачи. За народа според епохата: гилотина, каторга, колаборационизъм, социализъм, либерални ценности, мигранти, ваксини и пак фашизъм (здравен)
18
4
 
0
 
! Отговори
Почел преди 2 години
До ннтакъв няма, хората го карат вече по 2 или по 3 пъти а вече има първите данни за по 5 пъти в ИРАН! Ваксината е средство а не начина да се справим с тая гнусотия! Средставата за пълна елиминация са много на брой който трябва дасе приложат едновременно, едно от който е пълен локдаун до изчистване на вируса, но с Пълна подкрепа на затворени бизнеси и хора!
17
0
 
2
 
! Отговори
нн преди 2 години
До кога успешен, докато отново ви натисне заразата. Отърване няма докато всички или почти всички не я изкарат и се добие обществения имунитет. Днеска сте по-добре, утре ще стане като в Германия, това ни чака всичките.
16
0
 
14
 
! Отговори
Да-ам преди 2 години
Къде останаха свободата, равенството и братството?Това Франция ли е?
15
7
 
2
 
! Отговори
Едно към едно преди 2 години
До Анонимен13 А защо не погледнеш нашата кочинка? Десет пъти по-малко сме от французите, а смъртността ни е 30 пъти по голяма! Тридесет пъти! Али баба и ресторантьорите са доволни.Това е важното!
14
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А каква е разликата между локдаун за неваксинирани и достъп само срещу здравен пропуск?
13
0
 
17
 
! Отговори
Касандра преди 2 години
Това ви показва целта на занятието - тия пропуски. Сега с тях който не слуша могат да го изключат от системата. Свободата умира. Това е т.н. новият световен ред. Не случайно Клаус Шваб сравни идването на короната с идването на Иисус.
12
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Здравният пропуск във Франция е успешен само в доктаторския мозък на президента им. И, ако обичате, авторите посочвайте точната дата на дадено изказване, за което пишете. Защото примерно статистиката за броя заразени във Франция вчера и днес бие тавана. Та това изказване на Макрон ще да е на поне два дни. Т.е. вече е остаряло в таз динамична ситуация.
11
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе...КЪДЕ Е КУНЧЕВ,А?!
10
0
 
10
 
! Отговори
До 11 преди 2 години
Кунчев ли ти каза така да пишеш?
9
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинация е спасението. Ясно е и за *** вече.
8
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само аз ли не виждам разлика между ограниченията за неваксинирани във Франция и така наречения локдаун в другите фашистки страни?