Неваксинираните в Гърция аут от кина, театри, зали...

Страната затяга COVID мерките от днес
22 ное 2021 07:45, Ния Христова
51
Неваксинираните в Гърция аут от кина, театри, зали...
Снимка: БГНЕС
В сила от днес влизат нови мерки в Гърция, които имат за цел да спрат вълната от нарастващи инфекции преди коледните празници, съобщи БГНЕС.
 
Според новите правила, обявени от министър-председателя и представители на правителството, хората, които не са ваксинирани срещу COVID-19 или нямат валидно удостоверение за възстановяване след преболедуване вече няма да бъдат допускани до обществени закрити места като кина, театри, музеи и спортни зали.
 
Работното време на магазините също е променено. Целта е да се ограничи въздействието на пиковите часове върху обществения транспорт. Магазините за търговия на дребно отварят в 10 ч. сутринта, а служителите в офисите ще работят на смени.
 
Според данните на Националната организация за обществено здраве, средният брой на случаите на новозаразени е намалял леко през седмицата за първи път от близо два месеца.
 
Среднодневният брой на новите случаи е повече от три пъти по-висок от нивата на новозаразените в началото на октомври (2174 от 1 до 7 октомври), а смъртните случаи и интубациите имат тенденция към нарастване.
 
От 12 до 18 ноември смъртните случаи са средно 72 дневно, в сравнение с 55 през предходната седмица, а интубациите - 541, в сравнение с 476 за предишните 7 дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
0
 
! Отговори
#M преди 2 години
А у нас кога?
41
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"А колкото и сила да налага, неможе да смачка цялата тълпа. Затуй, е това разделение. Но обединят ли се хората, ела да гледаш какво ще стане. То и Хитлер така е действал, ама накрая се заключил в Бункер от страх."____________ Хората няма да се обединят, просто защото масовата психика не действа така. А Хитлер се е заключил в бункер от страх, не защото хората са се обединили срещу него, а защото Руската Мечка е настъпвала и е била на път да го прегази. Немците до последно са били с него.
40
4
 
4
 
! Отговори
Галин Костов преди 2 години
***, ти да не си пулмолог случайно? Не само оздравях, но и тичам без проблем по 5 км. всяка вечер. Имам рентгенови снимки през 15 дни една от друга. На едната матово стъкло, на другата нищо друго освен обикновен бронхит. Загива само този който не се бори, отчайва се или се доверява твърде много на лъжите на лекарската мафия.
39
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С двустранна бронхопневмония знаеш ли кога ще оздравееш за 10 дни? Ае ходи да си фантазираш в градинката при децата.
38
3
 
6
 
! Отговори
Галин Костов преди 2 години
Да анонимен 38. Карал съм го тежко точно преди една година. С двустранна бронхопневмония. Над 10 дни с температура от 38 градуса. Вече втора вълна минава, маски и дистанция не спазвам и не ме лови. Впрочем готов съм да го изкарам още един път така тежко, но няма да вкарам в организма си експерименталните химикали на международните юдейски мошеници. Предназначение на тези продукти до момента е абсолютно неизвестно предвид това че не предпазват от коронавируса по никакъв начин.
37
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой не го кара леко. Ако за вас 10 дни температура, бронхит, ставни болки, е леко каране, значи не сте добре с главата. А след боледуването има още около месец възстановяване. Болест, която ви изкарва от релси за един месец, не е обикновен грип. Тук не споменавам изобщо тези с по-тежки усложнения и умиращите.
36
5
 
0
 
! Отговори
64 процента преди 2 години
от българите подкрепят налагането на зелен сертификат и налагане на ковид мерки с репресии ала Рашков
35
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Неваксинираните да спрат да плащат данъци на зависимите от фармамафията марионетки.
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 32, тоя спор е безмислен. Някой го карат леко, други не толкова, трети лека им пръст, заминаха за оня свят. Все пак насилственото налагане на такива мерки е фашизъм и видно няма особен ефект само по себе си за намаляване на заболеваемостта. Единствено увеличава печалбата на фарма компаниите, докато убива малкият и среден бизнес.
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимене кво яко ги гърчат, тука да не е по-различно?
32
1
 
0
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
До 32 Лъжеш.
31
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 31: На кого ги разправяш тия? Аз нали го изкарах? Беше по-леко от обикновен грип.
30
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинирайте се, болестта е ужасна. Няма нищо общо с грип, това е сериозно инфекциозно заболяване. Лъжат ви тези, които разправят, че се кара леко или безсимптомно.
29
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гърците яко ги гърчат.
28
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Споко ще се оправят и те знаят как се прави.
27
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Tipi4ni visantiizi tapi a tapite balgari hodat da im panst restr.hotelite
26
2
 
13
 
! Отговори
Кабалчик Талмудов преди 2 години
Гърция трябва да бъде обезлюдена от етиопските данайци и останалата маляшка сволачч. В северната част ще има оцелели, щото там са предимно българи.
25
0
 
22
 
! Отговори
Колио преди 2 години
Къде е Ангел Кунчев
24
0
 
25
 
! Отговори
Мартин преди 2 години
Канадеца само да пробва да ни дели на натровени на дози и т.н ще го отнесе заради всички. около 70 процента и куршуми не ни плашат и твърдо няма да се дозираме!
23
1
 
15
 
! Отговори
Ивза преди 2 години
Дреме ми,че няма да ги посещавам.Но този не мисли,че заплатата му идва от отчисленията от мен и всички останали.