ЕС препоръчва подсилващи дози ваксина за хората над 40 г.

Новите случаи се дължали на изтичане на действието на поставени ваксини
110
ЕС препоръчва подсилващи дози ваксина за хората над 40 г.
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Гражданите на ЕС над 40-годишна възраст трябва спешно да получат подсилваща доза ваксина против ковид, заяви на пресконференция днес Андреа Хорват от Европейския център за предотвратяване и овладяване на заболяванията.

Тя добави, че по-нататък допълнителни дози трябва да се предвидят за всички пълнолетни европейци. По нейните думи наблюдаваното днес повишение в броя на новозаразените се дължи на изтичането на действието на вече поставените дози ваксина.

Досега в ЕС са ваксинирани 81 на сто от пълнолетните (65 на сто от населението), но за да има обществото достатъчна защита срещу новата болест, необходимо е имунизацията да обхване над 80 на сто от цялото население, поясни Хорват. По нейните думи, ако не се приложат допълнителни ограничения, броят на новозаразените ще бъде още по-тревожен през декември-януари.

Марко Кавалери, представител на Европейската агенция по лекарствата, добави, че допълнителни дози трябва да се поставят най-напред на ваксинираните преди повече от шест месеца. Той посочи, че първо трябва да бъдат реимунизирани по-възрастните хора. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още по темата: ЕСваксиникоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
4
 
! Отговори
Съвпадение? преди 2 години
Сред хората над 40г има регистрирани най-много смъртни случаи след втората ваксина! Голям % от тези смъртни случаи са до 3 седмици след бодежа.Даже се осмеляват официално да го описват британците.
79
0
 
0
 
! Отговори
Дядо Стефчо преди 2 години
Аз се ваксинирах и антиваксерките в квартала идват нощем да им вдигам антителата. По метода на вдигане на краката. Незнам докога ще издържа. Трябват доброволци. Хора като мен които се раздават. Все съм на първа линия.
78
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Третата ваксина повишава имунитета, така че след четвъртата доза да сме защитени.След като 80% от населението получи петата доза, ограниченията могат да бъдат облекчени, тъй като вирусът не се разпространява благодарение на шестата доза.Сигурен съм, че седмата ваксина ще реши проблемите ни и няма защо да се страхуваме от осмата доза
77
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами като не се знае кой е истински и кой фалшивоваксиниран , така ще е....всички затворени.
76
1
 
9
 
! Отговори
Ваксините работят преди 2 години
Правителството на Словакия реши днес да наложи локдаун заради големия ръст на нови случаи на коронавирус. Това съобщиха словашката новинарска телевизия "ТА 3" и други местни медии, като се позоваха на министъра на икономиката Рихард Сулик, предаде Ройтерс. Впоследствие словашката информационна агенция ТАСР уточни, че локдаунът влиза в сила от 25 ноември със срок от 90 дни и ще важи както за неваксинираните, така и за ваксинираните словаци.
75
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първо препоръчват, после задължават. И на пролет с 4-тата. На есен с 5-тата. И те така. Честито на обанораните.
74
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В една бктилка червено вино има повече имунитет от 3 дози ваксина.
73
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аха да си помисля, че препоръчителната подсилваща доза скоро ще стане задължителна, и се сетих, че съм противник на конспиративните теории.
72
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
" Досега в ЕС са ваксинирани 81 на сто от пълнолетните (65 на сто от населението), но за да има обществото достатъчна защита срещу новата болест, необходимо е имунизацията да обхване над 80 на сто от цялото население ". В Западна Европа процентът на ваксинираните е значително по-голям и на практика нямат неваксинирани сред пълнолетните. Затова и виждат, че третата доза е необходима. Ние сме далеч назад.
71
3
 
14
 
! Отговори
Идва и у нас преди 2 години
До 87 Разбира се. Беше ирония. Политиците какви пари ще усвояват не ми е важно. Всъщност е. Ако заради пари ще ме тормозят и ще излагат здравето ме на опасност, значи е време тяхното здраве да бъде изложено на опасност.
70
2
 
10
 
! Отговори
Кон преди 2 години
До Идва и у насНе да се бодем, а да го набодем на Кацаров трябва.
69
2
 
13
 
! Отговори
Кон преди 2 години
Двамата цитирани субекта имат ли медицинско образование? Щом родните ни *** го премълчават, значи че нямат. Това са неграмотници, които нямат право да дават препоръки.
68
2
 
22
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 2 години
Българите препоръчваме на ЕС да си го нaчykа
67
3
 
7
 
! Отговори
Един преди 2 години
До Анонимен 20 Гледах част от скоро качено видео в Ютуб относно Япония - ако не греша под 100 нови случая на Ковид и 2 починали за последния ден, лекарите имали право да изписват ивермектин без ограничения, 76 % ваксинирани или там някъде. Ако тези данни са верни и ги съпоставим с други държави с висок процент ваксинация, може би ключът е в ивермектина, храната и протокола им на лечение?
66
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България вън от ЕС, това е спасението а не някой друг да ти диктува правилата и да взема повече отколкото да дава.
65
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гилотини трябва за тези политици и доктори!
64
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изтичане на действието хахаха, това не са ваксини а експериментални препарати. Ако бяха ваксини нямаше да сменят дефиницията за ваксина специално за да ги ползват.
63
2
 
17
 
! Отговори
Идва и у нас преди 2 години
Има опасност от санкции за България заради ниската ваксинация у нас. Съществува такъв риск и трябва да го имаме предвид. Има такива сигнали от нашите европейски партньори. казано днес от Кацаров. Поне издаде що така лъжат, мажат и натискат да се бодем. Ми, бодете се, бе! Бодете се! Трябват кинти за бело и к...ви за политиците.
62
4
 
21
 
! Отговори
Истукан преди 2 години
Стана ли премиер, първата ми работа изваждане незабавно на България от Европейския съюз. Следващото нещо е национализация на всичко.
61
2
 
17
 
! Отговори
МЗ преди 2 години
Започва ранно записване за четвърта доза. Наградата е ваучер за 10% отстъпка от опелото и смяна на подлогата в интензивното 2 пъти дневно вместо един.