Омикрон се разпространява 3 пъти по-бързо, удря младите

Ваксинираните ще са достатъчно предпазени
426
Омикрон се разпространява 3 пъти по-бързо, удря младите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Новият щам на COVID-19 – Омикрон, се разпространява около 3 пъти по-бързо от предишните. Това сочат последните данни, които са получени от Южна Африка тази нощ, каза пред Нова телевизия проф. Радка Аргирова, член на експертния съвет към министъра на здравеопазването.

Още по темата

По думите й засегнати са предимно млади хора и неваксинирани.

„Знаем, че има над 50 мутации. Част от тях ги знаем от Делта и Алфа вариантите. Знаем какво могат да причинят тези мутации”, каза проф. Аргирова.

„Предполагам, че ваксинираните ще са достатъчно предпазени. Една част от мутациите са характерни и при предишни варианти и ваксините вече действат срещу тях. Но е възможно да не е на 100% това действие, което е нормално”, обясни проф. Аргирова.

Тя обяви, че ще има няколко типа нови лекарства. Едните ще имат профилактични действия. „Ще има и такива за хора, които не успяват да изработят антитела от ваксините”, обясни проф. Аргирова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


426
Още по темата: коронавирусОмикрон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
257
1
 
9
 
! Отговори
Мееметчу преди 2 години
Немъ страшну, ве, не съ блъскайте, джанъм, за всякъ възрастовъ група шъ намерят и Ковидна "Коронка"!!!
256
1
 
19
 
! Отговори
Фака Политик преди 2 години
Това са санкции за да не пътувате насам натам и да не мърсите. Роднините може да видите във фейстайма, забележителностите в гуглето, хубава природа и тнт има онлайн безплатно, само тока и парното трябва да си плащате редовно, но това са пинатс в сравнение с екскурзия до ЮАР или Абу-Даби. И вместо слънце по 1000 IU витамин Д дневно и така намаляваме СО2 отпечатъка.
255
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От 600 пътника за Холандия 61 позитивни, 13 от тях с омикрон.
254
2
 
9
 
! Отговори
Разбрал играта преди 2 години
До Умен - сега бионтек ще докажат че псевдоваксината им е много ефективна и ефикасна и срещу новия вариант ако се боцнете с поредна дозичка
253
2
 
19
 
! Отговори
Просто питам преди 2 години
Това, че се разпространява по-бързо, как точно го прави по-смъртоносен? Четете между редовете на лъжата...
252
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде пак отначало, ваксини, сертификати, вълни, ново правителство, инфлация, мизерия, умрели и другата есен пак.... Колелото на хамстерите...
251
1
 
16
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Много удобно време за поява .Преди празниците :)))
250
0
 
3
 
! Отговори
1908 преди 2 години
Да оставим всичко друго и да се обърнем към неоспоримото и неизбежното, а именно, че във всяко производство има някакъв процент брак. За съжаление дали конкретната доза ваксина е годна се разбира чак след като се инжектира. Нека приемем условно, че негодните ваксини на всички производители на планетата са петнадесетхилядна от процента (0,015%). При сложени 7,88 милиарда дози в световен мащаб (https://ourworldindata.org/covid-vaccinations?country=OWID_WRL) това са над 1,18 милиона хора със страни
249
3
 
0
 
! Отговори
Накратко: преди 2 години
Докато си работя , докато съм обучител и съм на стаж - ако се дигна в йерархична длъжност си заминава и стажа и акцията ми!Което мен много ме устройва принципно, но друг е въпроса с фабриката дето трябва да стане училище!
248
3
 
23
 
! Отговори
Да преди 2 години
Така, нали видяхте новата наредба на ЕС за зеления сертификат? В него ще влизат хората с три дози. Искам да попитам двудозовите не се чувствате малко глупаво (най-меко казано), след като вече сте в отбора на ***? За еднодозовите да не говорим - те са за затвор. Бу-ха-ха!
247
2
 
0
 
! Отговори
Денкоооов!!! преди 2 години
*** може ли така - никакво любопитство никакво желание да се направи нещо за сто години напред! По устав няма никакъв шанс да съм на друга позиция! Ти да не искаш да ми вземат златната акция в корпорацията? А съм станал шефче некакво Нюуел ми взима представителната акция! Не че нещо - не че получавам облаги или финанси от нея , обаче ми е сертификата за професионалист заедно с другите негодници!
246
1
 
13
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Ох добре че съм дрът.
245
0
 
1
 
! Отговори
Денкооов!!! преди 2 години
Много пъти съм ви казвал, че за столове като вашите изобщо не се натискам и нямам никакво желание да съм на ръководна позиция и че насила да ме карате няма да заема по-висока длъжност от настоящата си - много си ми е хубаво с краката на бюрото и да дремя след като съм си свършил работата, ама фабриката е доста анахронизирана господин Форд. Иначе ще ръждясам началник, тия другите хора си мислят, че не работя, ама само така си мислят! А и не съм си обучил наследник!
244
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От понеделник частните училища са присъствено, а както знаем в България по екзотични дестинации пътуват единствено заможните, каквито са родителите на учащите там, но след училище децата им щъкат навсякъде, така че софийската Коледа се очертава да бъде доста черна.
243
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
баба Ягаргирова пак плаши хората за няколко сребърника .
242
0
 
1
 
! Отговори
Денкооов! преди 2 години
Аз нямам време да дишам от работа, че съм захванал още няколко неща, обаче вместо да го играеш лошия министър стил Сакскобурготски и писмото за Пенчо Славейков в кофата и да ми слагаш постоянно прътове в колелетата не ли по-лесно да извадиш министерската писалка и да пуснеш натиска идващ към теб отвън да си ходи!
241
0
 
0
 
! Отговори
Денкооов!!!! преди 2 години
Някакви хора от много време се опитват да ме изкарат по-черен от дявола как има една приказка и че видиш ли аз съм задръстения, а не те!А според мен се опитвате да не дадете едни пари на кой ги е заслужил и да ги дадете на някой за злоупотреба с държавни средства! Значи болен здрав да носи нема да стане! И след като порядъчно съм ви набил канчетата до ниво Хауърд Хюз обади се на работодателя ми!
240
0
 
19
 
! Отговори
СТАТИЯ БОЗА преди 2 години
'Омикрон се разпространява 3 пъти по-бързо, удря младите'ТРИ ПЪТИ ПО БЪРЗО ОТ КАКВО - ОТ ДЕЛТАТА, КОЯТО СЕ РАЗПРОСТРАНЯВА В ПЪТИ ПО-БЪРЗО ОТ АЛФТА ИЛИ? ---'Ваксинираните ще са достатъчно предпазени'КАК РАЗБРАХА, ЧЕ ЩЕ СА ПРЕДПАЗЕНИ И КАКВО ОЗНАЧАВА "ДОСТАТЪЧНО ПРЕДПАЗЕНИ"
239
1
 
0
 
! Отговори
Денкооввв!!! преди 2 години
Чувал съм всякакви работи за себе си! Имало е и разследвания за мен по анонимни сигнали и заявки и знаеш к'во - нито едно от тия разследвания не намери никакви доказателства за нито едно обвинение ... Нито едно .... И знаеш ли защо?Защото нищо от това, което казват, че съм направил не съм направил! Ето казвам какво съм правил: изложби, изследователска работа, "Обесването на Свещенник Кръстьо", Закон на Ангелов, вътрешноземно налягане, Морфогенезисна форма ... И ново поколение светско училище .
238
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Почваме пак отначало. Нови ваксини през март, блъсканица, зелени паспорти, отпуски, есента пак вълни, затваряне... така до края на програмата.