КПКОНПИ проверява МЗ заради тестовете за ученици

Причината - сигнал за нарушения при избора на изпълнител
15
КПКОНПИ проверява МЗ заради тестовете за ученици
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Антикорупционната комисия започна проверка в Министерство на здравеопазването заради процедурата за закупуване на бързи антигенни тестове на ученици.

Проверката е по сигнал за допуснати сериозни нарушения при избора на изпълнители и класирането им, както и по медийни публикации, съдържащи изявления на бивш заместник-министър на здравеопазването.

Предмет на проверката са и данни за завишени цени на тестовете и забавяне на доставките им, съобщават от КПКОНПИ.

От министъра на здравеопазването е изискана пълната документация по избора на изпълнители и сключените договори за доставка на бързи антигенни тестове за ученици.

В рамките на днешния ден предстои снемане на обяснения от бившия заместник - министър на здравеопазването Димитър Петров и от управители на търговски дружества, които са участвали със свои оферти за доставка, но са били отстранени от процедурата. Ще бъдат снети обяснения от членовете на комисията по избор на доставчици на тестове, от министър Стойчо Кацаров, както и от началника на кабинета му и от други лица. Извършва се анализ на договорените цени и срокове на доставка, както и на промените в тях по всеки от наличните досега 15 договора с предмет „Доставка на медицински изделия - бързи антигенни тестове за провеждане на индивидуално неинвазивно изследване на SARS-CoV-2“.

След завършване на проверката, Комисията ще прецени изпращането на материалите на прокуратурата, при наличие на данни за корупционни престъпления.
 


15
Още по темата: училищеМЗтестученици
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
ДаНакажемШайката преди 1 месец
А кой ще прати Сасата при Бай Ставри!?Време му е.
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дано се изядат помежду си. До кокал да се изгризат!
12
0
 
1
 
! Отговори
Сашо преди 1 месец
Това да си българин е много долна работа краде че чак ушите му се пукат *** краде от нямане а българина краде от имане и за ту си казвам ас да си българин е долна работа
11
0
 
5
 
! Отговори
ха-ха преди 1 месец
Тестовете са закупени по 32 лева, но са внесени по 0,30 лв. Сещате ли се каква е комисионната? Това ли са честните и почетните?
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пълна забрана за всички ваксини тестове и сертификат цацаров и подлогитеим всички в затвора няма нужда от техните убийствени ваксини тесове и сертификати никога никакъв случай няма да се ваксинират хората стига дано да горите в ада проклети убийци
9
1
 
2
 
! Отговори
ха ха преди 1 месец
Крадеца Боко насъсква КНОПИ! :)))) Яко чегъртане трябва да има!
8
0
 
3
 
! Отговори
К. Ш. преди 1 месец
Министър Стойчо дали няма да получи медал за мръсотиите, които извърши? Радев назначи 3 мр ъс ни ка да свършат мръ сна та работа. Но най-големият мр ъс ник е Радев.
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Цацаров ще прави услуги на Лоестият още два ,три месеца и е аут!
6
1
 
8
 
! Отговори
истината преди 1 месец
купиха ги по 32,50 лв.,а в аптеките са по10-15 лв.
5
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Цацаров е слуга на Бойко ,но за лекарствата ,които липсват ,заради тестовете и анархията в болниците влючващи заключени пациенти и дадени им телефони за връзка ,ако се влошат Кацаров е за съд !?
4
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Освен Кацаров и Денков се нуждае от проверка. Този зор всички да са присъствено точно преди празниците и настъпвакият омикрон е много съмнителен. Отделно тези тестове са с много нисък процент на достоверност и то само в активната фаза на заболяването и не се използват никъде по света с цел осигуряване на безопазлсна среда за обучение.
3
1
 
9
 
! Отговори
Алко преди 1 месец
кацара май е пропуснал да бутне на цацара :)
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
туй кнопи е на цацаров нали ? -много козове имат още бойко и доган - лесно няма да пуснат кокала !
1
2
 
13
 
! Отговори
Пейо преди 1 месец
Няма какво цяла комисия да се занимава. На всеки е ясно, че става дума за ГОЛЯМА далавера.