Сертификатът за преболедували в Гърция вече с по-кратък срок

Хората над 60 г. без трета доза се считат за неваксинирани
60
Сертификатът за преболедували в Гърция вече с по-кратък срок
Снимка: БГНЕС

Гърция намали валидността на сертификатите за преболедувалите коронавирус от шест на три месеца. След изтичане на срока се препоръчва ваксиниране.

След въведеното задължително ваксиниране на лица над 60-годишна възраст се променят и мерките за тях. Сертификатът за имунизация е валиден до 7 месеца, а при непоставяне на трета доза се третират като неваксинирани, предаде БНР.

Глобяват се по 100 евро на месец и нямат право да посещават затворени обществени места, а ако работят, се тестват по два пъти на седмица.

С анулиран сертификат за ваксиниране са вече над 150 хиляди гърци на възраст над 60 години, които здравното министерство приканва да си поставят трета доза от ваксината.

Провежда се активна кампания към родителите за ваксиниране на децата, защото 25% от ежедневните случаи на новозаразени са деца от 4 до 18-годишна възраст.


60
Още по темата: Гърциякоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
9
 
! Отговори
Евроатлантик преди 1 месец
Голям кеф сертификата важи цели 3 месеца!
55
0
 
11
 
! Отговори
Кера преди 1 месец
Ей, не мрат тези над 60г. бе, не мрат и туй то. Голем зор да ги утрепят в Гърция, не щат да умиргат и толкуз.
54
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аха, значи ако някой с 2 игли умре от Ковид, но 7 месеца след като са го ваксинирали, значи ще попада в статистиката като неваксиниран хахаха Всъщност добре са го измислили, а и лапнишарани пълно, така че да се ваксинират.
53
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Около мен всички са ваксинирани още преди 8 месеца и освен лека болка в рамото за един ден след ваксинирането, няма други последици." - Дано и следващите 10 години да им няма нищо. Ще поживеем и ще видим. Аз лично ще пропусна "спасителния" еликсир на глобалистите, а който желае да се боцка. Щом телевизорът му е светая светих, негова работа.
52
0
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Европа е тръгнала от гърция*. Днес в търция - утре в брюксел!
51
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"И аз имам приятел там! Майка му и баща му си сложиха трета доза преди 2 дни по принуда, за да не ги глобяват по 100 евро на месец и изобщо не са щастливи!" - Не мога да разбера как 100 евро на месец може да са ти по-важни от живота ти... Мен ако ме задължат да се ваксинирам или ще избягам в гората, или гражданско неподчинение, а най-вероятно и двете... :)
50
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Малакис Кукус - Тя отдавна не е... Не че Бг е суверенна, но като че ли се дърпаме повече отколкото Гърция и затова ни дават по-малко пари, но по-добре по-беден и по-свободен, отколкото обратно... :)
49
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе че аз съм *** го знам но не мога да разбера защо тези които са преболедували вируса доказано да са с по малко права от ваксинираните при положение че те изработват антитела срещу целия вирус а не само срещу S-антигена дето са тез с ваксината
48
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ваксърчета, първо си биите бустера и тогава вижте какво пише в националната библиотека по медицина на САЩ ,.(https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33113270/)., ... но първо бустера... хахаха
47
0
 
5
 
! Отговори
Вирусолог преди 1 месец
До Анонимен 39 около който всички били ваксинирани преди 8 месеца и имали само леки болки в рамото за 2-3 дни. Да но с информационните РНК ваксини да се ваксинират възрастните... Нови са и непознатото при тях не е в ефектите няколко дена и седмици след боцването, а след 20 години. Няма надеждно инфо, тази нова технология какво "говори" на клетките. Така че не посягайте на децата с РНК-та, те след 20 години ще са все още млади ... За малките евентуално като одобрят класически каквито имаме всички
46
1
 
7
 
! Отговори
Алберт Бурла,Пфайзер преди 1 месец
Гаврата продължава гои.
45
1
 
14
 
! Отговори
Малакис Кукус преди 1 месец
Гърция вече не е суверенна държава.
44
1
 
23
 
! Отговори
Ваксините заразяват преди 1 месец
Утре ще ви кажат, че който нямал четвърта доза не бил жигосан, после пета и така докато ви убият - защо - справка предния коментар. Защото не пазите достойнството и живота си.
43
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И аз имам приятел там! Майка му и баща му си сложиха трета доза преди 2 дни по принуда, за да не ги глобяват по 100 евро на месец и изобщо не са щастливи! Те имаха сериозни странични ефекти при предишната ваксинация. Сега моят приятел се притеснява дали няма да се случи най-лошото... На никого не пожелавам това!
42
0
 
16
 
! Отговори
Ваксините заразяват преди 1 месец
Открито и нагло се подиграват с вас, казвайки ви, че който няма трета доза не бил жигосан - те знаят, че сте оли*гофрени масово. Знаят, че нямат грам чувство за самосъхранение, знаят, че няма да направите нищо, за да защитите достойнството и живота си. Знаят, че сте такива защото те ви направиха такива - чрез зомбивизорите, чрез всички набедени "звезди" дето не спират да ръсят глупости от сутрин до вечер, а вие зяпате зомбивизорите зяпнали с отворена уста, чрез мисирките - те ви направиха такива
41
9
 
3
 
! Отговори
Годжи преди 1 месец
Имам приятел в Гърция,никви такива неща не се случват там,тука само ни наливат лъжливи информации
40
1
 
11
 
! Отговори
В. преди 1 месец
Това вече ми напомня на Заколението на Младенците, Витлеемската Звезда и Рождество Христово. Нали гърчулята са от фарисейския род, след 2022 години отново посягат на децата.
39
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
След 2 години ще имам няколко без пари купени жилища в Гърция. Продължавайте да вярвате на глобалистите, че ще ви спасят от измислен вирус. Геноцидът се вижда във времето, не веднага. Който не е научил уроците на историята, ги повтаря.
38
30
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нормално е да се променят правилата. Вирусът се променя, а и все повече научаваме за вируса.
37
27
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Около мен всички са ваксинирани още преди 8 месеца и освен лека болка в рамото за един ден след ваксинирането, няма други последици. Само двама се почувстваха по-зле за два дена след ваксинирането, но нищо сериозно.