Маските стават задължителни на закрито в Англия

Ще се изискват ваксинационни паспорти за големи събития
10 дек 2021 13:56, Елка Василева
33
Маските стават задължителни на закрито в Англия
Снимка: архив, БГНЕС

От днес в Англия влиза в сила задължителното носене на маски на почти всички места на закрито, включително театри, кина, църкви, музеи и спортни зали. Още допълнителни промени влизат в сила от началото на следващата седмица. Всяка отделна част на Обединеното кралство - Англия, Шотландия, Уелс и Северна Ирландия, следва своя политика по отношение на ограничителните мерки.

Още по темата

Задължителното носене на маски е само първата стъпка от така наречения План Б на правителство за ограничаване на разпространението на Covid-19. От понеделник ще има завръщане към схемата за работа от вкъщи, а от сряда ще се изискват ваксинационни паспорти за посещение на големи събития, предаде БНР.

Бизнесът вече изрази загриженост от тези мерки. Министърът на малкия бизнес Пол Скъли заяви тази сутрин по Би Би Си, че несъмнено новите ограничения са трудни за бизнесите, но правителството се опитва да намери правилния баланс, като не затваря икономиката, а налага пропорционални мерки.

Министърът на здравеопазването Саджид Джавид каза, че новите правила ще помогнат да се спечели време срещу варианта Омикрон на фона на съвсем реален риск от претоварване на националното здравеопазване.

Между другото в Камарата на общините следващата седмица се очаква бунт на депутати от Косервативната партия на Борис Джонсън, които са твърдо против по-нататъшно затягане на мерките. Партийни източници говорят за „отровна“ атмосфера по повод на мерките и разкритията за провеждани на коледни партита на "Даунинг стрийт" миналата зима в условията на най-строг локдаун.

След започналото разследване бе установено, че Джак Дойл, прессекретар на премиера, а тогава директор за връзки с обществеността, е държал реч пред около 20-30 души на "Даунинг стрийт" на 18 декември и е раздавал награди. Имало е храни и напитки и това далеч не е било единственото коледно парти.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
Измамено Камилче преди 2 години
Ама нали казаха че ако 70% се ваксинират се връщаме към нормалния живот?!
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Излезе информацията за коледното парти и вместо да се оттегли при такова дебелоочие, БоДжо уволни една кака и за награда им затегна мерките.
28
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е чакайте сега! Нали ваксините пердпазват и в Англия вече почти всички са ваксинирани?.....Пазят разбира се, не *** като българските расови груювчани!
27
3
 
8
 
! Отговори
do 25 преди 2 години
И грипните ваксини са ментета. Ако те кефи да се ваксинираш с неща, които не вършат това, за което са предназначени, ок, прав ти път.
26
1
 
6
 
! Отговори
Аха преди 2 години
Опорките се сменят на всеки два дни! И с какво тези, набодените, са по-различни от държави с нисъка ваксинация?
25
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 14 неваксинирана - "Ама някъде прочетох, че защитата трае да 6 месеца! Каква ваксина е това!" Това е стара информация ,по новому трае 3 месеца .От догодина ,ще е месец ,месец и нещо :)
24
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Емма - "Нали 80% са ваксинирани там с две че и три игли. Защо ги затварят сега?" - Е как защо ,нали всички тия ограничения ,мерки са за да пазят не ваксинираните .
23
4
 
1
 
! Отговори
ваксинирана преди 2 години
До АнонименРазбирам аргумента ви сам за себе си и собственото ви здраве, но не и в контекста за ефективност на ваксина. След противогрипна ваксина може и да се разболеете от грип може и не, както и без нея. Гаранция за 100% ефективност на васкини няма.
22
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е и тия се върнаха към нормалното. Браво. Евала. Може пак да ни давате за пример всички здраво перфорирани нации. Виждаме до къде стигнаха. Юруш на бустерите. Коледна промоция!!!! Айде не останаха!!!!
21
8
 
2
 
! Отговори
ваксинирана преди 2 години
До неваксиниранаКазвате полиомиелит, прочетете за създателя, критиките към него и скептицизма по това време, както и ефективността на първата ваксина срещу детски паралич в крайна сметка. Така, че сегашните притеснения са разбираеми. Мисълта ми е, че ключа е в информираността, имате възможност да се информирате достатъчно добре и целенасочено както за вредите, така и за ползите от конкретните ваксини. Последно в България полиомиелит е регистриран 2001 г. внесен отвън от неваксиниран индивид.
20
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мисля, че най-важното в случая е, че след като се ваксинираха масово забравиха пандемията и си върнаха стария начин на живот без никакви ограничения точно както им обещаваха в началото ;)
19
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ваксинирана Преди 3 години се поставих противогрипна ваксина. След 4 месеца О, чудо!! Разболях се от грип след като 2 години преди това не бях боледувал. Толкова за предпазващите противогрипни ваксини.
18
2
 
21
 
! Отговори
неваксинирана преди 2 години
До ваксиниранаНе всички, ваксинирана съм и срещу полиомиелит, едра шарка, даже и жълта треска...но веднъж завинаги! Противогрипни никога не съм си слагала...но това бяха ваксини. Сегашната не е!
17
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Робът е свикнал само да се подчинява. Казват му "Боцни се" и той се бочка. И почва ка вие на умряло как всички трябвало да се боцнат понеже това е нещо много велико. Нищо велико няма в това да си роб и да се подчиняваш.
16
20
 
7
 
! Отговори
ваксинирана преди 2 години
До неваксиниранаВаксината е такава като противогипните ваксини, които се поставят преди всеки грипен сезон. Никой не е обещал, че ваксинацията ще е еднократна и ще защитава до живот. Но след като сте неваксинирана, явно не знаете че и задължителните ваксини се поставят през определен период.
15
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е чакайте сега! Нали ваксините пердпазват и в Англия вече почти всички са ваксинирани?
14
2
 
7
 
! Отговори
евроваксър преди 2 години
Видяхте ли как реагират демократичните свободни и културни държави, а наш *** понеже е *** казва че това не било правилно. Отнемали му човешките права. В най-скоро време всички неваксинирани с четвърта доза да бъдат изолирани, карантинирани и маркирани и ако не са да бъдат вкарвани в затворите под най-строт режим.
13
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Моля, всички, които се съгласиха да има такива глупости и решихда да им се подчиняват да ги удари гръм или да падне дърво върху тях! Веднага! Направете благо за този свят и спрете да дишате излишен ценен кислород
12
1
 
18
 
! Отговори
неваксинирана преди 2 години
Що бе, нали повечето са ваксинирани! Ама някъде прочетох, че защитата трае да 6 месеца! Каква ваксина е това!
11
2
 
34
 
! Отговори
Сарказъм Радомирски преди 2 години
"Ваксините дават свобода" - Даже не се налага да го коментирам.