Протест срещу задължителната ваксинация в Латвия, има задържани

Четирима полицаи са потърсили медицинска помощ
14 дек 2021 22:20, Елка Василева
26
Протест срещу задължителната ваксинация в Латвия, има задържани
Снимка: архив, БГНЕС

Латвийската полиция арестува 16 души за различни нарушения по време на неразрешен протест в столицата Рига против задължителната ваксинация срещу COVID-19 и противоепидемичните мерки. Това съобщи началникът на полицията Армандс Рукс, цитиран от ТАСС.

"Бяха образувани най-малко шест дела за дребно хулиганство. Към момента има информация за общо 16 задържани. Образувани са четири наказателни дела за нападение срещу служители на полицията - двама служители на държавната полиция и двама на общинската полиция. Няма тежко ранени, но фактите са, че полицаите са потърсили медицинска помощ", каза началникът на латвийската полиция в ефира на националната телевизия и добави, че останалите нарушения са били свързани с неспазване на противоепидемичните мерки.

Полицията проучва дали да потърси отговорност на организаторите на проявата.

"Смятахме, че ще се съберат повече хора. Трябва да благодарим на обществото, че все пак една част, възможно разбирайки сериозността на ситуацията, се вслуша в призивите на полицията да не участва. Според наши изчисления броят на хората, събрали се едновременно на едно и също място, не надвишаваше хиляда души. В същото време това е твърде много, ставаха струпвания, имаше епидемични рискове, различни нарушения, за което допринасяше алкохолното опиянение на хората", каза началникът на латвийската полиция.

Организатор на протеста бе опозиционният депутат Алдис Гобземс. Миналата седмица Градският съвет на Рига, след консултации с правоохранителните органи, не разреши демонстрацията.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
2
 
! Отговори
До чекист преди 2 години
"Чекистът трябва да има хладен ум и чисти ръце" - Марш да миеш ръцете!
17
6
 
0
 
! Отговори
Винаги преди 2 години
Винаги има един малък % ***. На пътя 99% от шофьорите са нормални 1 % са *** и те правят катастрофите, за които слушаме. В градският транспорт 99% от хората са нормални, 1% са ***, които не дупчат билети и смърдят на ужас. В кръчмите 99% са нормални хора, отишли да се веселят и 1% са ***, дето правят въргали. И т.н. Та в една държава с 30 мил. население, винаги има 1% (300 000) ***, дето ходят да протестират. Пак са 1%. Нямат значение.
16
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В момента стачкуват в Австралия, Норвегия, Испания, Израел, Франция, Германия - защо така? Нали вярваха в науката? Нали ние бяхме глупа вите, нали те са ваксинирани над 80%??? Нали ваксинираните имаха свобода?
15
3
 
0
 
! Отговори
чекист преди 2 години
И там плоските мозъци са >>80%
14
0
 
14
 
! Отговори
Някой преди 2 години
Само така! Бой по световният неофашизъм - неокомунизъм. Къде е демокрацията и правата на гражданите?
13
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оказа се че в още една страна живеят нормални хора! Ами сега? Какво ще се прави? На кукловодите взе да им става напечено под краката!
12
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ужасена. Къде са тези всички страни? Вчера с подкрепата на левите Джонсън си прокара ковид мерките след куп обещания, че извън медицинските работници никога не би и помислил да има задължителна ваксина. Голяма част от депутатите му го нарекоха в парламента нацист и наистина успя да се спаси единствено заради лейбъристите и под условие никога да не се говори за задължително ваксиниране на всички. Гледах им дебатите по скай нюз.
11
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скоро ще забранят футбола и другите спортове, че взе всеки втори футболист да пада като талпа. Вашия еликсир на вечния живот нали беше безопасен като светена водичка? Какво става с тия футболисти, от климата ше да е. От глобалното затопляне вероятно.
10
1
 
9
 
! Отговори
до ужасена преди 2 години
как не ги е срам вашите че са направили такова "творение"
9
1
 
24
 
! Отговори
Hoho_Boho преди 2 години
До Ужасена от 9... Ужасена, споко бре! Ваксинирай се, колкото ти харесва! Никой не ти пречи.
8
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слагайте въжето на министъра. Няма какво да го бавите.
7
2
 
23
 
! Отговори
Латвийци как е преди 2 години
ЭСССР, май у СССР беше в Пъти по-убаво и Демократично!
6
38
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Страхливците отишли на протест, брей. Страхливеца винаги си намира оправдание за да се измъкне да направи нещо от което умира от шубе. Жалки и смешни са, като ги боли зъб ще изядат каквото и да е лекарство за което не знаят нищо, но ваксината е такова страшилище.
5
70
 
6
 
! Отговори
Ужасена преди 2 години
Трябва и у нас да стане задължително ваксиниране срещу ковид. При всички държави е задължително, Трябва и тук да стане.
4
2
 
48
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
А уж Урсулата дето Лайе много каза, че ваксинацията НЕ трябвало и НЯМАЛО да е задължителна в ЕС...
3
9
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Направо в концлагерите ли ги карат, или първо боцкане и които оцелеят
2
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ушев винаги е бил против народа
1
28
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а в България кога?