Проф. Петров: Преболедуването на COVID е 100% еквивалент на ваксинацията

Високият процент смъртност е заради нездравословния начин на живот, смята той
16 дек 2021 09:03, Анисия Иванова
265
Проф. Петров: Преболедуването на COVID е 100% еквивалент на ваксинацията
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

"Преболедувалите пациенти не трябва да се ваксинират. За мен преболедуването е 100% еквивалент на ваксинацията. Тялото се е срещнало веднъж с вируса, човек има и клетъчен имунитет и имунен отговор, така както е при другите заболявания. Затова и серификатът за антитела е добра мярка", каза проф. Веселин Петров, началник на Клиниката по съдова хирургия в УМБАЛ "Света Марина".

Според него пациентите със сърдечно-съдови заболявания са най-рисковите в Covid пандемията. Също и хората с диабет, който е зле контролиран.

"Много голяма част от отделенията на УМБАЛ "Света Марина" бяха превърнати в Covid отделения. Нуждите са големи, особено за хората в по-тежко състояние. Доста е напрегнато. Съдовите усложнения се оказаха водещи, както за заболеваемост, така и за смъртност при болните с Covid-19. Те умират основно от проблеми със сърдечно-съдовата система. Най-тежките усложнения, с които се сблъскваме при тези пациени, са множеството тромбози. Особено важни са тромбозите на артериите и на вените, на долните крайници.

Но това, което е характерно за тях е, че дори след лечение те продължават да развиват нови и нови съдови усложнения, нови и нови басейни от човешкото тяло се ангажират от тези тромби, които се предизвикват от вируса и може дори да се стигне нерядко и до смъртен изход", заяви проф. Веселин Петров пред БНР.

Според него рецидивиращите тромбози при пациентите са най-големият проблем.

Още по темата

"Може дори след лечение - оперативно или консервативно, те пак да запушат тробм, защото кръвта е придобила способност за много бързо кръвосъсирване. Това е заради промените в кръвта, вследствие на прекарване на заболяването. Затова антикуаголантното лечение се прилага година след преболедуване", подчерта проф. Петров.

Той беше категоричен, че ваксинирани пациенти не постъпват в болницата. Идват за консултации след ваксина с изтръпнали крайници, но след прегледа се оказва, че съдовете са кристално чисти и проходими, даде за пример специалистът.

"Напротив, постъпват в болницата неваксинирани. Единици са тези, с частично ваксиниране, с една доза, с незавършен цикъл на ваксинация, които почиват. Това са възрастни хора в нашата клиника над 70 години с множество заболявания - хипертония, диабет, артериални стенози и други. Знаете, че българинът не живее здравословно. По тази причина си обяснявам и високият процент смъртност у нас - нездравословният начин на живот на българина като цяло", разказа още съдовият хирург.

А хората не искат да се ваксинират, защото ги е страх и защото много се преекспонира темата.

"Не беше нужно толкова много да се насажда на хората какво да правят - затова те правят точно обратното. Това, което преобръща мнението на хората "за" или "против" ваксините е болестта - тогава човек остава съм със себе си и си дава равносметка иска ли да живее, или не. Моите колеги и аз сме всички ваксинирани. Аз съм и с бустерна доза", каза проф. Петров.

"Смятам, че ако ще се въвежда зелен сертификат само за Парламента или Министерския съвет, или за други държавни учреждения само, няма смисъл.  Ако се въвежда - той трябва да е задължителен за цялата държава.

Защото вирусът не избира да влиза в Народното събрание само или в болницата, не пита имаш ли фалшив сертификат, за него няма прегради - това не могат, а трябва да разберат хората. Затова, според мен давам шестица на най-доброто оръжие измислено в момента - и това са ваксините", допълни той

Според него първите мерки на новия министър на здравеопазването трябва да са в посока рязко увеличаване на процента на ваксинираните, така ще избегнем следваща вълна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


265
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
221
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Липсва само уточнението - платено съобщение! Перфектна манипулация, завършваща с призив за всеобща ваксинация и сертификация. Профа си заработи надницата и си осигури работното място - ваксиниран и срещу пенсиониране.
220
8
 
8
 
! Отговори
Аман от "профес преди 2 години
Значи като преболедуваме всички, все едно че сме се ваксинирали.Естествен подбор по професорски. Който оцелее - ще живее 100 години.
219
13
 
10
 
! Отговори
225 преди 2 години
Аутопсии се правят отдавна. А ти си толкова неграмотен, че не ми е ясно на база на какви знания и компетенции заключи, че усложненията НЕ МОГАТ да са от Ковид, но МОГАТ да са от ваксини. Божеее, прибери си вересиите.
218
20
 
5
 
! Отговори
оххх преди 2 години
От една страна казва, че естественият имунитет е толкова добър, колкото и този от ваксини, на което троловете се кефят, от друга страна казва, че в болниците е пълно само с неваксинирани, от което троловете изтръпват...сега ще изпаднат в ступор, съгласни ли са, не са ли, харесват ли го тоя професор, не го ли харесват...
217
5
 
20
 
! Отговори
ДО ГОСТ преди 2 години
а моят съпруг след 2 доза полу4и задушаване на 3 пъти
216
5
 
43
 
! Отговори
В. преди 2 години
Набодена Англия е пламнала. Що тъй бе?
215
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 204 ; Как разбра , че това е истината за тромбозите ,които според теб са от усложненията на ковида , а не страничен ефект на ваксините !? Повярва на Интерет , една жена на пазара каза или участваш в международен екип за доказване страничните ефекти на ковида , предимно чрез аутосии ?! Ако е третото , то ти ще си първият , направил аутопсия на болен отковид !
214
0
 
3
 
! Отговори
До Зрител преди 2 години
... и на Златена-Ужасена-Посинена-Откачена-Заразена-стрина Нена.
213
5
 
48
 
! Отговори
гост преди 2 години
за 204 .. мой приятел почина след втората ваксина с тромб в червата . само за няколко часа след ваксината се опитаха да го спасят , но не стана . ако не си би ваксината , щеше още да е жив . иначе си беше здрав и нямаше никакви допълнителни болести . ТАКА , ЧЕ ТОЧНО ВАКСИНАТА ГО УБИ , А НЕ ЗАРАЗЯВАНЕ КАКТО СИ ГО НАПИСАЛ . ЯВНО СИ НЯКОЯ БЯЛА МАНТА И ЛЪЖЕШ .
212
2
 
3
 
! Отговори
полупроводник преди 2 години
До Един Българин ------ Като ерОдиран човек, имаш ли представа дали съседът ти е вкарвал в организма си естествени вещества като цигарен дим и етилов алкохол?
211
4
 
3
 
! Отговори
ДЯДО КОЛЕДА преди 2 години
ВЪВ ВРЪЗКА С ОСТРО ПРЕСТЪПНИ МЕДИИНИ МАНИПУЛАЦИИ ПРЕДУПРЕЖДАВАМ че провеждащи терора ползват дигитално холограмни анти човешки оръжия вградени в лични документи и смартфони з а ПОИМЕННО РАЗБОЛЯВАНЕ И УБИВАНЕ ВКЛ С ЦЕЛ РЕКЛАМА НА ВАКСИНАЦИИТЕ>НАпомням ,че БЛОКИРАХМЕ диверсиите предишни години след специални доклади .SARS причиняваха с SARS камери ..след доклад диверсията бе блокирана 2003 МАЙ>./Jordan Jordanov/Диверсия ПТИЧИ ГРИП Блокирахме на 29.02.2004 .за шест дни..Експерти да огледат видео
210
5
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 2 години
да си прай ав фистулите и байпасите и да се не изказва бих рекъл. нерде съдова хирургия нерде имунология. утре некой от докторите от списъка ако не дигне телефона, ше викнете наско сираков, че той народен човек
209
1
 
7
 
! Отговори
До Германец преди 2 години
""Издпаднал германецо.... обидни епитети... интелектуална неспособност и духовна нищета" -- Добре, че поне ти си интелектуално и духовно извисен :)" - х - Да ти напомня, че с епитетите стартира точно ти, живеещият у наше село "германец". Останалите ти влязоха в тона и, за разлика от теб, не държат да се пишат ни умни, ни духовно извисени. Просто на теб не ти се получи и не успя да захлебиш добре за днес. Не е ясно дали ще те оставят при тая ниска производителност и лошо качество на труда.
208
4
 
0
 
! Отговори
ДЯДО КОЛЕДА преди 2 години
НОВОСТ в ГЛОБАЛНАТА АНТИ ЧОВЕШКА ДИВЕРСИЯ СА ТН"ЗЕЛЕНИ ПАСПОРТИ".Обсебени от масови убиици спец диверсионни служби следят обемно прецакващо милиарди включени като носители на "ЗЕЛЕНИ ПАСПОРТИ' вкл в САщ,Европа,РУСИЯ,КИТАЙ,Австралия..ПОяви се риск от Ядрени АВАРИИ заради обемно следене на ядрени експерти вкл водачи на ядрени комплекси..и атомни подводни лодки вкл американски,френски,руски..Включи се 16 КОННИК Преди АПОКАЛИПСИСА...
207
2
 
2
 
! Отговори
До 211 преди 2 години
За да не се разболееш пак . И вторият път може да не ти се размине само с остатъчни ефекти.
206
2
 
2
 
! Отговори
ДЯДО КОЛЕДА преди 2 години
Относно преболедувалите НЕ Е ПРАВ ПРОФЕСОР ПЕТРОВ.Милиони поразени от ВОЕННО ТЕРОРИСТИЧНА МАФИЯ провеждаща калибриращи диверсии срещу човечеството ежегодно рекламирани като ГРИП - вижте SARS,MERS,SWIneflu,BIRDFLu ,GRIP USA ... в момента са в ТРУДНО ЛЕЧИМО СЪСТОЯНИЕ..Терористите ползват за обемни манипулации медиите чрез ИСКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ.ЗА първи път спец службите за борба с мед мафията се ПРОВАЛИХА ,въпреки че следят всеки един от мафиотите чрез лични документи и смартфони..
205
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дядо Коледа, теб не те знам дали се бъзикаш, но имам колежка, живееща в по-змалко населено място, при която се случи точно това, което описваш. Даваха проби от водата в РЗИ. Ужасно надвишаване на нормите на хлора се установи. Съвсем реално е. Не знам там за ковид мафията, но ВиК със сигурност има пръст в тая работа.
204
4
 
5
 
! Отговори
ДЯдо КОледа преди 2 години
Лично предупреждавам всички БЪлгари и гости да ползват кани за биогеохимично пречистване на води от водопроводи и извори. Водите застояват в водопроводната мрежа. Отравят се чрез хлоратори пръскащи хлорни препарати по време , а не на кубически метър питейна вода ..За българите в чужбина също е много важно.Лично се опазих от хлор токсични и медно токсични отрови в Англия с кана за 25 лева купена в БЪлгария.
203
5
 
4
 
! Отговори
Дядо Коледа преди 2 години
ТЕстове на убити от мед мафията вкл мои колеги и приятели дават инфо за системно остро токсично отравяне на продавани за "Питейни" води от водопроводите..НАд 6 милиона над допустимите дози хлор токсични препарати вкл радиоактивни канцерогенни засякохме при тестване на малък град с много убити от мед мафията.Колкото по вече и по хронично болни има даден личен лекар толкова повече кървави пари влизат в джебовете на мед мафиотите.Новата дигитална техника позволяв а да се засекат всички престъпниц
202
2
 
15
 
! Отговори
Светозар преди 2 години
Аз го преболедувах скоро. Дори имам още остатъчни ефекти. Защо тогава ме притискат за ваксинация ?