Ваксините за деца вече са у нас, утре обявяват пунктовете

Сербезова съобщи, че са изготвени указания как ще се прилагат
175

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

18 хиляди ваксини за деца срещу коронавирус са пристигнали в България и са в склада на "Булбио". Това каза пред журналисти министърът на здравеопазването Асена Сербезова, която присъства на отбелязването на 40 години от организираната грижа за недоносени деца в болницата "Майчин дом".

Още по 12 хил. са в РЗИ Пловдив и РЗИ Велико Търново.

По думите й вече са изготвени указания как ще се прилагат. Утре ще бъде обявен списък на пунктовете, в които ще се извършва ваксинирането на децата, допълни тя, цитирана от БТА.

Към момента има тестове за учениците, допълни Сербезова. По думите й, подготвя се и ново купуване на тестове, за да не се изпада в ситуация да ги няма, а децата да трябва да са на училище.

На днешна среща с представители на съсловната лекарска организация, вирусолози и епидемиолози, сдружението на общопрактикуващите лекари, фармацевти и др., е било обсъждано как да бъде променена комуникационната стратегия на МЗ, зелените сертификати, нуждата от ваксиниране, каза министърът в отговор на въпрос каква е подготовката за евентуална следваща ковид вълна.

Безспорни са научните факти, че тези, които имат бустерна доза от ваксината, са много по-защитени от варианта "Омикрон", допълни тя. Според учените тази защита достига до 70 процента.

Лекарите и акушерките в "Майчин дом" бяха поздравени от името на президента Румен Радев. Директорът на болницата проф. Иван Костов връчи плакет на Даринка Владова, съветник на президента по благотворителната инициатива "Българската Коледа", и благодари за подкрепата, оказвана на болницата в рамките на инициативата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
32
 
! Отговори
Хора преди 2 години
трябва да си спасим децата!
72
0
 
20
 
! Отговори
До Евро л. преди 2 години
Поддават се. Нищо не правим. Седим и чоплим семки. Само приказките ни големи.
71
0
 
30
 
! Отговори
Евро-Либераст преди 2 години
Не с еподдавайте на тзои геноцид! не пзоволявайте да ни затрият! не се поддавайте на натиск и пропаганда! Бъдете мислещи и смели! Скоро истината напълно ще лъсне и ще има видов ден
70
0
 
41
 
! Отговори
Евгения преди 2 години
ЧЕСТИТА ПРОМЯНА! Абсолютно всеки вижда, че децата карат този грип абсолятно безсимптомно и и с 2 закашляния! С какъв акъл ни напъват да ги инжектираме с техните бульони?! Видя се ч етези бъркочи са неефективни! Обаче Киро Канадеца си знае - топ приоритет масова ваксинация! .. за страничните ефекти... без коментар! само ще кажа , че близък колега си замина точно на следващия ден , след като си постави втора доза,, на 47 г
69
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е терор. Това е фашизъм. Идва нова година и едвам успях да купя дрехи и подаръци за дъщеричката ми. Не пускат в магазин. Обиколих 4 магазина и не ни пускат със съпругата и детето. Изхитрих се. Изчаках жената на входа която проверява за сертификат да се махне. Май отиде до тоалетна. Влязохме и напазарувахме. Тя ни видя после но не каза нищо. Магазинът беше полупразен. В Кауфланд не можеш да се разминеш. Навалица. Няма сертификати. Няма нищо.
68
19
 
8
 
! Отговори
Лилияна преди 2 години
Айде почвайте ги тия дребни вредители, много дразнещи са, искам един свят на спокойствие, където да се разходя с кученцата, да се отпусна на някоя пейка, без досадни малки натрапници, птичките да пеят, покрай мен само отговорни и интелигентни хора, това е мечтата ми
67
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако не го заведеш какво? Групово от училище в "Бар за здраве?" Ще си изкарат приятно на ламБички.
66
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Търсете обръщението на д-р Малоун Ще ви настръхне косата какво мислят да направят с децата ни!
65
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 62Не, няма да спирам детето, но мисля да се съберем и да почешим сербезова, където не я сърби!Пък може и Кирчо.
64
0
 
35
 
! Отговори
noema c kumapama преди 2 години
трябва да се радваме. иде най-сетне спасението за децата! първо ще бутерират вашите деца и ако им няма нищо след 15-тина-години ще си бустерират и техните. поне такъв е планът на урсула, който ще трябва да осъществи българският трюдо или канадският пратеник за премиер. историята едва ли е виждала по-жалки същества. дори хитлер и д-р менгеле започват да стават симпатяги в сравнение с днешната хунта на неолиберал-фашистите.
63
0
 
35
 
! Отговори
запознат преди 2 години
Жалко за децата! Ще ги уморят! Сатанистите не се свенят заради зелените хартиики да убиват дори малко дечица!
62
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами ако я направят задължителни за децата /уж доброволни пък със забрана за посещение на градина или училище/ няма да пращам детето, спирам да работя. Няма да си плащам и кредита в банката. Отивам в гората със семейството. Никога няма да позволя да вкарват експериментални течности в тялото на детето ми. Всичко е за пари. За алчините корпорации. Ако толкова ги беше грижа за здравето на хората нямаше да се събират дарения за раково болни с DMS.
61
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За Клаус Шваб, дъртия извратеняк сниман по жартиери ли става дума? Вижте им снимките на тия сатанисти, заедно с грозния чaфут от Одрин който го направиха милиардер с тия ваксини
60
2
 
24
 
! Отговори
петя преди 2 години
До IstinataИ защо да се ваксинираш срещу измислена и несъществуваща болест, доказвана с идмислени папая-тестове за машинно масло??
59
10
 
0
 
! Отговори
Istinata преди 2 години
1000000000 puti se vaksiniraite no pomnete kogato vzemete antibiotik ot roda na penicilinite za lekuvane na nastinka za glava ili dr. za zubobol VAKSINATA ve4e ot 100% e ostanala 20% koeto samo zabavq virusa. Vaksiniraite se razumno ina4e natovarvate 4erniq drob i v rezultat toi se ovili4ava i predobivate vsi4ki nedostatyci na probeleduvalite hipatit-B. Tova koeto sum Vi napisal e info ot 15godini pri izolirano -laboratorno testvane v BG. Vuderkinite nemogat da promenqt biologiqta . Mislete.
58
1
 
35
 
! Отговори
обективен преди 2 години
Само с писане по форумите няма да стане. Ако хората изразят отношението си към ваксините като в другите държави ги подкрепете ефективно иначе леко по-леко ще ви набоцкат.
57
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И от какво ще ги предпазят тези помии? Нали уж децата го карат леко. Нямам думи.
56
2
 
39
 
! Отговори
Пепи преди 2 години
Ониям младия и красивия, с конската усмивка и огромната глава ви каза, че трябва да набодете децата си с отровната генна смеска, за да тръгне икономиката! Вие, които гласувахте за Кирчо Ментето е най-добре да го послушате! Зер, той е харвардец и знае най-добре! А и той сам се похвали, че е набол и трите си щерки!
55
1
 
29
 
! Отговори
Фют преди 2 години
Убийца.
54
0
 
37
 
! Отговори
Бустерче преди 2 години
Оставка за мизантропът Сербезова !!