Д-р Николова: За да защитим децата, първо ние трябва да сме ваксинирани

Децата с хронични заболявания трябва да се ваксинират, смята лекарят
Обновена: 21 дек 2021 08:42 | 21 дек 2021 08:42, Ния Христова
121
Д-р Николова: За да защитим децата, първо ние трябва да сме ваксинирани
Снимка: БГНЕС
"Децата с хронични заболявания като астма, наднормено тегло, диабет трябва да бъдат ваксинирани срещу COVID-19, а не точно те да не бъдат ваксинирани". Това заяви д-р Гергана Николова от БЛС в ефира на Нова тв.
 
"Това не са малко деца. Много често страхът сред родителите им е водещ. При заразяване с коронавирус обаче тези заболявания биха се влошили", каза тя.
 
"За да защитим децата, първо ние трябва да сме ваксинирани. Трябва да започнем с бабата и дядото, с бащата и с майката", коментира Николова.
Още по темата
 
"Срещу тетанус и дифтерия правим реваксинация на определени години. COVID-19 не е първото нещо, за което периодично ще правим такава. Ваксината срещу грип всяка годна е различна спрямо щама, който очакваме. Реваксинацията не е нещо ново в медицината", каза още тя.
 
"Трябва да се обърнем към 40-45-те процента от колебаещите се. Трябва ни широка, но базирана на научна основа кампания", посочи Николова.
 
Тя коментирпа доклад на СЗО, който показва, че в България доверието на пациентите е най-високо по отношение на личните лекари и фармацевтите. 
 
"Затова се реши, че когато се говори по отношение на ваксините, това трябва да бъде насочено през нас", поясни д-р Николова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
35
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Прекалявате с тази мания за ваксиниране !!!___Още никой не ми е отговорил на въпроса, защо да се ваксинира човек, който не е застрашен от тази болест ?!__Младежите, децата не са застрашени, оставете ги на мира !!!___И тези препарати не са изпробвани с времето, че да ми квалифицирате като Ваксини !!!___И не съм антиваксър, защото лично аз се боцнах !!!
26
4
 
11
 
! Отговори
Тангранец преди 2 години
Жертваме тия малките сополивци, за да не разгневим боговете.
25
1
 
49
 
! Отговори
Хм преди 2 години
Фактът, че натискат за ваксинация преболедували ясно говори, че нещата с ваксините хич не са чисти!
24
2
 
31
 
! Отговори
Фют преди 2 години
Ваксина срещу грип няма не е имало и няма и да има, същото е и с тая настинка .Ама "д-р" николова ходи с цялото семейство в Турция и Гърция на почивка за сметка на Фарма компании от години както и болшинството от личните лекари.
23
1
 
39
 
! Отговори
azz преди 2 години
Колко ти платиха да говориш глупости?Равняват ли се на детски живот?След година - две,като започне бум на автоимунни заболявания с какви очи ще гледаш тези деца?
22
1
 
23
 
! Отговори
Урсула преди 2 години
Ковид няма всичко е измама. Урсула отпуска на тази територия 165 милиона, и Кирчо и обеща че ще експериментира с тези ваксини
21
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"базирана на научна основа кампания" - като тази за маргарина ли?
20
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 17 сега такива са клиничните пътеки , тез "доктори" са на вълната , чувстват са значими , канят ги по телевизора , дават им титли , джоба пълен.
19
3
 
26
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
До Анонимен 5/ БРАВО КОМЕНТАР 5 ! АЗ БЯХ ЗАБРАВИЛ, ЧЕ И ВАКСИНИРАНИТЕ ЗАРАЗЯВАТ И ТО НАД 80% ОТ ТЯХ ПРИ ЩАМА ОМИКРОН! НАЧИ ДОКТОРКАТА ИСКА ДА ОСТАНАТ СИРАЦИ ДЕЦАТА ПЛЮС ДА СЕ ЗАРАЗЯТ
18
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Трябва да започнем с бабата и дядото, с бащата и с майката", коментира Николова."------Започна отдалече с децата със заболявания и с балетна стъпка премина към родителите...
17
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Децата трябва да ги предпазим от вредните храни, с които са заляти лафките и магазините до училищата. Хайде, общопрактикуващата, защо не работите по този въпрос? Всички 11-12 годишни са вече с цигари в устите. Ето това е превантивна мярка за тяхното бъдещо здравословно състояние. А не болно гърло и хрема! Кой като дете не е боледувал? Дойде 2020 и вече стана смъртоносно да те заболи гърлото....
16
1
 
35
 
! Отговори
пеши преди 2 години
Ако знаете какви луди пари се раздават сега на лекарите просто защото са останали и за да не ги връщат отново в бюджета !!
15
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Неща са сериозни и не на добре
14
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вижте ги тези "елфи", как асистират на престъплението, колко ли са им платили?!
13
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Страшна пропаганда , тази същата за мене не е доктор , каза че щели да влизали в феисбук да ви обеждавали.
12
4
 
39
 
! Отговори
666 преди 2 години
Осем случая на миокардит при деца в САЩ след ваксиниране с Pfizer
11
3
 
47
 
! Отговори
Охо бохо преди 2 години
Николова не чустваш ли че надхвърли всякакви граници на нахалството
10
3
 
27
 
! Отговори
Слави Трифонов преди 2 години
Млад мъж почина в Нова Зеландия след първа доза от ваксината срещу COVID-19
9
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От какво да ги предпазвате бре? От сополивия ковид ли? Децата нямат какво да ядат, нямат и джобни, и вместо да им помогнат, те се напират с ваксини да им сложили
8
2
 
47
 
! Отговори
Жоро от Есватини преди 2 години
Да не кажете, че съм антиваксър, не съм, ваксинирал съм се, но тая работа взе да ми писва сериозно- оставете всеки да прави нещата, както сам ги разбира, всеки да отговаря за себе си, за здравето и живота си. Това безумие продължава много дълго, и единствения аргумент е, че болниците щели да се претоварят, сега, дайте да спрем света заради рахата на докторчетата....