Във Велико Търново вече се ваксинираха първите 10 деца

След 21 дни на детето се поставя втората доза, без бустерна
21 дек 2021 16:22, Нели Христова
89
Във Велико Търново вече се ваксинираха първите 10 деца
Снимка: БГНЕС

Първите десет деца на възраст от 5 до 11 години от Велико Търново днес бяха имунизирани срещу коронавирус в областната болница, предаде кореспондентът на БГНЕС.

Медицински екип, ръководен от педиатъра д-р Дарина Игнатова, поставяше първа доза на Пфайзер/ Бионтех на децата. „Един флакон е за десет имунизации”, уточни д-р Игнатова и допълни, че след 21 дни на детето се поставя втората доза, без бустерна.

„Ако детето е алергично, трябва три дни да е приемало противоалергичен препарат, да е напълно здраво. Ако има реакция след ваксината препоръчваме на родителите да приема антипиретици.

„Чакахме с нетърпение да с появят ваксините в България, защото сме твърдо за тях”, сподели великотърновката Даниела, чиято 10-годишна дъщеря Алекс днес бе ваксинирана.

Д-р Мария Декова е епидемиолог в болницата в Горна Оряховица. Убедена е в ползата на ваксините срещу коронавируса и припомня, че най- големите открития на 19-ти и 20 век са именно ваксините и антибиотиците. Тя придружи за имунизация деветгодишния си син.

Теодор е 11 - годишен и сподели, че не се притеснява да бъде ваксиниран, убеден, че имунизирането му ще го предпази от вируса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
0
 
! Отговори
Писна Ми преди 2 години
Защо лиспва вписване на "ваксината" на Фаизер за деца в Изпълнителна Агенция по Лекарствата ? Липсва листовката както липвса и вписване на "ваксината" към лекарствата с допълнителен надзор. В листовката на "ваксината" има добавено лекарство което предотвратява СЪРДЕЧНИ удари, но тя само забавя ефекта не го елеминира. Разбирате ли, че след като не е вписана в Агенцията по лекарства не може да се докладват странични ефекти !
78
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо ваксини, като има един тамифлу, антивирусен препарат.
77
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лъжат
76
0
 
3
 
! Отговори
До 10 преди 2 години
"Ще рискувам и няма да си ваксинирам децата. Пък кой прав, кой крив-времето ще покаже."=/=/Ще рискуваш ако ги ваксинираш.
75
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Германец"Браво на децата и на родителите им. Имало останали нормални хора на територията."=/=/...Тихо там,...Не се обаждай от коневръза !
74
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
журнаГлисти да проучат смъртта на детето и инсулта на другото!ИСТИНАТА!
73
0
 
4
 
! Отговори
Коприва преди 2 години
В сайта на болницата в Горна Оряховица д-р Мария Декова е записана като невролог, във всичките новини я представят като епидемиолог. Защо ли?
72
0
 
5
 
! Отговори
д-р Менгел преди 2 години
И аз така правех експерименти с деца в Аушвиц! Спрете да ме копирате, че ще ви съдя за автоски права!
71
0
 
10
 
! Отговори
Batman преди 2 години
Медицински екип, ръководен от педиатъра д-р Дарина Игнатова, поставяше първа доза на Пфайзер/ Бионтех на децата. Един флакон е за десет имунизации, уточни д-р Игнатова и допълни, че след 21 дни на детето се поставя втората доза, без бустерна. Бог ще ги накаже тия престъпници дето обиват децата и всички клетки в тях..
70
0
 
18
 
! Отговори
никаква логика преди 2 години
както се писа по рано единственото нещо уш правят тези ваксини е по леко преболедуване което е мноого много спорно.А децата почти не се заразяват камоли да го карат тежко.Колко болни деца имаше за месеци тестове в училище?Долна пропаганда .Какъв ***(продажник) трябва да си да се потдадеш ?
69
0
 
24
 
! Отговори
ИЗУМЕН преди 2 години
ТЕЗИ РОДИТЕЛИ СА ЗА ЗАТВОРА!
68
29
 
0
 
! Отговори
Германец преди 2 години
Браво на децата и на родителите им. Имало останали нормални хора на територията.
67
10
 
3
 
! Отговори
До 63 преди 2 години
Големи фалшименто са протестите на живо дето ги гледаме онлайн. Как ги фалшифицират, не знам. Виж, сутрешната статистика си е вярна от умрелите до възкръсналите.
66
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кoлхозника ражда рoби, горките деца да имат участта да родят в такова семейство. Обикновено това са семейства с откачена разведена хипохондричка или с мухльo под чехъл, който не може да я укроти.
65
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво ли се слага на новородените!?Няма никаква прозрачност,а тогава могат да направят всичко,след което да си измият ръцете,че е божа работа...
64
4
 
1
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
До до 64/ И ЖИВОТНИТЕ НЕ ВЯРВАТ! КОЕТО ДОКАЗВА ТОЧНО ТЕЗАТА МИ В ПОСТ 64!
63
1
 
37
 
! Отговори
Един преди 2 години
Не мога да повярвам,че има такива родители, толкова прости
62
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Телевизиите се скъса да рекламират ментетата ваксини за деца ,имало големи опашки,кой родител е луд да,се ваксинират деца ,ще видите че ще е голям цирк)
61
10
 
2
 
! Отговори
до 64 преди 2 години
За едно си прав определено не вярвам в богове и други литературни герои от стари книги. :)
60
8
 
24
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ВЪВ БЪЛГАРИЯ ИМА СТРАШНО МНОГО БЕЗБОЖНИ КОМУНИСТИЧЕСКИ СЪЗДАНИЯ КОИТО ЗА ПОСТ И ПАРИ ЩЕ ПРОДАДАТ И ДЕЦАТА СИ В ПРЯК СМИСЪЛ! САМО ЗА ДА СЕ УГОДНИ НА НЕЛЕГИТИМНИЯ РАДЕВ РЕЖИМ ЩЕ ВАКСИНИРАТ И ДЕЦАТА СИ БЕЗ ДА ИМ ПУКА, ТЕ НЕ ВЯРВАТ В БОГ И ИЗОБЩО НЕ ИМ ПУКА ЗА ДЕЦАТА ИМ!