75 лв. добавка към пенсиите на всеки ваксиниран възрастен

Ще важи и за ваксинираните до момента
Обновена: 23 дек 2021 11:47 | 23 дек 2021 11:21, Александър Попов
1084

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Както всички знаем - през януари се очаква Омикрон да дойде у нас. За правителството е приоритет да информира обществото за ваксините и да парира митовете. Време е да запретнем ръкави и да направим България държава със средни нива на ваксинация, заяви премиерът Кирил Петков

"Има опасност България да стане ковид дестинация и да попречим на туризма, да въвеждаме нови ограничителни мерки. Днес обявяваме позитивен стимул.

Започваме програма за 75 лева добавка към пенсиите за всеки, който реши да се ваксинира в следващите месеци и за всеки, който вече се е ваксинирал на база три дози. Програмата я отваряме от началото на януари до 30 юни. Сметките са, че ако успеем да ваксинираме 300 хиляди от хората над 65 години, това трябва да облекчи болниците с много осезаем процент.

Това важи и за тези, които са се ваксинирали до момента. Това е доброволна мярка и всеки има право на собствено решение. Но имаме и обществена отговорност. От нас ще зависи дали ще имаме пълни болници, дали децата ни ще учат свободно, дали нашите близки ще са здрави", допълни премиерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1084
Още по темата: Кирил Петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
3
 
28
 
! Отговори
Разчистване преди 2 години
на пенсионери!!! В ада да горите!!! 75 лв,
51
4
 
36
 
! Отговори
Минута е много. преди 2 години
Ние го избираме, да тури Тиквата при бай Ставри, он започва да ни ваксинира. Ало, д-р Петков, да не ви изтече мандатчето преждевременно?
50
2
 
13
 
! Отговори
Един Българин преди 2 години
До 41 Разбира се , че да ако са направени както трябва. Друг е въпросът, че те имат много по-сериозен проблем. След 20г ако не успеят да ни ограбят ще има пенсионери, които не зависят от 15 лв надценка и тогава ще ги питам как ще се оправят с новото планирано боцкане, затваряне или каквото и да е там.
49
5
 
38
 
! Отговори
аз преди 2 години
Кирчо, ами ако не доживеем до месец юни, как ще стане с парите? Целта ви е да ни поизчистите, нали? Ще се охарчите малко, но после - няма пенсионер, няма пари.
48
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой, ама никой турист не го интересува дали една държава е ваксинирана или не. Който ходи на почивка не му пука. За какво плащаме данъци и осигуровки? За да ги изливат във ваксини, които не искаме, мерки, които не искаме, и ограничения, на които нямат право. Петков е поредната бездарна, продажна пешка настанена само със 7% от подлагани избиратели. Никой не те иска Кирил Петков, подавай оставка, лъжец
47
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксините водят до мутации във вируса и само забавят края на пандемията ! Верния път е само един ,ваксиниране само на хронично болните и разширяване на болниците за да поемат потока от нуждаещите се. Когато всички изкарат Ковид ( и ваксинираните ще се разболеят по леко ) вируса ще изчезне !
46
4
 
40
 
! Отговори
Бай Ремарк преди 2 години
На зле отиват нещата. Дано тези, които не сме ваксинирани, не ни прекарат през комина на някой крематориум.
45
6
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ОСТАВКА!
44
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Подарявам ви ги,г-н Петков,никога!!!!
43
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много бързат... защото всичко свършва и с Омикрон идв края на тази лудост. Знаят го, но въпреки всичко мапират.
42
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога успяха да направят АНАЛИЗА на ситуацията? За тока още не знаят на кой свят са, а за ковида - прас - и готово. По 75 лева им даваме еднократно, ама казваме, че УЖ СА КЪМ ПЕНСИЯТА, те и на малки суми се радват.
41
7
 
52
 
! Отговори
HAHAHHAHAHAHAHH преди 2 години
КИРЧО ОПРАВИ ВСИЧКО ОСТАНАЛО В ДЪРЖАВАТА И СЕ ЗАЕ С ВАКСИНАЦИИ. АЛО ЛУДИЯ, ТИ ЗА КАКВО СИ ИЗБРАН ВЕ??? 75 ЛВ ДАВАЛ, ЧЕ КОЙ СИ ТИ БЕ?
40
5
 
35
 
! Отговори
Чоко преди 2 години
За тия пари не можеш да си платиш и погребението, Кире. Вземи ги увеличи , примерно на 750. Тоава някой може и да ти се върже.
39
6
 
65
 
! Отговори
О, божке преди 2 години
Още едно доказателство как хора, живели в Канада, и завършили Харвард нямат представа от народопсихологията ни. Българинът е мнителен, Кириле. Ако нещо му се дава безплатно, той се замисля, а какво остава да му платят. Това не са ти Бронкс в Щатите, където ги ваксинираха срещу ппържени картофки.
38
3
 
42
 
! Отговори
Пич преди 2 години
Айде сега пък с 3 дози... Нали уж се борехте изобщо да са ваксинирани?
37
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Пътешественик Лятото бях в Узбекистан. Въобще няма никакви забрани и истерия за коронавирус. Не ни искаха нито ПСР тест нито друго на влизане в Узбекистан.
36
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ОСТАВКА ВЕДНАГА!
35
2
 
3
 
! Отговори
до 45 преди 2 години
питай в НС
34
2
 
16
 
! Отговори
И 1, 2, 3.. преди 2 години
Киро, кока-кола да си купим ли, на теб се уповаваме!?
33
5
 
29
 
! Отговори
123 преди 2 години
Писна ми да слушам само за добавки за пенсии. Който не иска да не се ваксинират. Естествен подбор -няма лошо