75 лв. добавка към пенсиите на всеки ваксиниран възрастен

Ще важи и за ваксинираните до момента
Обновена: 23 дек 2021 11:47 | 23 дек 2021 11:21, Александър Попов
1084

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Както всички знаем - през януари се очаква Омикрон да дойде у нас. За правителството е приоритет да информира обществото за ваксините и да парира митовете. Време е да запретнем ръкави и да направим България държава със средни нива на ваксинация, заяви премиерът Кирил Петков

"Има опасност България да стане ковид дестинация и да попречим на туризма, да въвеждаме нови ограничителни мерки. Днес обявяваме позитивен стимул.

Започваме програма за 75 лева добавка към пенсиите за всеки, който реши да се ваксинира в следващите месеци и за всеки, който вече се е ваксинирал на база три дози. Програмата я отваряме от началото на януари до 30 юни. Сметките са, че ако успеем да ваксинираме 300 хиляди от хората над 65 години, това трябва да облекчи болниците с много осезаем процент.

Това важи и за тези, които са се ваксинирали до момента. Това е доброволна мярка и всеки има право на собствено решение. Но имаме и обществена отговорност. От нас ще зависи дали ще имаме пълни болници, дали децата ни ще учат свободно, дали нашите близки ще са здрави", допълни премиерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1084
Още по темата: Кирил Петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
732
5
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчо, ти като се пенсионираш ще се съгласиш ли за такива мизерни пари да ти бодат експериментални лекарства? За много глупави ни мислиш нас пенсионерите.
731
24
 
6
 
! Отговори
Дедо Пенс преди 2 години
Ако беше 750 лева добавката, щях да се замисля дали да ме боднат.
730
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчо, това изкуствено разделение в обществото което налагаш, ще ти изиграе лоша шега. Вместо да сме обединени в кризата, да проявяваме съпричастност и да си помагаме, вие разделяте хората на привелигировани и аутсайдъри.
729
6
 
28
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
КИРИЛ ПЕТКОВ Е САМО СЛУГА НА ГОСПОДАРЯ СИ РУМЕН РАДЕВ БЕЗ КОЙТО ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПОДМЯНАТА НЯМАШЕ ДОРИ ДА Е В ПАРЛАМЕНТА ЩОТО НЯМА И 4% РЕАЛНО И ТОВА Е С 50 ХИЛЯДИ ГЛАСА ОТ ОТКАЗАЛАТА СЕ ПАРТИЯ НА ВАСИЛ БОЖКОВ БЪЛГАРСКОТО ЛЯТО И ПРЕЛЯЛА СЕ В ПРОДЪЛЖАВАМЕ ИЗМАМАТА! КИРИЛ ПЕТКОВ НЕ ВЗИМА НИКАКВИ РЕШЕНИЯ САМОСТОЯТЕЛНО ТОЙ САМО ИЗПЪЛНЯВА НАРЕЖДАНИЯТА НА ГОСПОДАРЯ СИ!
728
6
 
17
 
! Отговори
айде ниц ? преди 2 години
До Военен брокер... Братле , и в другите държави , нови членки в ЕС е иМАло комунизъм !По-нататъка да пиша ли , КЪДЕ СА ТЕ СЕГА , И КЪДЕ НЕ СМЕ НИЕ ...Все комунистите били виновни , ... ВИНОВНИ СА КРАДЦИТЕ , А ТЕ ЦВЯТ НЯМАТ , БОРИСОВ И ШАЙКАТА МУ , ЗАЕДНО С ДПС И ДОГАН . А сега се зикихай , по-конкретно , тия ''оправдания'' с комунизма много отдавна не са АКТУАЛНИ , това го доказаха и ПРОТЕСТИТЕ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ ...МЕРСИ !
727
5
 
18
 
! Отговори
ДА ВЕ ! преди 2 години
До БЪЛГАРИН.. И както казваше един :Много искам да спечеля от тотото някой друг милион , а след това да разправям , че парите НЕ СА ВАЖНИ !
726
10
 
45
 
! Отговори
. преди 2 години
Пенсионерите са хората, работили цял живот, за да я има тази държава, в която сега Киро и Асен да се правят на важни. Пнесионерите живеят с мизерни пари, от пенсия до пенсия, за да си платят лекарствата. Киро излиза сега и им казва, че има едни мижави пари, има ги, но ще им ги даде само ако му играят по свирката и се набодат, за да може Киро да изглежда добре пред Европа. Този човек няма срам пред белите им коси, пред нищо.
725
3
 
44
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 2 години
Не всичко е пари, приятелю, не всичко е пари !
724
5
 
21
 
! Отговори
Военен брокер преди 2 години
Новата ни боржуазна класа (старата бяха кредитните милионери -мутрите и жените им бивши мис "Общата от общината")..Новите са децата и внуците на комунисти със западен вълчи хъс за титли и пари .Имат си сертификати за владеене на схемите с офшорките и преговорите с балъци от елитни скъпи университети. Сега са дошли за своето.
723
8
 
18
 
! Отговори
Петрова преди 2 години
А ПРЕБОЛЕУВАЛИТЕ КАКВИ СА ИМ ВЪМОЖНОСТИЕ ? НЕОБХОДИМА ЛИ Е ВАКИНАЦИЯ ?
722
5
 
35
 
! Отговори
Сашо от Варна преди 2 години
75лв.....да ти излезнат 75 цирея на носа, маша на чужди интереси
721
10
 
9
 
! Отговори
НЕМА КИНТИ преди 2 години
Само толкова ни остави Баце , а сега се е размекНАЛ и се изповядва , КОЛКО ЩУРОТИИ БИЛ НАПРАВИЛ !Поне да върнат с шайката дългът който натрупаха за 13г., неАкви си 38 милиарда ... ама няма срама за това !Алоо герб , защо толкова се СРАМУВА вожда ви , или сЪ майтапи ?
720
6
 
26
 
! Отговори
Лили Барута преди 2 години
Много му е Бобов долска физиономията на канадския мошеник
719
9
 
12
 
! Отговори
Антрополог преди 2 години
Наще пенсионери може да гласуват за комунистите по умиление по младоста,но не вярват на комунисти.Не им вярват нито на историята нито на лозунгите нито на информацията.Още помнят как ги караха на 1 Май да маршируват под топлия пролетен радиоактивен дъждец от облаци идващи от Чернобил...помнят и как Виденов ги ограби като допусна долара от 10 лв да стане 3000 лв за една седмица и от пари за два апартамента им останаха пари за един телевизор в банката..но си гласуват де по стар вкоренен страх..
718
3
 
29
 
! Отговори
Бочко преди 2 години
За тоя тип вируси ваксината се прави всяка година според щама ,а не да се тъпчи с една и съща ваксина с бустери мустери това бустер сега го измислиха .Това го доказват страни с 90% ваксинирани и по 77 хиляди болни на ден и пълен лок даун за всички с всякакви дози -тотален лок даун...
717
6
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Ако бяхте ходили да гласувате, *** и ПРОСТО Киро нямаше да бъдат избрани, сега не ревете! Като ви дойдат сметките за ток и парно другият месец, тогава ще виете!
716
5
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
РАДЕВ СИ Е НАПРАВИЛ ДОБРЕ СМЕТКАТА! ДАДЕ ИМ 1 МИЛИАРД КАТО ДОБАВКИ ЗА ДА ИМ КУПИ ГЛАСОВЕТЕ ! И САМО С 100 ХИЛЯДИ ПО-МАЛКО ПЕНСИОНЕРА ЩЕ СИ ИЗБИЕ ПАРИТЕ ЗА 1 ГОДИНА ,А ТЕ НЯМА ДА СА САМО 100 ХИЛЯДИ!
715
3
 
10
 
! Отговори
Коджабашев. преди 2 години
Монтирайте реакторите за Белене в Кузлудуй ток=биткойн=ново гориво за колите=пари е новата парадигма.Действайте ЕС огромни мощности се закриват през 2025 г. по един договор от 2003г.С новите реактори Кузлудуй ще има нетна печалба по 1-2 милярда на месец и то в Евро.
714
3
 
25
 
! Отговори
DD преди 2 години
Защо ангажимент на болниците е да ги облекчава..нима не са си плащали осигуровки чинно цял живот и нарая никва грижа..престъпници...майка си да набодеш с тия 75 кинта мерзавецо.Като няма специализирани легла откриите бе умници.С 100 мил лв ще построите 3 болници в страната ако ще от сандвич панели да са ..с топ оборудване..Ся искаш да затриеш 150 хиляди от тия 300.. гнуснярр.
713
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Подиграва се с хората . Не му щем парите . Става въпрос за принципи . Да си прибира съпредседателите и да се маха . Февруари нови избори. Казах