Арестуваха мъж в Словения, ваксинирал се 7 пъти срещу COVID за 2 месеца

Това престъпление се наказва с до три години затвор
23 дек 2021 07:13, Нели Христова
74
Арестуваха мъж в Словения, ваксинирал се 7 пъти срещу COVID за 2 месеца
Снимка: БГНЕС

Властите в Словения задържаха мъж, за когото са установили, че се е ваксинирал срещу COVID-19 седем пъти в рамките на два месеца, съобщава Хина, позовавайки се на словенски медии.

Той се ваксинирал вместо четири други лица, за да може те да получат COVID сертификати. Всички те са заподозрени в измами с ваксинация и подвеждане на здравните власти за издаване на COVID сертификати на неваксинирани хора, посочва телевизия ПОП ТВ.

Полицията предупреждава, че това престъпление се наказва с до три години затвор. Властите посочват, че четиримата мъже не са искали да се ваксинират и са се разбрали с лице със социални проблеми да се имунизира в различни ваксиниационни центрове, използвайки техните здравни карти. Лицето било арестувано, след като се регистрирало за ваксинация за осми път, предаде БТА.

Според полицията четиримата заподозрени са се възползвали от проблемите и житейските обстоятелства, за да убедят мъжа да извърши престъплението в замяна на малка парична сума, се посочва в съобщение на полицията.

Първият подобен случай беше регистриран в Любляна през септември, когато бе съобщено за няколко души, които се уговорили с други да се ваксинират вместо тях. Обикновено подобни уговорки се правят с бездомници или наркомани, на които се плаща по 150 евро, за да получат една доза ваксина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аре стига сте ме плашили с този затвор бе, мухльовци! Европейски фашиски държавички прости. Ще продължаваме да се заразяваме и да мрем с кеф напук на държавния утилитаризъм.
64
0
 
1
 
! Отговори
bam преди 2 години
Този какъв затвор.. да го пратят на Файзер за изследване. Луда работа.
63
3
 
1
 
! Отговори
Маските или ОСТАВКА1 преди 2 години
Трябва да УВОЛНЯТ мошениците- Кунчев и Кацаров, които пускаха китайците да ни ЗАРАЗЯВАТ и ПРОДАВАХА маски и ваксини....Хората ГЛАСУВАХА за партия Продължаваме Промяната"" на последните избори-за да МАХНАТ маските като обикаляме из България и да ЗАКРИЯТ турско- н.е.г.ърските фирми А1(Емтел) и Вииваком ,които ни РАЗБОЛЯВАТ с РАК и Левкемия, а някои дори Ослепяват.Може да оставят САМО една фирма, коят
62
1
 
0
 
! Отговори
Маските или ОСТАВКА2 преди 2 години
Може да оставят САМО една фирма, която да се избира ВСЯКА година с конкурс и да слагат станциите си на ПОНЕ 5 км разстояние от градове и села, за да НЕ ни разболяват. По- добре- СКЪПИ разговори по телефона, както преди 20 години, но ЗДРАВИ българи..Тия от партия ""Продължаваме промяната"" ИЛИ да направят това, заради което хората гласуваха за партията им, или да се махат както Бокл.ук Борисов... МАХНАХМЕ Борисов. И тях ще ги махнем ако мислят само да КРАДАТ.
61
1
 
8
 
! Отговори
мда преди 2 години
След третия път вече е бил зависим. Като наркоман.
60
0
 
2
 
! Отговори
Бай Ганя преди 2 години
И още е жив ли тоя агент?
59
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да вкарат в затвора и тези, които принуждават хората да се "ваксинират"!
58
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е тоя как не е предозирал бе? То 5 Аспирин да изпиеш за един час и ще по страдаш, а тоя нищо. Или така наречената ваксина е обикновена чешмяна водица? Я някой ваксър да изблее нещо по въпроса.
57
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много сложно са го измислили. В БГ е по-лесно.
56
0
 
5
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
Топ прилежност, какво повече искате от хората
55
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Я нобеловите троулреати пак се активизираха." - Ей тук да прочетеш нещо за първи път в живота си от националната библиотека по медицина на САЩ. Предполагам никога не си чувал, че съществува такава хахах ,.(https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33113270/)., "Пенчо бре чети, Пенчо не чете" ... докато не четеш единственото, което ще можеш да напишеш по темата е троулреати, а ако започнеш да четеш, ще те е срам от теб самия хахаха
54
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я нобеловите троулреати пак се активизираха. как ги разбират само с колко дози може, с колко не може. Много му разбирате на науката, а? Сигурно вашият господар ви я налива директно с катетър в ушите.
53
2
 
1
 
! Отговори
Пророк Антиваксарии преди 2 години
Едно живо доказателство ,че това не може да бъде никаква ваксина--- хаиде идете се ваксинираите със някоя друга ваксина 8-пъти за 2 месеца !
52
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този е за рекордите на Гинес, а не за ареста. Едва ли ще има друг, който да оживее след 7 дози ваксина хахаха
51
0
 
1
 
! Отговори
АНОНИМЕН 007 преди 2 години
ТОЯ СЕ Е ПРЕВЪЗБУДИЛ НЕЩО
50
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да го доведат в България и да го развеждат по площадите да видят хората колко здрав като Крали Марко.
49
0
 
6
 
! Отговори
x преди 2 години
СЛЕД 1-ВАТА И 2-РАТА ВАКСИНА ТОЗИ Е ПОЛУДЯЛ.....А НЕ ,ЧЕ СА БЕЗВРЕДНИ .....
48
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България ако беше щяха да го похвалят от министерството и да го дадат за пример.
47
24
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С други думи, тоя без да иска е доказал, че ваксината е напълно безвредна. Какъв удар за антиваксърчетата, които са го помолили да се ваксинира вместо тях. :)
46
2
 
10
 
! Отговори
dfg преди 2 години
Хахахахахаха,това ги очаква всички вакс-И+диоти!!!Пълно полудяване,хахахахаха!!