Проучване: Ваксините за COVID-19 нарушават цикъла при млади жени

Изследването е направено в Норвегия
23 дек 2021 16:18, Анисия Иванова
174
Проучване: Ваксините за COVID-19 нарушават цикъла при млади жени
Снимка: БГНЕС

Почти два пъти повече млади норвежки са имали по-тежка менструация, отколкото преди, след като са получили ваксини срещу COVID-19, показват предварителните резултати от голямо проучване сред населението.

За да проучи дали има връзка между инжекциите срещу COVID-19 и различни нарушения на кръвотечението, Националният институт по обществено здраве (FHI) е провел голямо проучване сред повече от 60 000 момичета и жени на възраст 12-80 години в Норвегия. Досега са публикувани предварителните резултати за 6000 жени, представляващи възрастовата група 18-30 години.

"В това проучване виждаме, че редица жени са имали различни разстройства след първата или втората доза ваксина за COVID", заяви в съобщение за пресата ръководителят на проекта от FHI, доктор Лил Трогстад.

Делът на жените, които са заявили, че са имали силно кървене, се е увеличил от 7,6% преди ваксинацията до 13,6% след ваксинацията. Делът им се е увеличил допълнително до 15,3% след втората инжекция. Други често съобщавани симптоми са продължителни кръвотечения, необичайно кратки или дълги интервали, неочаквано прекъснат цикъл, изключително болезнени периоди или дори менструални болки без кървене.

Въз основа на предварителните резултати FHI изброи редица съвети за жените, които са имали менструални смущения, между които отлагане на по-нататъшно ваксиниране, докато причината не бъде проучена или симптомите не отминат, пише БГНЕС.

Сред участничките 59,4% са получили първа доза от Pfizer, а 35,8% са получили Moderna, 4,7% AstraZeneca и 0,2% Janssen (Johnson & Johnson). За втората доза 47,4 процента са получили Pfizer и 52,6 процента Moderna.

През лятото на 2021 г. жени от цял свят започнаха да съобщават за нарушения на кръвотечението след получаване на ваксина срещу коронавирус. Само в Дания броят им се покачва от няколко десетки на над хиляда в рамките на няколко седмици. До ноември броят на съобщенията надхвърля 3900. Норвегия обаче стана първата страна, която реагира с широкообхватно проучване сред населението, след като беше получила само 1264 съобщения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
3
 
55
 
! Отговори
САМО НАЧАЛОТО преди 2 години
"Проучване: Ваксините за COVID-19 нарушават цикъла при млади жениИзследването е направено в Норвегия" - - - ТО САМО ТОВА ДА ИМ Е КУСУРА... НИЩО НЕ МОЖЕ ДА ОСТАНЕ СКРИТО ПРЕД "ОЧИТЕ НА БОГА"
16
2
 
34
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
БИЛИ: ММММММММ ДОБРА НОВИНА, ТОВА Е САМО ДОПЪЛНИТЕЛЕН БОНУС
15
24
 
4
 
! Отговори
ДедоСтанчо преди 2 години
За това пък при мъжете ефекта е обратен особено при Пфайзър. Те виаграта измислиха та откак я взимам всяка седмица опавам на баба Пена комбинизона та една ваксини.
14
5
 
62
 
! Отговори
Геноцид-Трибунал преди 2 години
Оставете цикъла, гледайте какво ще става, когато решат да забременеят
13
3
 
57
 
! Отговори
Demonaz преди 2 години
И после не било геноцид над белите народи,а ? И без това не е лесно се отгледа дете ако не е от афроафрикански или евроарабски произход,които снасят по десетина ларви.
12
4
 
80
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на авторите на проучването! Точно от такива проучвания за ефектите от ваксините има нужда! Независими, сериозни и мащабни. А не само проучвания от самия търговец за собствената му стока. Защото всеки търговец си хвали стоката на всяка цена, без значение дали продава тениски, космически кораби, бонбони или лекарства - васеки го прави! Само с такива независими проучвания може да се разбере дали ваксините са ефективни и какви са страничните им ефекти. Дано има повече такива проучвания
11
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо, те сега почнаха момичетата да ги бодат от 5 годишни. Ще свикнат от малки, дето се вика.
10
4
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То вече става супер геройство да отгледаш и едно дете, след като с триста зора е успяло да се зачене и роди. Не могат нормално да ходят на градина и училище, а трябва някой да ги дандирка вкъщи докато родителите са на несигурната си работа, за да си платят смектките и да свържат двата края. Пълен геноцид цели социални групи, непритежаващи активи и принудени да работят извън къщи.
9
1
 
74
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смущенията с менструацията отдавна са известни но гледат да не излиза наяве. Също при жените има и преждевременна менопауза което е по-страшното.
8
2
 
62
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
Вярно е, моят стана супер оскъден и кратък, а вече втори месец прескача(изчезна, без да съм бременна)
7
2
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре де, професорката ратка днеска във видеото нали каза на кирето, че не било верно тва? И кое е верно сега? Или и вие не знаете, ама после ние сме били прости. Пълна излагация на мерки, ваксини, доктори и наука. А за уханския пазар приказката е като от 1001 нощ.
6
27
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антиваксър==***
5
39
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То и при неваксинираните шанса за аборт е същия ***-чо
4
11
 
78
 
! Отговори
Янко Антивакс преди 2 години
Ваксините причиняват безплодие при жените, факт! Все пак са разработени от компаниите на евреина Бил Гейтс, а той от години инвестира в стерилизиращи ваксини. Който не вярва да отиде и да провери в инвитро центровете. Първият въпрос който се задава на кандидатките е "Вие ваксинирана ли сте?". Ако вече сте се наболи, значи забравете за потомство.
3
9
 
80
 
! Отговори
Нели преди 2 години
Една позната която ходеше на инвитро процедури,след като се ваксинирала се оказало че всички живи яйцеклетки преди ваксинацията след ваксината вече не били живи.
2
3
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да спрат да се ваксинират. Просто е.
1
5
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На моя позната на 65 г. й дойде цикъла след ваксина, въпреки че не е имала такъв от 55-годишна възраст. Идва й и трае повече от месец. Правете си сметката.