СЗО не препоръчва ваксинацията на деца срещу COVID-19

Призовават още за равно разпределяне на ваксините по света
23 дек 2021 07:29, Ния Христова
49
СЗО не препоръчва ваксинацията на деца срещу COVID-19
Снимка: БГНЕС
"Световната здравна организация (СЗО) не препоръчва универсална ваксинация на деца и юноши срещу COVID-19, тъй като има малко случаи на сериозно заболяване в тази възрастова група. В допълнение, в редица страни все още пълнолетното население не е ваксинирано". 
 
Това се казва в изявление, оповестено от стратегическата консултативна група от експерти по имунизация на СЗО, цитирано от БГНЕС.
 
"СЗО понастоящем не препоръчва ваксинация на деца и юноши, тъй като тежестта на COVID в тази възрастова група е ниска и защото не е постигнато широко ваксинационно покритие във всички страни", казва се изявлението.
 
Генералният директор на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус отново подчерта липсата на справедливост при разпределението на ваксините по света. 
 
"Докато някои страни сега прилагат бустерни дози, само половината от държавите-членки на СЗО ще успеят да постигнат ваксинация на 40% от населението си до края на годината", каза той, цитирайки „дисбаланси в глобалното предлагане на „ваксини“. 
 
Ръководителят на СЗО цитира данни, според които сега в света "около 20% от всички дози на ваксината се използват ежедневно за бустерни и допълнителни ваксинации". Липсата на равен достъп до ваксини в света "коства много животи", каза Гебрейесус.
 
Гебрейесус сподели мнението си, че са необходими допълнителни мерки, за да се гарантира равен достъп до ваксини. Той припомни, че в Африка трима от всеки четири здравни работници не са ваксинирани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
2
 
! Отговори
666 преди 2 години
До А сега деТи не разбра ли, че СЗО казват едно и в света се прави точно обратното. Не препоръчваше бустерни, масово започват с трета, че евреите и с четвърта. Сега и с децата. Явно е, че тятъра е много добре режисиран. Но невярвах, че в света има толкова много ***, пардон, зрители на този театър.
37
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма значение, какво казва СЗО. Това вече е въпрос на политици заграбващи власт. Докато не направят каквото им е поръчано от донорите им няма да приключи пандемията.
36
1
 
3
 
! Отговори
До 39 СЗО преди 2 години
Не си прочел защо СЗО препоръчва да не се поставят бустерните дози. Да се смее ли човек, да плаче ли като те чете.
35
0
 
0
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
Додо, надявам се, че си прочел коментара, който го изтриха
34
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво стана с детенцето от Кърджали? Разбра ли се дали наистина е било боцнато?
33
1
 
8
 
! Отговори
СЗО преди 2 години
НЕ ПРЕПОРЪЧВА И БУСТЕРНА ДОЗА!!! ДА СЕ СМЕЕШ ЛИ, ДА ПЛАЧЕШ ЛИ?....
32
0
 
15
 
! Отговори
Майна преди 2 години
А ЗАЩО ОТ ПОНЕДЕЛНИК У НАС ЗАПОЧНА ВАКСИНАЦИЯ НА ДЕЦА ОТ 5 ДО 11 ГОДИНИ??????????????!!!!
31
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прав беше Тръмп като им спря кранчето на тези
30
0
 
4
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
Последно?
29
4
 
16
 
! Отговори
Додо преди 2 години
Абсолютно всяко медицински лице, което поставя на деца експерименталните ГМО Ковид препарати, трябва да бъде с отнети лекарски, сестрински или изобщо каквито и да било права, защото е или абсолютно слабоумен и идея си няма от медицина, или пък умишлено батисва деца, за 10лв комисионна на спринцовка, а и в двата случая такова лице трябва да де държи надалеч от медицинската професия. Богъ не търпи гавра с децата си и такива богохулници ще имат сметки за разчистване с небесния наш творец!
28
4
 
13
 
! Отговори
До Българин преди 2 години
С коя ваксина си бе пич? Ако говориш за истинските ваксини, като БЦЖ, Тетанус и Коклюш и Сие, ок! Но ако си не набоцкал е експерименталните шитнявини на Бил Гейтс и Сие хазарско-глобалистка фармацевтична мафия, то недей да заблуждаваш себе си! Не само, че не си вяксиниран, но имаш по-висок риск да хванеш Ковид заради добре обяснения и доказано проявен ADE синдром, който носят тези mRNA антиваксини. Поздрави и недей да живееш в заблуда, а ако си се бол с Модерна или Пфайзер си пусни Д-димери.
27
1
 
10
 
! Отговори
Хм преди 2 години
Ако сте гледали в изявлението казаха по-точно да се ваксинират лица над 65г, които така или иначе са със някакви заболявания, отколкото както правят в някои държави, да убиват децата с ваксини - обаче тая част тука ви я спестиха!
26
15
 
1
 
! Отговори
Златена преди 2 години
До Българин: от такива безотговорни като теб скоро няма да се отървем от пандемията! Хубаво си се ваксинирал, но в последствие си станал антиваксер, което те прави не-по-малко опасен от всяко форумно куку като Додо. Отивай да си вземеш бустера, той е да предпазва от Омикрон не само теб, но и възрастните, болните и слабите! Размисли!!!!! А да ваксинираш и защитиш децата си е въпрос на това, що за родител си. Аз не бих ги оставила незащитени!
25
1
 
15
 
! Отговори
Додо преди 2 години
Световните експерти по вирусология Ани Салич и Виктор Николаев казаха, че всички деца трябва да бъдат набодени с Ковид ГМО миязмите, за да се спре пандемията, а Ани Салич и Виктор Николаев знаят най-добре!
24
1
 
7
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Аз съм с ваксина, но в никакъв случай не мисля да слагам бустерни дози. Организмът мии е запознат с вируса и т клетъчния имунитет е за винаги. Всичко друго е начин да си продадат фарма компаниите ваксините.
23
0
 
10
 
! Отговори
българин преди 2 години
Доц. Кунчев е шефа, сърдете се на него.
22
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето защо Очаква се Тедрос да бъде съден за престъпления срещу човечеството
21
0
 
30
 
! Отговори
Ммм, дааа преди 2 години
А, сега да видим, дали правителството ни рязко ще преустанови ваксинацията на децата. Защото те не мислят, а само слушкат каквото им наредят. Щом и на децата посегнаха, положението е отчайващо. Огромна вина обаче имат и родителите, които като обезумели се втурнаха да експериментират с децата си. Доброволно!
20
1
 
25
 
! Отговори
А сега де преди 2 години
Ново 20 от СЗО! До скоро ги препоръчваха, сега не!?? Малко шизофренично ми звучи. Или в случая си връзват гащите, ако не дай Боже се случи нещо с някое дете. С чисти ръчички искат да излязат от ситуацията. Един вид - ние ви казахме, че не препоръчваме ваксиниране на децата. Ей, страшна работа са!
19
1
 
30
 
! Отговори
Е, па... преди 2 години
Тогава за чий.... нашите тук поставят ваксини на деца???? И не само в България. Изначално сбъркана история. За едните пари и постове вероятно. Без мисъл, без научни аргументи, медицински пък изобщо няма. Да не говорим, че родителите, които доброволно водят децата си в пунктове за ваксиниране, са меко казано без грам мозък