Точно 1 г. от началото на ваксинацията България е последна в Европа

Пред "Пирогов" се изви опашка от желаещи да се имунизират
27 дек 2021 16:26, Елка Василева
355

Днес става точно една година от началото на ваксинацията срещу COVID-19 у нас. България обаче остава последна в Европа с най-малък брой имунизирани. Към днешна дата със завършен ваксинационен цикъл у нас са около 30% от населението.

Още по темата

Пред един от ваксинационните пунтове в София - този на "Пирогов", се извиха дълги опашки, които се увеличаваха с напредването на деня. Сред хората на опашката имаше и родители, които са решили да ваксинират своите деца.

Други бяха дошли за поставяне на бустерна доза, каквито са препоръките на повечето здравни експерти.

Чакащи на опашка за имунизация споделиха пред камерата на Bulgaria ON AIR, че точно сега им е най-удобно да се ваксинират, тъй като са свободни покрай празнични дни. Очакват страничните реакции да отминат до няколко дни и да не им попречат да празнуват нормално Нова година.

"Поставям си бустерна доза, защото не сме по-глупави от евреите, които слагат четвърта доза", сподели мъж от опашката пред "Пирогов".

На 27 декември 2020 г. първият имунизиран срещу COVID-19 бе тогавашният здравен министър Костадин Ангелов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


355
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
285
0
 
0
 
! Отговори
вакс преди 2 години
Ваксините не работят ама дайте да си бием още ваксини. Цяла европа е ваксинирана на 60-80% а по празниците удариха нови рекорди от заразени. Балъците в България с 30% шприцовани го£таци гледаме, че броят на новозаразените пада! Има ли кой да обясни този феномен защото за мен това е естествения имунитет, който сработва в България.
284
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До оня от Лондон, пич като те е срам че си българин смени си националността и забрави за България. И нас ни е срам, че сте толкова лесни за манипулация и че са ви промили мозъка, но не ви казваме нищо, нали? Но щом те е срам от нас, ок. Не искаш да говориш с нас, не говори. Не искаш да сме в една държава, добре. Ние се борим за свободата и правото на избор, дори това да означава да си наопаки. Демокрация човече. Ако за тебе тя е овче поведение, значи грешно разбираш нещата. Но ок, жив и здрав!
283
0
 
8
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Да не съм чула вече някой да казва, че го срам, че е българин!!! Вижда се кой все още мисли с главата си, а не се е превърнал в празноглав, "суперинтелигентен", толерантен, консуматор-***! Весели празници, хора, здраве и дълъг живот на всички!
282
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е и? Традициите трябва да се спазват. Винаги сме последни, сега също! Защо точно сега да си нарушаваме традициите? Няма смисъл.
281
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бяхме последни и в пращането на евреи в концлагерите. И се гордея с това. Сега също се гордея с народа си. Както и да ни наричате, каквито и да ни изкарвате, ние сме народ с човещина. Толкова са ни лъгали, манипулирали и мачкали, че ги подушваме в мига, в който започнат да размахват мутренската тупалка, обяснявайки че гонели мухите. Хайде няма нужда.
280
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има ли нещо в което да не е последна България ?
279
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така е другите народи постигнаха безсмъртие и живеят вече във ваксинационния рай.
278
0
 
3
 
! Отговори
1-н преди 2 години
Месеци наред докато се появят некфи ваксини за данъкоплатците, после месеци наред на данъкоплатците им бутаха астразенека сурогати...еее на данъкоплатеца му писна
277
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То и на последно място България е по доходи в Европа, ако е Гарга то нека е рошава
276
1
 
10
 
! Отговори
Max преди 2 години
Пак се изложихме пред чужденците.
275
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е ние и без това във всичко сме последни,сега няма да си разваляме имиджа.
274
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лоши политици, добър народ?
273
1
 
21
 
! Отговори
Марин преди 2 години
Ние българите сме най-интелигентните, за това не се ваксинираме.
272
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може да сме на последно по ваксинация,но сме най-умните в Европа и на 1во място по смъртност.
271
5
 
26
 
! Отговори
Престъпмисъл преди 2 години
Да сте живи и здрави братя българи!!! Останахме последните нормални в куРона новонемормалният свят!
270
3
 
16
 
! Отговори
Пророк Антиваксарии преди 2 години
Пак ще го напиша гледайте бате ви Боико във тубата има интервю за 24-часа там вижте как дава заден ход като става дума за ваксинация на внуците и излиза че той се бил прежалил като е на 62, ама за внучетата иска да изчака поне 2-3 месеца да е сигурен ,май и повече иска да изчака ,ама по телевизията е неудобно да изкажеш истинското си мнение ! Един път и Аз съм съгласен със него-- НО трябва много хора да го гледат и ваксинацията спира поне във Бг.
269
6
 
17
 
! Отговори
Пророк Антиваксарии преди 2 години
Урок от казармерията ,строяват ви всичките и питат тука висшисти има ли ? И веднага някой се обажда като очаква да му се случи нещо хубаво ,да ама му дават един пaрцал и го пращат да измие тоалетната ,после след 2-3 дена питат за шофьор и веднага някой се обажда ,айде и той във тоалетната и така все разни бързаци докато се научат да си траят! Та и тези бързаха да се ваксинират ,нали от тях по-знаещи и вярващи няма ,сега не се мъчете и нас да учите оправяите се ,ще има и бустери и мустери ,,,,,
268
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ОТноснО ОпашКИТЕ за ВаКСини. пРоСти иМ гоСпОДи , не зНаяТ КАКВО праВЯт.
267
6
 
6
 
! Отговори
до 289 преди 2 години
Браво ,,професоре,, за изказването.Смъртността няма нищо общо с процента ваксинирани.
266
9
 
23
 
! Отговори
Смъртността преди 2 години
е намяляла НЕ в следствие на ваксините, а:- защото новите щамове са по-заразни, но не толкова агресивни - това е естествената еволюция на всеки вирус, доколкото в негов собствен интерес е гостоприемника да не загива- защото много хора възрастни и със заболявания починаха при първата вълнаОт друга страна, това което е очевидно е, че т.нар ваксини НЕ пазят от нищо - нито от заразяване, нито от предаване, нито от боледуване, нито от хоспитализация. Изобщо нямат нищо общо със "здравето".