Болно гърло и дрезгав глас - едни от първите симптоми на "Омикрон"

Симптомите на щама рязко се различават от тези на останалите
269
Болно гърло и дрезгав глас - едни от първите симптоми на "Омикрон"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Симптомите на щама Омикрон рязко се различават от тези на останалите щамове. Един от първите признаци на заболяването с щама е наличието на болно гърло, което причинява и дрезгав глас, установили учените, предаде БГНЕС.

От главоболие до интензивна болка в тялото, Омикрон не трябва да се приема лекомислено и този вариант е много различен от традиционните симптоми на коронавируса.

Още по темата

Другите стандартни прояви на щама засягат хрема, драскане в гърлото, главоболие, умора и кихане, разкрива проучване на здравната научна компания Zoe.

При първите прояви на коронавируса преди година хората бяха предупреждавани да внимават за висока температура, нова и продължителна кашлица и загуба/промяна на усещането за вкус и мирис.

Днес симптомите на Омикрон са по-подобни на тези на обикновена настинка. Това означава, че много хора не осъзнават, че са заразени, и заразяват и други хора, преди да си направят тест. Симптоми като запек, нощно изпотяване, загуба на памет и ориентация, както и липса на апетит също са често срещани сред заразените. И въпреки че симптомите са различни, Омикрон е описан като „доста по-лека форма“ на вируса от д-р Анжелик Кутзи, южноафриканският лекар, който за първи път алармира за новия вариант. Лекарят предупреждава и че неваксинираните ще усещат много по-силно болката в мускулите и главоболието. Заразеният с Ковид може да зарази други два дни преди появата на симптомите, и до 10 дни след това.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още по темата: коронавирусОмикрон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На омикрон, на всеки един грип, както и на трите вид настинка, през които минава нормалния човек всяка зима.
3
2
 
12
 
! Отговори
Деградация Гешев преди 2 години
Прокуратурата пое случая с прегазеното куче, пращат пари от чужбина за лечението му! Прокуратурата масово потулват жалби срещу ОПГ-та на Борисов и Гешев!
2
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не думай! То също като грип...
1
3
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боже мили, пропагандата няма спиране