В САЩ: Омикрон се разпространява най-много на места с висока ваксинация

Щатите регистрираха рекордните 441 278 нови COVID инфекции за ден
29 дек 2021 18:00, Анисия Иванова
266
В САЩ: Омикрон се разпространява най-много на места с висока ваксинация
Снимка: БГНЕС

Във вторник САЩ регистрираха рекордните 441 278 нови инфекции с Ковид-19 за един ден, пише The Hill, като се позовава на данните от Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC).

Цифрите надхвърлят предишния връх от около 290 000 случая, съобщени на 20 декември. Това почти надмина предишния дневен рекорд от 294 015, поставен миналия януари - преди ваксините да бъдат широко достъпни. Седемдневната пълзяща средна заболеваемост вече е повече от 240 000 случая на ден.

Рекордният брой случаи се приписва на Омикрон, който се оказа най-преносимият вариант на новия коронавирус, който САЩ са виждали от началото на пандемията.

Според CDC данните са непълни, тъй като много пунктове за тестове бяха затворени по Коледа и щатите все още наваксват изоставане в отчитането. Омикрон е отговорен за по-голямата част от инфекциите в страната и върлува най-силно в щатите с високи равнища на ваксинация, съобщава "Фокус".

Някои здравни експерти смятат, че САЩ трябва да започнат да се отклоняват от фокусирането върху броя на случаите и да придадат по-голямо значение на хоспитализациите и смъртните случаи.

Все още около 40% от населението не е ваксинирано, а хоспитализациите и смъртните случаи се увеличават, макар и много по-малко сред ваксинираните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
201
2
 
6
 
! Отговори
СЗО преди 2 години
"СПРЯХА" ЕПИДЕМИЯТА ЧРЕЗ ВАКСИ! БРАВО! ДАВАЙТЕ ОЩЕ ОТ СЪЩОТО!!! ПО 5 ПЪТИ В ГОДИНАТА! А СЛЕД ОМИКРОН ИДВА Х.У.....Z.
200
3
 
2
 
! Отговори
До 230 преди 2 години
Би било вярно Вашето ПРЕДПОЛОЖЕНИЕ, АКО ОМИКРОН БЕШЕ ВЪЗНИКНАЛ В НАЙ- ВАКСИНИРАНИТЕ СТРАНИ, А НЕ В НАЙ- МАЛКО ваксинираните като ЮАР.
199
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Южна Африка, откъдето "ни казаха", че произхожда омикроня, нивата на ваксинация са сходни до нашите - 23 и нещо %. Истинската предполагаема причина за мутацията, е че там има много HIV пациенти, не ваксините.
198
5
 
2
 
! Отговори
Смок преди 2 години
На 38 години съм, преболедувал, неваксиниран. Забременявам почти безплатно булки от 18 до 35г. Давам гаранция, вече имам две деца, момиче и момче.
197
4
 
8
 
! Отговори
Константин Матеев преди 2 години
Преди да се напише някоя глупост, е хубаво малко да се помисли и да се погледнат фактите. А те са, че в последните буквално дни смъртността от Ковид по света като цяло започна да спада по-бързо от преди. И една от възможните причини за това може да е именно Омикрон, който макар и много по-заразен, протича по-леко и е с по-ниска смъртност. С други думи, око ваксините са довели до мутация и поява на Омикрон, то това може да се окаже нещо положително, предизвикано от ваксините.
196
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Премиера на новите уестърн-екшъни: "За няколко омикрона повече" и "Ваксинираният, маскираният и заразеният"
195
2
 
17
 
! Отговори
Дора преди 2 години
Виждам две критични по дух статии в Днес.бг относно PCR-обира и разпространението на коронавируса при ваксинирани (настоящата). Чудя се дали не задуха вятър с нова посока или просто Днес.бг целят разширяване на аудиторията?
194
1
 
13
 
! Отговори
Додо преди 2 години
Това си има име и се казва ADE Syndrome. Въпросният синдром е познат от опитите с mRNA ваксини при мишки, зайци и плъхове, където опитните животни масово измират от мутации на еирусите, срещу които са ваксинирани, от отключения ADE Syndrome вследствие на експерименталната mRNA ваксина. Въпросният синдром вече се наблюдава при ваксинираните с mRNA ваксините срещу Ковид, но слава Богу, поне засега не е толкова смъртоносен. Засега!
193
2
 
15
 
! Отговори
Додо преди 2 години
Хаха! От първоначалния пасквил - Ваксината ви предпазва от Ковид, постепенно се стигна до: Ваксината ви подсигурява безболезнена и еднократна смърт, за разлика от антиваксерите, които умират по няколко пъти, както и гарантирано здраве без Ковид в Рая! Ум да ти зайде!
192
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как пък го публикувахте това на фона на цялата пропаганда за ваксинация?! Сега всички ваксиновярващи са в потрес и страх.
191
2
 
15
 
! Отговори
+++ преди 2 години
Е доживяхме да чуеме че,ваксините не са ефикасни и удължават пандемията.Заглавия като "Големия PCR обир-доходност,сравнима с тази на хероина и кокаина".Политика и много,ама много пари.А вярвай че мислят за нас,за нашето здраве.
190
3
 
5
 
! Отговори
САМАРА от кладенеца преди 2 години
Aз НЯМА да се ваксинирам и НЯМА да се срещам почти с никакви хора. И ЩЕ ОЦЕЛЕЯ!!!!!!!П.С До края на света остават САМО 7 дни.
189
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен: Това име не е ГЕНОЦИД, а се казва наука. Наука, която е доказала с времето. че тогава най-малко хора ще си отидат. А ти първо научи какво значи думата Геноцид, защото точно в момента се извършва геноцид с политическите решения които се вземат.
188
1
 
5
 
! Отговори
доктУре вземи си преди 2 години
агнетата и върни дипломата, ако имаш каскет смачкан.
187
5
 
9
 
! Отговори
Доктор преди 2 години
До АнонименДа ти го обесня по простичко, инжекрират ти РНК който да произвежда спайк протеин, дотук добре...само че процеса не може да се контролира...и какво се случва когато РНК се конвертира в ДНК с мутаций...РАК!
186
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Всяка ваксинация е тренировка за имунната система. Все едно да кажеш, че посещение във фитнеса ти скапва мускулите. Глупости пак пишат тия смахнатите."=>=>Посещението във фитнеса можеш да го оприличиш на естествената борба на имунитета с вируса, а ваксинацията на помпене с анаболи.Ръгай бустери на всеки 3 месеца и имунната ти система ще заприлича на анаболно го.ве.до.
185
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Факт"Неваксинираните *** се самоубеждават, че ще карат по-леко Омикрон от ваксинираните. Е, няма как да стане."=>=>Неспособните да мислят ваксинирани си въобразяват, че надупкването няма да има негативни последици в средносрочен и дългосрочен план.Е, няма как да стане.До преди 2 мес. по официални данни на ЕК по лекарствата смъртните случаи вледствие ваксиниране са 26 000.
184
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Еми простото обяснение според мен , че ваксините са им скапали имунитета и вече дори сезонният грип ще носи висока смьртност там"=>=>Това със скапания имунитет до сега се наричаше СПИН.Сега вече към СПИН-а се добави и ваксинация. Така став по-бързо и по-сигурно. И от СПИН-а ви учат как да се пазите, а за ваксинация ви насърчават всячески.Ей на, Киро Лъжливото и 75 лв даде даже.
183
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксините работят...
182
2
 
26
 
! Отговори
Кво стана? преди 2 години
Нали ваксинацията "пази"? Или пази приходите на фарма -картелите?!