В САЩ: Омикрон се разпространява най-много на места с висока ваксинация

Щатите регистрираха рекордните 441 278 нови COVID инфекции за ден
29 дек 2021 18:00, Анисия Иванова
266
В САЩ: Омикрон се разпространява най-много на места с висока ваксинация
Снимка: БГНЕС

Във вторник САЩ регистрираха рекордните 441 278 нови инфекции с Ковид-19 за един ден, пише The Hill, като се позовава на данните от Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC).

Цифрите надхвърлят предишния връх от около 290 000 случая, съобщени на 20 декември. Това почти надмина предишния дневен рекорд от 294 015, поставен миналия януари - преди ваксините да бъдат широко достъпни. Седемдневната пълзяща средна заболеваемост вече е повече от 240 000 случая на ден.

Рекордният брой случаи се приписва на Омикрон, който се оказа най-преносимият вариант на новия коронавирус, който САЩ са виждали от началото на пандемията.

Според CDC данните са непълни, тъй като много пунктове за тестове бяха затворени по Коледа и щатите все още наваксват изоставане в отчитането. Омикрон е отговорен за по-голямата част от инфекциите в страната и върлува най-силно в щатите с високи равнища на ваксинация, съобщава "Фокус".

Някои здравни експерти смятат, че САЩ трябва да започнат да се отклоняват от фокусирането върху броя на случаите и да придадат по-голямо значение на хоспитализациите и смъртните случаи.

Все още около 40% от населението не е ваксинирано, а хоспитализациите и смъртните случаи се увеличават, макар и много по-малко сред ваксинираните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
33
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
......Омикрон е отговорен за по-голямата част от инфекциите в страната и върлува най-силно в щатите с високи равнища на ваксинация..... А честито!!!
20
17
 
8
 
! Отговори
Германец преди 2 години
"Омикрон се появи точно заради ваксинираните... Омикрон е краят на пандемията." -- Очаквам да ни благодарите :)
19
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"В САЩ: Омикрон се разпространява най-много на места с висока ваксинация"-------------------Очаквам с нетърпение коментарите на ваксаджиите по темата ахахах
18
0
 
4
 
! Отговори
чистокръвен преди 2 години
До МуахахаКолко може да струва чиста семенна течност?
17
2
 
14
 
! Отговори
Поправка преди 2 години
От ваксинираните е..Ако въобще могат да се нарекат "ваксини"
16
19
 
5
 
! Отговори
Германец преди 2 години
"хоспитализациите и смъртните случаи се увеличават, макар и много по-малко сред ваксинираните" -- Тоест там където има много ваксинирани има много Омикрон, но самите ваксинирани са си ОК. Да му мислят (ако могат) антиваксърите :)
15
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който е преболедувал Ухан и Делта няма да го залови Омикрон. Затова в държави с ниска ваксинация и висока смъртност Омикрон няма да може да върлува. Всички които не са преболедували дори и ваксинирани ще са с Омикрон но няма да се мре яко. Трябва да се изчака още месец-два да изчезне Делта варианта и всички мерки да бъдат премахнати. Нека Омикрон да бъде преболедуван. Пък който иска да се ваксинира.
14
5
 
18
 
! Отговори
каква стана тя преди 2 години
Само Възраждане! Вън канадските ваксари.
13
1
 
33
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Разпространява се на местата с най-много ваксинирани . Ами , тоя химикал или помага или вреди на имунната система . Само че още не е сигурно кое от двете ! Затова ваксинираните държави ги затварят , като животни на ясли .
12
0
 
32
 
! Отговори
МетаКунчо преди 2 години
Бодете се, да не съм единствен прецакан у Казана.
11
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Омикрон се появи точно заради ваксинираните. Заради антителата които не позволяват да се прикрепи шиповия протеин към клетките вирусът мутира и се научи да заобикаля антителата и сега се превръща в лека настинка. Много по заразен, с кратък инкубационен период и в най лошия случай предизвиква бронхит. При преболедувалите има антитела за всички елементи на вируса. Омикрон е краят на пандемията. Уханския с инкубация 14 дни го няма. Делта с инкубация 5-8 дни също ще изчезне. Всички ще преболедуват.
10
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Долна лъжа. Не е истина това. Високата ваксинация ни пази 75% според специалистът Кантарджиев. В този сайт го писахте.
9
4
 
41
 
! Отговори
Муахаха преди 2 години
Пандемия на Ваксинираните! Пазете се от Новите Чумави - те са Милиарди, в ЕС са над 80% от населението!! ако сте бял НеВаксиниран Мъж - вече е почти невъзможно да си намерите неваксинирана жена, за да ви роди здрави деца!!
8
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
затова ли ни ваксинирахте 3 пъти
7
36
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
руската медия продължава да втълпява на българина колко били неефекривни ваксините. очаквайте и троловете в форума след малко, директно включване
6
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Помнете ми думата, че до няколко месеца ще кажат, че ваксините убиват
5
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахаха, хахахахаха, хахахахахаха и що така?????
4
2
 
45
 
! Отговори
Stoyanov преди 2 години
Даже се чудя как изобщо сте се престашили да го напишете това?
3
1
 
26
 
! Отговори
Папагал без Мозък преди 2 години
КОВИД Ваксините са БезОпасни и Ефективни! така, каза Брюксел и значи това е Фалшива Новина!! Омикрон Не Заразява 3-но Ваксинирани Офчъици, Ваксината ги пази!!!
2
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи ваксаджиите са виновни за тази вълна :) Неслучайно кукловодите ни казваха за предишната, че е вълната на неваксинираните, което означаваше, че ще има такава на ваксинираните. Всичко се движи по план :)