В САЩ: Омикрон се разпространява най-много на места с висока ваксинация

Щатите регистрираха рекордните 441 278 нови COVID инфекции за ден
29 дек 2021 18:00, Анисия Иванова
266
В САЩ: Омикрон се разпространява най-много на места с висока ваксинация
Снимка: БГНЕС

Във вторник САЩ регистрираха рекордните 441 278 нови инфекции с Ковид-19 за един ден, пише The Hill, като се позовава на данните от Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC).

Цифрите надхвърлят предишния връх от около 290 000 случая, съобщени на 20 декември. Това почти надмина предишния дневен рекорд от 294 015, поставен миналия януари - преди ваксините да бъдат широко достъпни. Седемдневната пълзяща средна заболеваемост вече е повече от 240 000 случая на ден.

Рекордният брой случаи се приписва на Омикрон, който се оказа най-преносимият вариант на новия коронавирус, който САЩ са виждали от началото на пандемията.

Според CDC данните са непълни, тъй като много пунктове за тестове бяха затворени по Коледа и щатите все още наваксват изоставане в отчитането. Омикрон е отговорен за по-голямата част от инфекциите в страната и върлува най-силно в щатите с високи равнища на ваксинация, съобщава "Фокус".

Някои здравни експерти смятат, че САЩ трябва да започнат да се отклоняват от фокусирането върху броя на случаите и да придадат по-голямо значение на хоспитализациите и смъртните случаи.

Все още около 40% от населението не е ваксинирано, а хоспитализациите и смъртните случаи се увеличават, макар и много по-малко сред ваксинираните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Ваксинираните - ЧЕСТИТООООО!!!
120
1
 
1
 
! Отговори
Модена лаборант преди 2 години
По едно и също време върху подобна ваксина работят два екипа този на Koprowski и екипа на Sabin. През 1958 г. National Institutes of Health в САЩ създава специален комитет по живите полиомиелитни ваксини, за да избере най-подходящата. Разгледани са много кандидати, а тази на Koprowski е била отхвърлена, като за световна дистрибуция е одобрена ваксината на Sabin.Въпреки всичко, Koprowski произвежда и прилага ваксината си на около 1 милион човека в Белгийските територии в Африка - сегашните Конго, Руанда и Бурунди. Детайлни доказателства съществуват обаче за ваксинациите на 76 000 деца в рай
119
33
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички държави признават, че без ваксините би било катастрофа при това скоростно разпространение на омикрона. Всъщност България тъй както е в края на вълната с делта и още не е помирисала омикрона е с 4000 хоспитализирани и 400 в интензивните с ковид, което е най-големият брой ,съобразно населението, в цяла Европа. Ангиваксърите се оказаха много глупави. На какво злорадствате, никой не знае.
118
5
 
13
 
! Отговори
До питеците преди 2 години
Хайде сега проверете колко са хоспитализираните и починалите в регионите с висока ваксинация.
117
1
 
8
 
! Отговори
Модена лаборант преди 2 години
Според нея, пандемията от СПИН е предизвикана от живата полиомиелитна ваксина, за чието приготвяне са използвани тъкани на шимпанзета. Такава ваксина е била направена на милиони африканци в периода 1957-60 г. при експерименталните масови ваксинации водени от Hilary Koprowski.Koprowski разработва жива ваксина против полиомиелит, използвайки клетъчни култури от бъбрек на маймуни, за които се предполага, че са били заразени със SIV (маймунският вариант на HIV), който по този начин е преминал в хората. По едно и също време върху подобна ваксина работят два екипа този на Koprowski и екипа на Sa
116
26
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
на эапад при такива високи нива на эаболеваемост и както всички са си сложили "отровите", в болниците обстановката е релакс. Докато вие умните като ви дойде омикроня ще эаиэмирате като мухи, обвинявайки эдравната система, докторите, иэвънэемните и съседа...
115
2
 
4
 
! Отговори
Серсем Вакса преди 2 години
Победа!
114
17
 
1
 
! Отговори
Чистокръвен олиго.. преди 2 години
Немногоумни коментари от немногоумни диванни професори от най- западналата държава в Европа, възхваляващи Расията, ама нестъпили там един път и все тичащи към "тъпия и загниващ" Запад... Тъпият не знае, че е ***. Няма с какво да го осъзнае. Кратуната му е празна, та дрънка. Той си мисли, че е върха на мисълта. Боже, слез си прибери вересиите и тези с минусите сега!
113
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предполагам сега някой от фризерираните ще каже , че тези раскрития са теория на конспирацията и измислица
112
1
 
23
 
! Отговори
1984 преди 2 години
Спрете тестовете..3та доза бустерна..четвърта напомняща..пета -подсилваща..7ма за новият пореден щам..и 8-*** завършваща..Пландемията е план за въвеждането на тоталитарно дигитално робство чрез налагането на черният сертификат и последващата система за социален кредитен рейтинг
111
1
 
22
 
! Отговори
Фаизер преди 2 години
5 деца починаха при лечение с новия експериментален антибиотик Trovan (докато много други станаха жертва на слепота, малформации и парализа) и въпреки това според лекарите на Pfizer тестът имаше добър резултат.Експерименталният антибиотик Trovan впоследствие се продава в Европа, но само за възрастни и на практика веднага, през 1998 г., се изтегля от пазара поради високата си токсичност.
110
1
 
27
 
! Отговори
Erick USB преди 2 години
А защо е така??? Нали ваксъра е защитен като се боцнал десет пъти!!!!
109
3
 
22
 
! Отговори
Робьрт малоун преди 2 години
Сьздателят на - рнк казваВ тялото на детето ви ще бъде инжектиран вирусен геном, чрез който се произвеждат токсични шипови протеини. Тези протеини често причиняват трайни промени и увреждания на важни функции в мозъка, нервната система, сърцето и кръвоносните съдове, репродуктивните органи и имунната система. Тези щети са необратими не можете да поправите мозъчните лезии, сърдечната тъкан, имунната система или репродуктивните увреждания.
108
1
 
12
 
! Отговори
Червен картон дава преди 2 години
Свети Бустер и поп ще ги пее.
107
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спрете ваксинирането. Веднага! Махайте тъпите сертификати и затворете само болните и старците. Оставете всичко на мира и ще стихне за 2 месеца.
106
2
 
12
 
! Отговори
Фаизер преди 2 години
резултат на плащанията нигерийските власти ще оттеглят обвиненията си срещу фармацевтичната фирма, заради които исканията на компенсациите за починалите и пострадалите бяха за почти 3 млрд. долара.
105
2
 
25
 
! Отговори
ЮдеюСемитите преди 2 години
от Пфайзер и тези в Брюксел, кога ще бъдат Изправени пред Военен Трибунал?!
104
1
 
18
 
! Отговори
Хитлер преди 2 години
Ще е много горд сьс урсулаСьвременната *** браунДори той не е могьл да наложи такьв геноцид в лагерите
103
2
 
27
 
! Отговори
Фон Лайнен преди 2 години
Погуби Европа!
102
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми те си работят сертификатите виж колко заразени за ден