Франция въвежда задължителни маски за деца над 6 години

В страната има ръст на болните от COVID-19
Обновена: 1 яну 2022 20:39 | 1 яну 2022 19:38, Анисия Иванова
238
Франция въвежда задължителни маски за деца над 6 години
Снимка: БГНЕС

От 3 януари носенето на маски на обществени места във Франция става задължително за децата над 6-годишна възраст. Указът е публикуван днес в официалния вестник на страната.

В момента изискването за задължително носене на маска се отнася за всички граждани над 11 години. Маски трябва да се носят задължително в градския транспорт, на обществени места, в спортни комплекси и религиозни институции.

Новото изискване е прието няколко дни преди началото на учебните занятия във Франция във връзка с ръста на заболеваемост от COVID-19

В редица градове, включително в Париж, се изисква носене на маски и на улицата. Изключение се прави за велосипедистите, шофьорите на автомобили и лица, които се занимават със спорт на открито. Глобата за нарушение на мярката е в размер на 135 евро.

Съобщава се, че през новогодишната нощ полицията в Париж е наложила почти 800 глоби за нарушаване на изискването за носене на маски.

В момента Франция преживява пета вълна на пандемията от коронавирус. Националната служба по обществено здраве съобщи вчера за рекордни 232 000 нови случая на коронавирус. В момента във френските болници има 18 700 души със симптоми на COVID-19, съобщи БГНЕС.

Досега около 53 млн. души от 67-милионното население на Франция е преминало пълен курс на ваксинация, а до 30 декември 2021 г. бустерна доза е поставена на повече от 24,1 млн. души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още по темата: Франциямаскидеца
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
7
 
1
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
Я, разкажи малко повече за себе си.. Щото аз не знам кой е пешо брадвата или там каквото друго :) някакъв борец за справедливост ли си?
101
4
 
3
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
Пешо, това са коментари относно статия, а не арена за уреждане на разни неща.. Не е хубаво да си оставяш телефона така, щото ще се гаврят с тебе по милион начина!
100
4
 
31
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
Вижте какво, айде малко по-сериозно! Новия вариант може сериозно да задръсти здравната система! Болниците ще се препълнят с хора, които имат сополи и драшене в гърлото, а и такива, които се изпотяват нощем. Айде малко да се стегнете и да вървите бързо към първия център за поставяне на експериментални течности, че чувалите не стигат!! И никой не отговаря защо са тия мерки и прочие.. *** вие вярвайте във вашите правителства, те се грижат за вас и вашето здраве. Хахаха
99
3
 
2
 
! Отговори
Съобщение преди 2 години
От пресцентъра на МВРС псевдоприскърбие съобщаваме на аудиторията че на 01.01.2022г.в 12:00 часа след кратка среща с толедската стомана главата на Пешо Секирата се отдели от тялото му и се отърколи до втория пилон на НДК. Той живя кратко, но безсмислено и си отиде без съпротива защото брадвата му пречеше и бе доста глупав селянин бре! Хахаха
98
4
 
10
 
! Отговори
Лра преди 2 години
Ръстът на новозаразени е експоненциален на ваксинационния, демек колкото по-висок ръст на ваксинация има в една държава, толкова са повече заразените с Ковид. Това дотук е видим факт. Причините вече ще са спекулация ;)
97
2
 
6
 
! Отговори
Ай Чиститу преди 2 години
ДЕМОКРАЦИЯ СЪР!!!
96
4
 
27
 
! Отговори
Раковски преди 2 години
Какъв човек трябва да си, за да избягаш от родината си и да плюеш по собствената си кръв от дистанция. Това са същите българи, които третират чужденците като някакви божества, които стоят над тях. С други думи драми ми смехурковци западната пропаганда си е свършила работата. Вие не вярвате в себе си и затова и бягате от своето. Ние сме народа на 10 хиляди години, а не немците или които и да е било други. Всичко тръгва от нас в Европа, а вие не знаете дори собствената си история.
95
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Просто не ги носете . Колкото повече хора ги свалим, толкова по- добре.
94
4
 
7
 
! Отговори
Маските или ОСТАВКА1 преди 2 години
Кирил Петков от "" Продължаваме Промяната"' го ИЗБРАХА за Министър- председател, за да МАХНЕ МАСКИТЕ като влизаме в МАГАЗИНИ !!! Ще свърши ли нещо ??? Хората в България ГЛАСУВАХА за партиите- "" Продължаваме Промяната "", с очакване да МАХНАТ всякакви МАСКИ, Сертификати и ВАКСИНИ за българи... Да ИЗГОНЯТ всякакви Китайци пренасящи ВИРУСИ.. Китайци и н.е.г.ри да се ГЪРЧАТ в МИША дупка.
93
3
 
14
 
! Отговори
Маските или ОСТАВКА преди 2 години
ВАЖНОТО е ние българите да живеем нормално, БЕЗ маски.. Затова и за партиите- ИТН на СЛави Трифонов, БСП и ДА България. ГЛАСУВАХА само ПОЛОВИНАТА от тия на предишните ИЗБОРИ...
92
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ехо геьовете нали бяхте ваксин ирани на 80 %с по три ваксини ,и да си слагате маски и на очите все там,ваксините са ви ментета ,или лъжите с хилядите болни на ден )
91
2
 
1
 
! Отговори
Трън преди 2 години
До Анонимен 26,Исках да Ви дам повече от 1 плюс,но уви, не мога.
90
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Dj нема се плашиш на най-простия народ си му през к-а какво мисли най-простия дижей
89
33
 
4
 
! Отговори
Dj преди 2 години
Пропагандата или не статистика не е от мен.Най прости.ят народ с най големите претенции.Но все пак ракия да има нова година е.Поздрави на всички от мен . сега можете да се скарате на жените си за това ви бива. Но за съжаление само за това.
88
3
 
32
 
! Отговори
Кокорчо преди 2 години
Какво да очакваш в кoчина, в която, бабата на премиера има дръжка....
87
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На тези, ако им забранят да дишат ще се подчинят. Да правя като тях ли?
86
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Виждам че само една мацка в сайта пропагандира за ваксинките, другите е плюят, обаче тя си продължава момето :))) Само един въпрос ще ти задам и се надявам да ти прочистя продуханата глава, та въпроса е - Ако ти продухам тиквата, дали ще повярваш, че едно ла*но е цвете ? Затова се нарича ПРОПАГАНДА моме, не се сърди, просто трябва да разбереш :)
85
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи си в постоянна носталгия щом само висиш по форумите.
84
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Петлите тотално изкукуригаха!
83
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига сте ни занимавали с тия изтрещелите