Пенсионери на опашка за ваксина: Добавката от 75 лв. към пенсиите е гавра

„Имам си правнуче, искам да го прегръщам, затова реших да се ваксинирам“
2 яну 2022 14:37, Елка Василева
297
Пенсионери на опашка за ваксина: Добавката от 75 лв. към пенсиите е гавра
Снимка: БГНЕС

 Рекордна опашка от желаещи да си поставят една от трите налични ваксини – "Пфайзер", "Модерна" и "Янсен", се изви пред ваксинационния пункт на МБАЛ „Пирогов“. Достатъчна ли е добавката от 75 лева за пенсионерите, преминали през пълен ваксинационен цикъл, коментираха пред БГНЕС пенсионери, чакащи пред пункта.

Мария сподели, че сумата, предвидена за пенсионерите, представлява своеобразна гавра.

Още по темата

„Дойдох да се ваксинирам, защото имам 2 дози и трябва да си поставя и третата. 75-те лева еднократна добавка към пенсиите, които министър-председателят Кирил Петков обеща да даде на пенсионерите, за мен е гавра. Аз нямам нищо против тези пари, ще си ги взема, но не е това начинът. Ние бабите постоянно се майтапим с тези 75 лева, какво ще направим с тях? На мен тези пари няма да ми стигнат само за лекарствата“, отбеляза тя.

По думите й здравето няма цена. Според нея парите са крайно недостатъчни и би трябвало пенсионерите да получат поне по 200 лв.

„Имам си правнуче, искам да го прегръщам, затова реших да се ваксинирам. Искам да бъда безопасна за всички около мен. Досега съм си сложила 2 дози на "Пфайзер", сега ще сложа и третата, за да ходя да искам от Кирил Петков 75 лв.“, пошегува се възрастната дама.

Михаил от своя страна каза, че е дошъл да се ваксинира, защото са почивни дни.

„Свършиха празниците. Стига толкова ядене и пиене. Време е да се погрижим за здравето си. Дойдох да си сложа трета бустерна доза. Наистина днес има повишен интерес към ваксинациите. Гледам, че преобладаващата част от хората, които са дошли, са на възраст над 40 г. Може би те са стигнали до извода, че ваксината е най-доброто нещо. Поне за мен е така“, добави той.

Според него 75-те лева еднократна добавка към пенсиите категорично не са достатъчни.

„Не вярвам, че някой е дошъл да се ваксинира заради парите. С тези 75 лева може да се закърпи бюджетът за една седмица най-много и това е. Друго няма какво да се направи“, уточни възрастният мъж.

Мария Черникова пък изрази мнение, че еднократната добавка към пенсиите е едно добро дело от страна на правителството, но за съжаление предвидената сума не е задоволителна.

„Аз отдавна съм ваксинирана. На 18-то число навършвам 6 месеца след втората доза. Трябваше на 18-и да се ваксинирам, но дъщеря ми реши да ме заведе днес. Реших да се възползвам от почивните дни. 75-те лева добавка към пенсиите са нищо – с тях и без тях, няма никакво значение. Ние пенсионерите сме свикнали на по-малки пенсии. Парите, разбира се, са добре дошли. Едно добро дело от правителството. Каква точно сума трябва да се даде, това е въпрос на политика“, допълни тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


297
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
183
2
 
4
 
! Отговори
SHEFA преди 2 години
ВРАВО ВРАВО ВРАВО-НАПРЕД НАРОДЕ.
182
3
 
4
 
! Отговори
До 208 преди 2 години
Омразата наистина е безплатна, но явно твоите родители не са те научили на обич.... поне тях обичай
181
7
 
22
 
! Отговори
Нещо не разбрах: преди 2 години
Имам си правнуче, искам да го прегръщам, затова реших да се ваксинирам???Редбул дава крила,а тези бъркочи ръце ли дават???Или прилив на любвеобилност???
180
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да благодарим на ДКВР до един хора на ГЕРБ и ДПС за увеличената с 30% цена на газа.
179
3
 
8
 
! Отговори
очаква се преди 2 години
голямо облекчаване на пенсионната система следващите 3 месеца
178
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 208 ми .Не забравяй че на пазара има повече Агнешки кожи. Отколкото О..w.чи
177
7
 
14
 
! Отговори
Хахаххахаххаха преди 2 години
Нищо били! Ми като са нищо ги дарете на болни деца! До къде я докарахме.... тези 75 лв. ги вземате от всички, които работят. Егаси наглостта!
176
0
 
1
 
! Отговори
Теди преди 2 години
Вярно ли имал харем
175
0
 
3
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 2 години
Приключиха времената на мутрите и футболистите милиардери и на тия със със образование трайно безработни, вече всеки с образование ще живее като футболистите милиардери, а мутрите и футболистите ще станат трайно безработни
174
0
 
8
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 2 години
Три години минаха, а народа обедня и огладня, това което беше досега на някой олигарси и политици ще им се види като песе,н сравнена с това което ги чака
173
1
 
16
 
! Отговори
Бay преди 2 години
Забавно е как се правят, че не е за парите. :D
172
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Освен да въздъхнем като Малкият принц,че възрастните са много много странни.И да са ни живи и здрави.
171
4
 
4
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 2 години
Дори и евро фашистите на Меркел от Германия въведоха безусловен базов доход, а тук понеже е третия свят никога няма да има живот за обикновения българин и нито жена ще види през живота си, нито работа и нормалност трябва да емигрирате, милиони българи не живеят а същестутват, трябва да се живее а не да се съществува, накарахте всички българи да емигрират скоро почват делата и затвора докато върнат всички имоти, и средства и всеки клошар стане принц, клошарите ще станат принцове
170
3
 
5
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 2 години
Kлошари , пенсионери, трайно безработни,работещи всички ще емигрират народите протестират срещу тия ваксини и ограничаване на права и скоро партията на безпартийните като се създаде никакви сегашни политици няма да останат вече три години нито безусловен базов доход,нито швейцарска пенсия, нито швейцарско мрз,нито шкаф,нито безвъзмездни средства,нито тридневна или четиридневна работна седмица, 2 милиона трайно безработни и ограничаване на права,сертификати и тнт всички да емигрират
169
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добавката била гавра, ама се редят да се ваксинират.*** народ слаба държава.
168
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинират се с недействащи ваксини,щото по телевизора им казали така да правят.Стадо загубено.
167
3
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
Иначе:..-Така наречената "ваксинация" може да се охарактеризира с думите на един познат :-"ДЯВОЛСКО ОРО".../демек "хоро"../..Хванеш ли се на тая въдица,ще висиш на нея "до амина"..Но,"Шубето е голем страх",а "ората" са така НАПЛАШЕНИ от ПЕРМАНЕНТНИТЕ ВНУШЕНИЯ за "КОШМАРА коковид",че са готови вече на всичко само и само да свърши въпросния кошмар но не осъзнават,че вече са захапали кукичката и ще висят на нея докато посетят тигана..
166
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От ЕС са отпуснати пари за ваксинация на рисковите групи, възрастните и пр. В Словакия на пенсионерите давали по 200- 300 евро, а в Бг- 75 лв.
165
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вземи 75лв сега, спести на Кирчо 300 на месец :) Да имат повече за крадене
164
5
 
16
 
! Отговори
Кирил преди 2 години
Щом казваш, че здравето няма цена, тогава защо мрънкаш че 75 са ти малко заЗДРАВЕ *** па ча селска