Нов щам на COVID-19 с 46 мутации е открит във Франция

Новата версия получава обозначението B.1.640.2
4 яну 2022 07:11, Нели Христова
234
Нов щам на  COVID-19 с 46 мутации е открит във Франция
Снимка: Pixabay

Нов вариант на коронавируса е открит в Южна Франция. Това съобщи електронната версия на австрийския вестник Heute.

Изданието отбелязва, че неизвестен щам е идентифициран при пътници, завърнали се във Франция от Камерун. Експертите не изключват, че причинителят на този вариант на вируса е често срещан в тази африканска страна. Тестовете разкриват при всички заразени "нетипична комбинация от мутации", пише вестникът.

Новата версия получава обозначението B.1.640.2 и е открита от лекарите на Марсилия. В проучване на френски учени се казва, че в новия вариант са идентифицирани 46 мутации. Нивото на заплаха или инфекциозност на този щам е неизвестно.

Информация за откриването на нова мутация в Южна Франция беше разпространена в понеделник вечерта и в най-големите немскоезични медии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
1
 
24
 
! Отговори
. преди 2 години
Ур-р-р-а-а-а-а-а-а-а! :)
77
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Нов щам" открит в началото на декември.
76
2
 
50
 
! Отговори
ХХХ преди 2 години
Свиквайте ....този бизнес няма да спре скоро...просто ще си сменя имената ! Омикрон предизвиквал потене , Делта сополи , Б-13415356 кашлица .......следващите отпадналост-мързеливост , липса на апетит след като хапнеш стабилно ....и т.н.
75
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До КопипастеАма вярно авто филтъра не го пусна това ПАВ?! Много са зле! Следва затриване на 2 коментара от *****!
74
1
 
6
 
! Отговори
Копипасте преди 2 години
До Sofia CentreНеправоверните коментари се затриват! Умопотресително е обаче, като затрият коментар с думичката ***, което е Повърхностно Активно Вещество за миене!
73
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато ваксинирането, по време на пандемия не спре, ,мутации ще има нови и нови.Аз им се чудя на нашите управници.Как може да искат да поравят една и съща грешка по няколко пъти, и да очакват добър резултат.Не виждат ли че положението се влошава във ваксинираните страни?!Добре,че повечето от нас, не се ваксинирани, и имаме здрав разум.Ако се бяхме ваксинирали сега, когато вируса се разнася навсякъде, щяхме да сме в много кофти ситуация.
72
1
 
38
 
! Отговори
Sofia Centre преди 2 години
Тия от dnes?bg се сцепиха да трият коментари. Много интересно!!! Хем са медия хем и цензуращ орган. То е ясно от какво Ви е страх! Няма да бъдете пощадени!!!!
71
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е и?
70
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пета доза? Хахаха.
69
4
 
14
 
! Отговори
верно е! преди 2 години
По Руските ТВ разсекретиха снимки на дъртата "даскалица",оказа се ГЕЙ който си смвнил пола и пуснаха Френскио виРоз "ФЕЛАЦИО" по света.
68
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много ме е страх. Как да наваксам 3-4 боци боци и може ли по 1 от всеки вид, за да събера Волтрон?
67
6
 
68
 
! Отговори
Така преди 2 години
Невероятно е чувството да чета как кукловодите "откриват щамове" през ден в агонията си, че т.нар. ковид приключи преждевременно поне според техните очаквания! Много правителства платиха висока цена, че участваха в цирка, но дори поробените страни като Израел, Холандия, Франция, Австрия и други вече спират защото започва да става смешно! Нас не ни е страх! Сега се страхувайте вие...
66
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-важно ми е да знам за всички грипни настинки и че мога да си купя хапартамент на Софията за 2500 евро квадратчето, иначе не мога да спя.
65
4
 
63
 
! Отговори
samba преди 2 години
Няма да мирясат да пускат "нови щамове" и да плашат хората... Целта е 100% вапцано и сертифицирано население, а после - тоталитаризъм на квадрат!
64
5
 
24
 
! Отговори
Genocide in Bulgaria преди 2 години
В България се извършва Геноцид!Мутри и полицаи унищожават неудобни Българи!
63
3
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да питам сега, до коя буква от гръцката азбука стигнахме, че се обърках вече? Време ли е да почваме китайската азбука или още е рано?
62
3
 
51
 
! Отговори
Ко стана? преди 2 години
Ко стана? Омикроня свърши ли?
61
3
 
57
 
! Отговори
И 1, 2, 3.. преди 2 години
Тези бустове са крайно недоснатъчни, трябва да им раздадете системи на абокати "Пфайзер", така вече няма да се заразяват, няма да пренасят, няма и да умират! Ще си върнат нормалния живот! А системите могат да са цветни, на каре, дантела, ...абе нещо от висшата мода може да се измисли!
60
4
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В здрави организми със здрава имунна система вирусите трудно намират път за мутации. И се създава истински имунитет. А тия вакси не са ваксини а препарат за временно спиране на вируса за около 2 месеца. Само фрашкат някакви антитела за малко. Не създават имунитет на организма. И още не знаем каква е истинската им цел.
59
3
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нова година - нов щам. Така докато някой не превърти и иде с автомат в централата на СЗО.