Макрон смята да "направи труден живота на неваксинираните"

Опонентите му определиха езика му като неподходящ за президент
5 яну 2022 08:27, Елка Василева
147
Макрон смята да "направи труден живота на неваксинираните"
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Франция Еманюел Макрон заяви, че смята да "направи труден живота на неваксинираните".

В първото си интервю за годината пред френското издание "Паризиен" той подчертава, че няма как да ги накара да се имунизират насила, но от 15 януари хората без ваксина няма да могат да ходят на ресторант, кафе, кино или театър, предаде БНТ.

Още по темата

Политическите му опоненти обаче определиха езика, който използва в интервюто, като неподходящ за президент. Коментарите последваха отлагането на ваксинационния сертификат. Очакваше се френският парламент да гласува проектозакона тази седмица, но това беше осуетено след мощен отпор на противниците на ваксините и след като няколко депутати съобщиха, че са получили смъртни заплахи.

Франция е сред страните с най-голям дял имунизирани срещу COVID-19 - близо 90 на сто от населението е със завършен ваксинационен цикъл. За достъп до обществени места в страната се изисква документ за ваксинация или негативен тест. Правителството обаче иска да премахне втората възможност на фона на бързото разпространението на вариантите Омикрон и Делта.

Пред "Паризиен" Еманюел Макрон отбелязва, че има желание да се кандидатира за втори мандат, но добавя, че ще обяви решението си, когато му дойде времето, а сега иска да се концентрира върху управлението на здравната криза.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
74
 
! Отговори
Делфийският оракул преди 2 години
Накрая някой неваксиниран ще направи живота на Макрон несъмвестим с живота ваксинирайки го със снайпер от някой покрив. Натам отиват нещата.
14
47
 
4
 
! Отговори
Ганя-знай преди 2 години
хахахах...мачкай ***!
13
66
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
НЕВАКСИНИРАНИТЕ ТРЯБВА ДА НОСЯТ ЧЕРВЕНИ МАСКИ СЪС КОВИД ЗНАК В КРЪГЧЕ ИЗОБРАЗЕН ВЪРХУ ТЯХ ЗА ДА ЗНАЯТ ХОРАТА ДА СЕ ПАЗЯТ ОТ ТЯХ :)
12
2
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да видим Марин Ле Пен на пролет какво ще покаже, успех й пожелавам
11
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Babaeba neshto se otvarya
10
3
 
68
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
В началото Ковид беше политика ... След производството на ваксини стана и бизнес, и политика !!!
9
6
 
50
 
! Отговори
ля ля преди 2 години
това ни чака и нас обаче след време! всички са продажници!!!!
8
4
 
76
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жълтите жилетки скоро ще им се сторят като публиката на концерт на Веско Маринов.
7
3
 
80
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Дискриминация !!!___Повтарят се дните на нацистака Германия, но сега ни е сме на мястото на евреите !!!__Аз съм ваксиниран, но съм категорично против задължителната ваксинация срещу болест, от която боледуват реално един много малък процент от хората !!!
6
5
 
53
 
! Отговори
САВАОТ преди 2 години
Абе труден,ама ще останат ЖИВИ ! Докато ВАКСИНИРАНИТЕ след година-две ще предадат Богу дух ¡
5
3
 
98
 
! Отговори
Майстора преди 2 години
Сценарият е смехотворен, но ето че се налага! Неваксинираните могат да разпространяват вируса точно толкова, колкото и "ваксинираните". Хората под 60 годишна възраст са толкова "защитени" от вируса от собствената си имунна система, колкото е възможно - със или без "ваксина". Но играта не е за здравето на хората. Затова бият с палки и поливат с леедена вода протестиращите. За тяхното здраве. Не, сериозно. Някои ваксизависими вярват и на това.
4
4
 
77
 
! Отговори
Картофчо преди 2 години
И ще го направи. Първо на неваксинираните, а постепенно и на всички останали. Вместо да го подкарат с тоягата всички граждани като виждат как ги лъже за ваксините, те си играят на някаква демокрация от тип "детска градина".
3
4
 
98
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спомням си еуфорията при предизборната му кампания. Спомням си и победата му на изборите за президент, с безспорно мнозинство. Хората виждаха в него едва ли не месия. Оказа се по-жалък от всички предишни президенти на Франция, дори от Оланд. След всички простотии, които направи и изприказва като президент, не виждам как ще спечели втори път.
2
2
 
81
 
! Отговори
Евроатлантик преди 2 години
Урсула остана доволна от изказването на Макрон.
1
6
 
89
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да не ти направят твоя труден малък мук , ментален и духовен инвалид.