Старт на ваксинацията на деца срещу COVID-19 в Русе

Имунизациите ще се правят след предварително записване
5 яну 2022 13:33, Ния Христова
51
Старт на ваксинацията на деца срещу COVID-19 в Русе
Снимка: БГНЕС

В Русе започна ваксинирането на деца от 5 до 11-годишна възраст срещу коронавирус. Имунизациите ще се правят след предварително записване и ще се извършват в два пункта - в Регионалната здравна инспекция и в болница "Медика", съобщи БНР.

Първите деца, които получиха доза ваксина, дойдоха с родителите си в Регионалната здравна инспекция. Д-р Елисавета Светославова е лекарят, който изготвя графиците и поставя ваксините:
 
"Набира инерция записването. Омикронът измисли този начин - да влезе в децата. Така че, хора, имунизирайте децата си, няма да ви дам лош съвет. Аз съм педиатър от 1981 година".
Още по темата
 
Първото ваксинирано дете бе петокласникът от Математическата гимназия Влади, чийто баща е лекар. 
 
"По убеждение. Аз съм сигурен, че това е единственото нещо, което ще ни предпази от заболяване и като цяло от по-нататъшни усложнения", коментира бащата на ваксинираното дете. 
 
"Според мен просто е хубаво да се ваксинираме, за да имаме имунитет срещу този вирус и да можем да се предпазим, защото като се разболеем, ще ни е гадно. По-добре да се ваксинираме, какво точно ще ни стане?", каза на свой ред Влади.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
Бонобо преди 2 години
До Анонимен 7.....Не ни обиждай, ние някога ще станем Хора, но не като сегашните облечени братовчеди, близки до истеричните побойници шимпанзетата! Бонобо звучи гордо! Имаме една особеност - когато ни се натрупат проблеми, наместо да се хапем и дращим, отпускаме със секс!
37
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По Евроком Минчо Христов показа двама големи учени-вирусолози. Американецът е идеологът на mRNA ваксините, сам е ваксиниран. Той заяви, че ваксинирането на деца е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ - необратимо се руши здравето им за цял живот, на първо място - имунната им система! Същото каза и немският учен, определих го като индонезиец. "Не ваксинирайте децата!" - бият набат специалисти от планетарен мащаб!
36
0
 
13
 
! Отговори
Не съм от Русе, но преди 2 години
дайте му името на този лекар, дето е дал съгласие за детето си.И задължително му проверете дипломата.После знанията му по вирусология и имунология. Да си знаят русенци и сами да преценят да ги лекува, или да се пазят от него като от чумав.
35
16
 
1
 
! Отговори
Az преди 2 години
До .......Не знам защо хората си въобразяват, че родителите които вакснират децата си го правят от безхаберност. Напротив! Те са загрижените за децата си и ги ваксинират точно за да ги предпазят.Поне това е тяхното мислене. Това, че се различава от тези дето не искат не го прави по-малко меродавно.Всеки сам си прецения бтв. Засега.
34
0
 
18
 
! Отговори
....... преди 2 години
Родител, който е съгласен да се експериментира с детето му е психично болен и не заслужава да бъде родител ! Не обичам конспирациите, но почвам да си мисля дали тия бъркочи, които се инжектират в тялото не ти обърква мисленето. Може да бъркам, но в последно време комуникирам с много неадекватни хора, очите и поведението им не са наред.
33
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
колко мъка има на този свят :)
32
0
 
12
 
! Отговори
до БАЩА преди 2 години
НА МЕН ПЪК ЗА ВАС, САМО ЗА ДЕЦАТА МИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
31
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе тези сестри дето бодат децата дали не ги дрогират преди това с нещо
30
1
 
21
 
! Отговори
Istinata преди 2 години
Всичко се знае, ще умрат между 5 процента и 70 порцента от населението в световен мащаб, колкото са ваксинираните. Въпросът е колко точно. На всяко тримесечие в момента съмртността скача двойно и се ускорява, могат да го крият най-много още цяла година. Повече от 30 процента е планетарна катастрофа, въпросът е как ще се държи организмът на заразените в дългосрочен план, а никой няма отговор на този въпрос.
29
19
 
0
 
! Отговори
БАЩА преди 2 години
До МАЙКА: НА НИКОЙ НЕ МУ ДРЕМЕ ЗА ВАС
28
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
жалка история
27
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И З Р О Д И НЕЗЕМНИ!Оставете децата на мира!Ще си платите жестоко някой ден!
26
0
 
34
 
! Отговори
Тракиец преди 2 години
Вие срама нямате ли,оставете децата поне.Такава алчност през г,зъ ще ви излезне.
25
0
 
41
 
! Отговори
МАЙКА преди 2 години
АЗ СЪМ МАЙКА НА ДВЕ ДЕЦА И НИКОГА НЯМА ДА ГИ НАБОДА С ТОЗИ НОВ БЪРКОЧ!!! аЙДЕ ПЪК ДА ВИДИМ КАКВО ЩЕ СТАНЕ!!!!!
24
0
 
28
 
! Отговори
Поп Алигорко преди 2 години
Пазете децата си! Те са целта на евреите !!! ,, План Калерги,,
23
0
 
31
 
! Отговори
И.К. преди 2 години
Тези ваксини нямат нищо общо с онези ваксини, които се поставят по имунизационен календар в България. Нито по състав, нито по действие. това са РНК ваксини ново поколение.
22
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Леле горките деца, ама и родителите са зомбирани. В такива случай направо трябва да се сезират институциите за закрила на децата. Ужас, горките деца.
21
0
 
35
 
! Отговори
Евтанази Стерилски преди 2 години
Естествен подбор в действие -- ваксизависими хипохондрици прекъсват биологичната си линия.
20
33
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тука коментиращите против ваксините или нямат деца или са пенсионери и/или застаряващи феминистки които се чудят какво да правят по цял ден от скука .
19
0
 
24
 
! Отговори
сатанисти преди 2 години
До Анонимен 26 Платени актьори, подлъгват аудиторията.