В момента сме подножието на пика на нова COVID вълна

Ваксината не е панацея, каза доц. Георги Иванов
7 яну 2022 12:45, Ния Христова
32
В момента сме подножието на пика на нова COVID вълна
Снимка: БГНЕС
"България е в подножието на пика на новата COVID вълна. Поддържаме плато в последните дни, тъй като имаме 5000-6000 нови случая на ден", заяви пред Нова тв зам.-здравният министър доц. Георги Иванов. 
 
В София COVID леглата са заети на 60%.
 
"Общите проучвания показват, че Омикрон протича по-леко. Това означава, че повечето болни ще се лекуват в домашни условия. В тази връзка предвиждаме да увеличим броя на COVID  зоните", обясни доцентът.
Още по темата
 
"Ваксината не е панацея. Тя не ви пази от заразяване, но подпомага за по-лекото протичане на заболяването. За това трябва да се имунизираме", обясни още зам.-министърът на здравеопазването.
 
Той коментира и дали ще има затягане на мерките:
 
"За съжаление, вероятно ще се премини към онлайн обучение. Ще следим стриктно училищата. Децата разнасят вируса и заразяват родителите си".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Той коментира и дали ще има затягане на мерките:За съжаление, вероятно ще се премини към онлайн обучение. Ще следим стриктно училищата. Децата разнасят вируса и заразяват родителите си".___________ Е нали ги тестват децата в училище, на 100 000 теста - само двайсетина положителни. Значи, или тестовете са *** и само се пилеят пари, или зам. здравният министър лъже, че децата разнасят вируса.
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това да има 40% свободни легла ми казва само че ситуацията е изключително лека. Болниците не са ли разчетени да са заети поне 80% от леглата в нормална ситуация?
25
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този Иванов не е в час. Никакво плато няма. Спадът след предишната вълна приключи по Коледа и след това има повишение в броя на новозаразените, които сега са три пъти повече от по Коледа
24
0
 
2
 
! Отговори
ВЪЛНА СЛЕД ВЪЛНА! преди 2 години
НА ТАЛАЗИ! ДО КРАЯ НА СВЕТА И БКП-ДС
23
2
 
10
 
! Отговори
ИСтината преди 2 години
БЕЗ ВАКСИНИ трудно ще ни вкарат в дигиталния концлагер!
22
0
 
4
 
! Отговори
Alice in Chains преди 2 години
God AM:"World dies, I still pay taxes"
21
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"жена от балкона на инфекциозното го каза" Достоверен източник на информация викаш. Една жена.
20
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Накратко казани думите на министъра звучат така:Вече няма да измират по стълбите пред болниците, ще насочим усилият да умират в домашна обстановка.
19
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За да стигнем дереджето на най-ваксинираните трябва да имаме по 40 хиляди нови случаи на ден.
18
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За сегашният пик на разпространението основна вина имат Кацаров и Денков поради тестване със съмнителните тестове от неквалифициран персонал в теснит и задушни класни стаи с по 25-30 деца наведнъж особено в големите графове. Това противоречи на всички известни противоепидемични мерки по света. Сега нито ще имат възможност за обучение в безопасна среда, нито болниците ще издържат на натиска.
17
0
 
5
 
! Отговори
Дц Тромб преди 2 години
След новата вьлна ще дойде другаКойто нема пояс или жилетка - на файзер да му мисли , кораба ще го подмине
16
13
 
9
 
! Отговори
Лудко преди 2 години
Вярно е, че идва от училищата, но на никой не му пука от това!!! Варна и Бургас са близо до лилавата зона /750+/ на 14 дневна база. Всички училища си работят присъствено!!! Плюят в понеделник сутрин и това е!!! Мерки юк! Може би трябва да минат 1000 или кво?
15
6
 
9
 
! Отговори
Проф.Огнян Кунчев преди 2 години
Вече имах възможността днес сутринта да покажа по бтв прогнозите си- стряскащи са, ОМИКРОНЪТ направо ще ни подлуди! Към 13.02 се очаква пика на 5-та вълна- по 100 000 заразени на ден!! Официално ще съобщят към 20000 ,заради слабото тестване ( недостатъчно пср тестове).Болниците ще са препълнени, ще се наложи да се настаняват в училища,зала Армеец,в сградата на Народното събрание...Това е положението!
14
0
 
13
 
! Отговори
?!? преди 2 години
Това което се твърди е в разрез с логигата. Не го знам тоя но ще бъде опроверган от вируса
13
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 12 - детето е в четвърти клас, едно дете се разболя от класа и го прибраха, след два дни се разболя най-добрата приятелка на дъщеря ми от класа, и после дъщеря ми - и това беше. Въпреки че не носят "маски", и постоянно са в една класна стая, и се гонят и се борят и се карат, и са от 8 сутринта до 16 часа заедно. От 30 деца - трите които са най-близки и в постоянен контакт единствени са се заразили. И трите го изкараха за по два дена леко. ОСТАВЕТЕ ДЕЦАТА НА МИРА С ВАШИТЕ ИЗМИШЛЬОТИНИ!!!
12
2
 
22
 
! Отговори
Истина преди 2 години
Не ние несме в подножието ,ана върха на лъжите ви Няма ли поне малко срам в празните ви глави.Ако пред нас вие удобно да лъжите то поне пред господ не лъжете
11
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
е канво ми мрънкаш ваксър не ваксър, то хората си го показаха, жена от балкона на инфекциозното го каза, вируса идва от училищата, там е пародия с тестовете...
10
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
взе пак се ока, а че училищатс са гсра разпределителна за вируса. Ама най после някой да има куража да го каже. Щото плъха Денков ще чака да каталясат и даскалите.
9
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Майстора не говори с ваксър. Те са промити мозъци.
8
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Писнахте ни бе.