На база на математическите изчисления българите вече имат стаден имунитет

Проф. Огнян Кунчев се обяви за по-строги мерки
13 яну 2022 22:20, Нели Христова
48
На база на математическите изчисления българите вече имат стаден имунитет
Снимка: БГНЕС

Българите са изградили стаден имунитет поне на база математическите изчисления. Това обяви в предаването "Още от деня" по БНТ математикът проф. Огнян Кунчев.

По думите му, за да се измери колко точно хора са прекарали COVID-19, трябва да се умножи числото по 5. Така от официалната статистика се получава, че преболедувалите са около 3,5 млн. души. Отделно ваксинираните с по две дози са над 1 млн. Получават се общо 4,5 млн. души, което е почти стаден имунитет.

Професор Кунчев не е учуден от данните на НСИ от националното преброяване и смята, че реалният брой на българите е около 6,1 млн. души.

Според математика новият щам на вируса Омикрон ще измени статистиката.

"Как да си обясним големия брой заразени - ясно го показват научните изследвания. Имаме 80% пробив при ваксинирани и 70% пробив на хората с естествен имунитет", което означава, че хората ще го карат наново масово", каза той.

Професорът очаква нов пик на заразяване в средата на февруари и след десет дни.

"Изглежда, че голяма част от населението го изкарва лесно и затова въобще не се регистрира. Така че обикновена статистика, а именно - умножение по пет, вече няма да работи. Ще трябва да умножаваме по десет, за да разберем действителния брой на болните", каза Кунчев.

Той самият се обяви за по-строги мерки.

"По света учените държат на по-строги мерки, разбира се, правителството трябва да се съобразява с бизнеса и затова мерките са по-дипломатични. Едни от основните контактни точки са училища, университети, обществени места - заведения, нощни клубове. Досега сме спирали само училищата напълно, но сега мисля че трябва да бъдат взети по-сериозни мерки за останалите пробиви", каза математикът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
3
 
3
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
Значи е време да бьде отменен заленият фалшификат
38
1
 
8
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Намирам противоречие и липса на здрав разум в това изказване - Хем хората го карат леко, хем по-строги мерки ?!
37
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие съгласни ли сте все да се говори за стаден имунитет, не се ли чувствате като животни, не може ли да се казва групов имунитет?
36
6
 
0
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
Защо нито един експерт изказващ се по въпроса, като се започне от Мангъров и се стигне до ей това последното недоразумение, не си покаже методиката на изчисленията както е прието в цивилизованият свят.
35
1
 
2
 
! Отговори
Математика с мотика преди 2 години
Аз цяла нощ изчислявах-смятам,че трябва да умножаваме по 8.76329! Десет е число,изсмукано от пръстите-докато си пиеш ракииката...
34
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
39, и от къде го знаем това? От стъкмистиките им? Вече си признаха че всичко живо постъпило в болница е не *с ковид* а *ОТ ковид*. Което разбира се е измамна практика, защото оня който влезе в болница със счупен крак и даде позитивен резултат, го пишат ковид болен,оня които почине от инфартк се тества и се пише починал от ковид. Нали така *излекуваха* по статистиките им диабети, ракове, и всички болести за които се сещате.Заради тази порочна схема за записване на болни и починали по фейк причини
33
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И защо тогава сме почти първи във света по смъртност от Ковид???
32
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като не излизат сметките х5, умножаваме х10. Елементарно Уотсън :)
31
1
 
16
 
! Отговори
Ламята Спаска преди 2 години
Аз пък отдавна съм изчислил, че глупаците се удвояват на година и половина. Нищо лично. Вижте минусите :)
30
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
професоре, а нещо за кръговете на Ойлер да си чувал. юююююедин човек може да е боледувал и от алфа варианта и от бета и от делта и да си е боцнал 2 пъти пък и бустер да си е сложил за капак и накрая да се е натресъл на омикрона. такъв човек колко пъти го броиш...При коронавирусите няма стадиен имунитет.
29
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този е забравил да добави бустерните, които са 0.5 милиона и тогава няма "почти" направо се получава мотамо стадиен имунитет. Само дето стадото продължава да мре най-много в сравнение с другите стада по света
28
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Ваксинираните" не се броят. Те нямат никакъв имунитет. Не само срещу Ковид, но и срещу много други вируси и бактерии.
27
0
 
3
 
! Отговори
xaxsasбв преди 2 години
До 29 - Щото другите си имаме работа.
26
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И защо точно по 5 се умножава? Да не го е изчислил с хвърляне на боб?
25
4
 
21
 
! Отговори
математическа логика преди 2 години
Като имаме стаден имунитет, защо са необходими по-строги мерки? Нали казваха, че като стигнем стадния имунитет и всичко приключва с ковидчето? Сега какво излиза? Че като го има ще правим обратното. Абе кажи му математик и не го обиждай повече. Те са в някакъв паралелен математически свят и не разбраха, че математиката е само метод за описание на действителността. Физик
24
2
 
5
 
! Отговори
Математик Томов преди 2 години
"По думите му, за да се измери колко точно хора са прекарали COVID-19, трябва да се умножи числото по 5. Така от официалната статистика се получава, че преболедувалите са около 3,5 млн. души. Отделно ваксинираните с по две дози са над 1 млн. Получават се общо 4,5 млн. души, което е почти стаден имунитет."........Ваксинираните но непреболедували отпадат от уравнението, професорче!
23
1
 
21
 
! Отговори
Бат Минко преди 2 години
Я не моа да разбера шо всеки идиотвБългария е професор
22
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо продължава да се дава трибуна на този жалък самозванец?
21
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе тоя да не би да каза случайно, че естественият имунитет е по-добър от експерименталните препарати???? Леле... ти да видиш!
20
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И хайде по кротко с тези математически небивалици, всичко е заблуда и те го знаят! Стаден траен имунитет при ковид НЯМА!!! Много хора го караха по два пъти за кратък период, мой приятел август хвана ковид, през декември отново беше с ковид, но вече го кара доста по-тежко. Класната на детето през юли кара ковид, през ноември отново го хвана и не леко, а доста продължи лечението. Така,че математическите им лъжи за стаден имунитет са в сферата на фантазиите@@ Целта на този план е друга, продажници!