СЗО предупреди: Пандемията далеч не е приключила

Регистрира се рекорден ръст на новозаразените в Европа
19 яну 2022 11:33, Елка Василева
68
СЗО предупреди: Пандемията далеч не е приключила
Снимка: архив, БГНЕС

Ръководителят на Световната здравна организация Тедрос Аданом Гебрейесус предупреди световните лидери, че коронавирусната пандемия „далеч не е към края си“, предаде Би Би Си.

Шефът на СЗО е против предположенията, че новият доминиращ вариант Омикрон е значително по-мек и е елиминирал заплахата от вируса.

Още по темата

Предупреждението идва на фона на рекорден ръст на новите случаи в някои европейски нации.

Франция съобщи във вторник за близо половин милион новорзаразени.

На пресконференция в централата на СЗО в Женева д-р Тедрос Гебрейесус заяви, че Омикрон е довел до 18 млн. новозаразени в света през последната седмица.

И ако средностатистически вариантът е по-мек, „схващането, че е по-меко заболяване, е заблуждаващо“. „Не се заблуждавайте, Омикрон води до хоспитализации и смърт и дори по-леките случаи запълват здравните заведения“, каза ръководителят на СЗО, цитиран от БНР.

„Особено съм притеснен, че много страни имат ниски нива на ваксинация, а хората са изложени на много по-голям риск от тежко протичане на болестта и смърт без ваксина“, посочи Гебрейесус.

Междувременно в Дания бе съобщено за рекордните 33 493 нови случаи на Covid-19 във вторник, а здравните власти в Италия регистрираха 228 179 новозаразени – с над 83 000 повече от предишния ден.

Франция пък съобщи за 464 769 нови инфекции на дневна база вчера – рекорд, който четири пъти надхвърля данните за понеделник, когато бяха установени 102 144 случаи на коронавирус.

За сметка на това в други европейски страни броят на новозаразените започва да спада – например в Ирландия и Испания.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още по темата: СЗОпандемияГебрейесус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
27
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
СЗО са най - големия бич за хората през 21-ви век.
36
0
 
2
 
! Отговори
До 39 преди 2 години
Случайно да ти е хрумвало, че не всички са по на 35 год. И не са добре със зрението??? Или въобще не се замисляш, да?
35
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо не спасяват! Нищо, дори ваксините, чиято полза става по-спорна - особено за хората със сърдечно-съдови проблеми, не решават, а създават проблеми. Напънът да ваксинират 100 пъти земята, не е в полза на хората. Без бой няма да оставят човеците на мира. "Новато нормално" е просто ненормално откаченото. Замислете се, четете от проверени източници и спрете да гледате телевизия!
34
0
 
6
 
! Отговори
fun fact: преди 2 години
Като пишете с големи букви не ставате по-умни
33
12
 
3
 
! Отговори
До 26 преди 2 години
Прав си, но ЛИЧНО УСТАНОВЕН ФАКТ ОТ 40 ГОД. ПРАКТИКА Е, че МАСКИТЕ ПРЕДПАЗВАТ ДОСТА ДОБРЕ, МАКАР НЕ И НА 100%. МНОГО ПЪТИ СА МИ ПОМАГАЛИ В ГОДИНИТЕ. Дори и сега.
32
0
 
36
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
ТАКА НАРЕЧЕНАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ ЩЕ СЕ САМОЗАТРИЕ ЧРЕЗ УЧЕНИ - НЕДОУЧЕНИ ВАКСИНАТОРИ! ВАКСИНА СРЕЩУ БЪРЗОМУТИРАЩ РНК ВИРУС Е НОНСЕНС И ЩЕ ДОВЕДЕ САМО ДО УСКОРЕНО РАЗВИТИЕ НА НОВИ ЩАМОВЕ, КОЕТО ВЕЧЕ Е ФАКТ.
31
33
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 36 Ми те антиваксърите са основно виновни за това. Да тренират за глад, малко им е.
30
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ще и дума - още има пари да се изтискват и да се насочват към фарма монополистите! Тя никога няма да спре, ако хората не се въоръжат и не я спрат!
29
1
 
26
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
щамовете идват един след друг с тях и ваксините докато не ни изтребят янкитеняма да мирясат
28
22
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 26 А с какво се бори? С паради, партита и неспазване на мерките ли? Айде, ти философе, кажи след като имаш една компактна маса от амеби със среден IQ около 60, как точни би преборил пандемията ти? М?
27
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 25 Това имах предвид - злобата извира от Вас, не Ви идва отвън, колкото и да си търсите оправдания :)
26
26
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Мислещ В момента се опитват да спасят повече хора, ти си дресиран от раждането си. Ракийка, салатка, промоциите в Кауфланд, някво тъпо шоу по нова. Фейсбук и гугъл реклами. Сега разбираш ли, че си просто един безмозъчен консуматор. Ако мислиш, че някой иска да те дресира си изостанал с поне двайсетина години.
25
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Почна се. До сега ни даваха надежда, че ще мине Омикроня, ще изпозарази и после всичко ще приключи. Сега започнаха да ни обясняват за повторно и потретно заболяване и, че далеч не е приключила драмата. Вижда се накъде отива работата. Пак локдауни и после пак мерки и ограничения. Няма да ни пуснат да сме свободни докато не си го извоюваме изглежда.
24
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пандемия няма има само затворени граници, а в бг ни унищожиха и земеделие и животновъдството.
23
2
 
22
 
! Отговори
88 преди 2 години
Каквото СЗО направи и чичко Ади на можа! Браво
22
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едни и същи постове, едни и същи примери. ЮАР и въобще Африка имат други гени , млада възраст и кръстосан имунитет на корона с малария.
21
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Респираторен вирус не се бори ни с маски, ни с локдауни, нито с фашистки методи номер 20. Още по-малко с наличните ваксини които и след четвъртата доза за изменен вирус до март няма да са ефективни. Дори ЕМА не препоръчва няколкократно ваксиниране заради последиците за имунната система.
20
22
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 21 Няма как да съм позитивен като дишам един въздух с безмозъчни полухора. Гнус ме е.Дано някога изчезнете завинаги от лицето на земята.
19
1
 
24
 
! Отговори
Мислещ преди 2 години
до анонимен 20 доста агресивно изказване сигурно е от ваксината няма как да прозреш истината ако ти не искаш да я видиш или не се опитваш да намеришхората са интересни същества но подлежат на дресировка в момента се опитват да дресират кученцата да изпълняват команди. сложи маска, долу маска , лошо куче защо си без маска няма бисквитка и т.н.
18
35
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещо не е приключило. Поне докато все още има антиваксъри конспиратори.