Болница отказва да даде досието на починал на близките му, отказва и аутопсия

Сигналът за случая е подаден към Bulgaria ON AIR
Обновена: 21 яну 2022 07:15 | 21 яну 2022 07:00, Анисия Иванова
258

Болница отказва да издаде медицинското досие на починал пациент на неговите близки. Сигналът е на зрител на Bulgaria ON AIR.

Въпреки многократните заявления до Многопрофилната болница във Враца за получаване на документите, досега опечаленото семейство има само откази. От лечебното заведение отказали да извършат и аутопсия.

68-годишният Димитър е трябвало да бъде хоспитализиран в кардиологичното отделение в болницата във Враца. Ден преди това се оплаква и от задух в гърдите и отива в Спешния център. Изследва се за Ковид-19 и се оказва положителен.

"Беше ни обяснено, че ще постъпи в кардиология и там ще бъде лекуван и за Ковид-19. Впоследствие линейката е откарана в Ковид отделение към болницата и там е лекуван", разказа дъщерята на починалия мъж - Мая Ангелова.

Тя е категорична, че той не е имал никакви характерни симптоми на вируса. На следващия ден жената се чува по телефона с баща си, който я уверил, че се чувства много добре. На третия ден Мая не успява да се свърже с него, тъй като рязко се е влошил и е с кислородна маска. Настанен е в т.нар. интензивна стая и трябвало да се предадат всички негови вещи на близките.

"Връщат му се пижами, потници, бельо, телефон, ключове, пари, дори зъбната му протеза ни е върната", сподели още Мая.

Десет дни по-късно от болницата съобщават за смъртта му. Вече месец Мая настоява да получи всички документи за лечението на баща си, но това не се случва.

"Този саботаж от документи и лъжи от болницата започна от смъртта на баща ми. Имам официален отговор от Медицински надзор, в който това се разрешава. Бяхме лъгани от болницата, че такова нещо не се прави", изтъкна дъщерята.

Медицинският надзор също се задейства по случая, но от болницата твърдят, че не са получавали писмо и от тях. В поредния опит за получаване на медицинските документи, се намесва и полицията, съобщава Bulgaria ON AIR.

И отново беше обяснено, че за тази информация трябва да се подаде заявление - нещо, което вече няколко пъти е направено от близките. Дългоочакваните документи ще бъдат предадени днес на Мая, а по случая се води следствие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


258
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
64
 
! Отговори
Георги преди 2 години
Все повече ще почне да смърди всичко , дори и опитните мишки ще разберем за какво иде реч
19
0
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Типичен пример за източване на клинични пътеки и за голям брой умрели. Той човека сърцето му не е добре, те давай Ковид, бам антибиотиците, какво да направиш друго освен да се споминеш.
18
0
 
51
 
! Отговори
до 18 преди 2 години
по принцип няма причина при приемането на един пациент за лечение да го питаш дали е вакснат, така или иначе го лекуваш според симптомите, но у нас нищо не е като хората
17
0
 
63
 
! Отговори
оо преди 2 години
Нищо няма да излезе от разследването, тази тези долни тва ри вече са подправили всичко по документацията, от горчив опит говоря. Съдията казва има разминаване между док. и показания .... и нищо ....
16
2
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега на ваксарите ясна ли е високата ни смъртност от ковид или си правят оглушки
15
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
може би постоянното обдишване с кислород се получава отравяне на пациентите.
14
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
та с други думи, някоя бюрократка в болницата била прекалено заета да пуши цигари докато гледа сериали на работното място, за да придвижи молбата или прочете молбата от медицински надзор...
13
3
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
защо се мисаля, че има целенасочено умишлено умъртвяване на ковид неваксинирани пациенти влезнали в болница?
12
3
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Корона = Грип, правете аутопсии и всичко приключва за ден.
11
1
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БЛС няма ли да отнеме правата им? Докарали се до полицията от мерак да скрият убийството.
10
0
 
103
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едно към едно за баба ми която по същия начин влезе в болница за ковид,два дена по телефона беше добре на третия рязко влошаване.След сума ти скандали си я прибрахме,кислородна бутилка под наем и вече се оправи.Ако беше останала там досега да беше мъртва.
9
3
 
95
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Причината за случилото се е повече от ясна- златната Ковид пътека. Много хора постъпили в болница заради влошаване на хронично заболяване бяха изкарани уж положителни заради пътеката и впоследствие оставени да угаснат в Ковид отделението без адекватно лечение. Такова нехуманно поведение ще продължи докато на пациентите е гледано като на средство за печалба. Ако днес един личен лекар набоде 100 човека с ерзац ваксината, взема по 20 лв. на парче, а това са 2000 лв. в горния ляв джоб на престилката
8
3
 
86
 
! Отговори
Хипократ да го ду** преди 2 години
Лекарите дето би трябвало да са се клели в Хипократ ПОЛУЧАВАТ ПАРИЧНИ БОНУСИ за всеки регистриран починал от КОВИД ... ЕТО ЗАЩО СТАТИСТИКИТЕ СА ТАКА РАЗДУТИ и всеки който почине се търси начин да се пише че е боледувал от коронавирус . СТАВА ВЪПРОС ЗА ПАРИ... ЗА МНОГО ПАРИ. Случаите са много .И това е не само в България . От вчера е новината за певицата дето я заболял гърбът и ...след 10мин. починала от коронавирус.
7
5
 
54
 
! Отговори
:( преди 2 години
Горкият човечец! Сигурно и той е бил ваксиниран, както много други жертви като него! :( Да почива в мир!
6
2
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 2: И моят баща го умориха за 3 дни през април.
5
38
 
17
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
Е това е ковида, човек е зле, за няколко дни се подобри и после рязко влошаване. Иначе докторите всяка сутрин стават с мисълта, колко човека ще утепят днеска
4
32
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Документи от която и да е болница не могат да се дават !!!! Може само епикриза!!!!
3
5
 
94
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наблюдаваме касапите с бели престилки, блеснали в пълният си блясък. От всички починали от уханска кихавица,на никой не е правена аутопсия, която единствено би доказала причината за смъртта. Дофторята лъжат бетер ушев за постигнатите успехи в борбата срещу престъпността.
2
3
 
100
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И баща ми го убиха по същата схема. Страхливци
1
4
 
128
 
! Отговори
Янко Антивакс преди 2 години
Мила картинка от държавата с най-висока смъртност в света. Короната се оказа отлично оправдание за лекарите-некадърници, членуващи в Български лекарски съюз.