Хрема, главоболие - симптоми на Омикрон при ваксинирани

Новият вариант е като настинка, но при имунизираните
24 яну 2022 10:37, Петя Славова
53
Хрема, главоболие - симптоми на Омикрон при ваксинирани
Снимка: БГНЕС

Британският епидемиолог професор Тим Спектър заяви пред The Conversation, че пациентите, които са били ваксинирани срещу коронавируса, имат пет най-често срещани симптома при заразяване с Oмикрон.

Още по темата

Според него това са хрема, кихане, лека умора, главоболие и болки в гърлото, предава БГНЕС. Въпреки това само половината от заразените с Oмикрон се оплакват от класическите признаци, които включват треска, кашлица и загуба на обоняние.

"Омикрон причинява симптоми, които приличат повече на обикновена настинка, особено при хора, които са били ваксинирани, и по-малко общи тежки системни симптоми", цитира изданието думите на епидемиолога.

Щамът на коронавируса Oмикрон или B.1.1.529, беше открит в Ботсвана и Южна Африка през ноември. Експертите смятат, че с него могат да се заразят както преболедували, така и ваксинирани лица. Новият вариант вече е идентифициран в 110 държави и доказано се разпространява по-бързо от предишния щам Делта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
4
 
20
 
! Отговори
Текущо болен преди 2 години
В момента съм с корона. Не съм факснат, защото имам активно заболяване и не ми препоръчват. Въпреки това, го карам като настинка, че и по-леко дори (по принцип съм болнав и лесно простивам). Гърло боли, носът дразни... Самият факт, че джипито ме "лекува" по телефона с хранителни добавки и витамини, сещай се колко е опасен УмриКоня.. Пазете се, хора, пазете и останалите. Поне се научихме да мием ръце и да стоим вкъщи като се разкихаме.
27
6
 
19
 
! Отговори
Не! преди 2 години
Кого лъжете, без ваксини го изкарах така, както и всички около мене. Аман, за сополи ни карате да се инжектираме.
26
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А за неваксинираните забравил да каже, че няма наблюдения, щото не са идвали при него. Ами не идват щото нищо им няма. ***.
25
3
 
29
 
! Отговори
ToPhD преди 2 години
Знам, че много хора изпаднаха в тотална амнезия, но аз все още помня думите на Кунчев, Мутафчийски, Кантарджиев и дори на Байдън- след като се ваксинирате Никога няма да се заразите, Няма да разпространявате и Няма да умрете. Има видеа, които го потвърждават все още, ако не помните. Всички лъжливи твърдения са за тоалетната, но нека продължаваме дружно да се правим на луди. Като всичко се изясни някой ден не знам къде ще се скриете всички агитатори и манипулатори платени при това. АлчниКопелета!
24
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
10-15% от настинките може да са причинени от "коронавируси", образовай се робе!______________ Да, РАЗЛИЧНИ коронавируса. Малко подходящ език?! Образование, че да научите кога какъв език да използвате?!
23
1
 
4
 
! Отговори
До Бау преди 2 години
Защо "един познат"? Ти самият / самата не познаваш ли? Нямаш ли опит от първа ръка (съпрог, съпуга, баба, дядо, майка, баща, брат, сестра, приятел/ка)? Ако нямаш - поздравям те, извадили сте късмет :)
22
9
 
4
 
! Отговори
Бay преди 2 години
До До Бау един познат така разправяше, "аз познавам!". Оказа се, че не познава той ами един негов познат е чул. :D
21
2
 
6
 
! Отговори
До Бау преди 2 години
Освен ако социалния ти кръг не се състои от 2-3 души, надали не познаваш поне по един човек (ваксиниран и неваксиниран), боледувал тежко за тези над две години. А кой какво е чул и дали от *** или по телевизията, май никой не му отдава голямо значение.
20
2
 
8
 
! Отговори
Кунчо Бустера преди 2 години
Чистите от генни модификатори имаме настинка с хрема, кашлица, лека умора, болки в гърлото. Докато вулканизираните настинката може да ги изпрати за два месеца при главния *** на републиката, или да ги овековечи в пантеона на геройски загиналите след първа-втора игла.
19
9
 
2
 
! Отговори
Бay преди 2 години
До До Бау мне точно, "чувал е" по-скоро :D
18
5
 
13
 
! Отговори
До Бау преди 2 години
Вече всеки в София познава поне по един ваксиниран, който го е карал тежко. Както и поне един неваксиниран. Така си върви живота - гледаш телевизия или се оглеждаш около теб.
17
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само болните хора /телесно и ментално/ могат всеки ден и по цял ден да обсъждат болести, вируси, тестове, резултати от изследвания и т.н. Един здрав човек си живее живота и не си губи времето с неща, които не го засягат. За жалост административно се налага на здрави хора и деца да се занимават с неща, които нито са им здравен проблем, нито са им полезни, нито приятни. Разтурвайте накрая тази седянка. Няма да се ваксинираме за ничие удоволствие да изпита опиянението на контрола върху нас.
16
26
 
7
 
! Отговори
Бay преди 2 години
Гaнч0 все познава някой ваксиниран изкарал го тежко. Голяма майтап сте. :D
15
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво бяха Ковид и омикрон?
14
5
 
5
 
! Отговори
до 13 преди 2 години
10-15% от настинките може да са причинени от "коронавируси", образовай се робе!
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Настинката и омикрон заразяване се причиняват от различни вируси.
12
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
какъв щам е, обикновена настинка! Тия дето правят милиарди по- бързо в гроба и да ги закопат с всичките им пари, кeнeфи
11
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като паднат температурите и хората се разболяват. Сега прекръстиха /брандираха настинката с ново име омикрон и изглежда най-ваксинираните най-често и най-тежко я карат настинката, защото им модифицираха имунната система и вече няма връщане назад. Една обикновена настинка ще ги събори. Живея в зона, където дневните температури са между 15 и 35 градуса и пече над 300 дни в годината. Настинки, болести и т.н. от много години не са ми се случвали. Сега хипохондриците и тук масово се само-тестват
10
5
 
26
 
! Отговори
Куш Гриби преди 2 години
Не ме е страх от Ковид. Страх ме е от следващата пландемия, след 5-10 години. Тогава ще приложат всичко научено от тази пландемия.
9
7
 
32
 
! Отговори
Смехория преди 2 години
Любимата ми фраза от последния месец е: "Абе аз май го изкарах толкова леко, защото съм ваксиниран". Хуу де, ама неваксинираните даже не разбират, че са го изкарали. Ще го разберат след месец-два, като си направят тест за антитела.