В САЩ спряха лекарства срещу COVID, не действат срещу Омикрон

Те са лабораторно произведени антитела, блокиращи вируса
26 яну 2022 11:29, Елка Василева
68
В САЩ спряха лекарства срещу COVID, не действат срещу Омикрон
Снимка: архив, БГНЕС

Администрацията по храните и лекарствата в САЩ заяви, че отменя спешното разрешение за двете лекарства с антитела на Regeneron и Eli Lilly ,които са закупени от федералното правителство и бяха използвани при лечението на милиони хора с COVID-19.

Лекарствата са лабораторно произведени  антитела, които блокират вируса. Предназначени са да предотвратят тежко заболяване и смърт, като доставят концентрирани дози  антитела в началото на инфекцията.

През 2020 година президентът Доналд Тръмп получи комбинация от антитела на Regeneron, след като беше с положителен тест за COVID-19 и се възстанови бързо.

Сега обаче според американския регулатор двете лекарства - на Regeneron и Eli Lilly, не работят срещу варианта Омикрон, за който се приема, че е отговорен за 99% от инфекциите в САЩ. Затова употребата им трябва да бъде спряна, предаде БНР .

Това се случва  дни след като Администрацията по храните и лекарствата (FDA) разреши  употребата на ремдесивир - първото лекарство, одобрено за COVID-19, за лечение на повече категории пациенти.

 Регулаторът взе решението си въз основа на проучване,  проведено с 560 пациенти, което показва почти 90% намаление на постъпването в болница, когато ремдесивир се прилага в рамките на седем дни от симптомите. Проучването е направено преди Омикрон, но се очаква  ремдесивир да запази ефективността си и спрямо последния вариант.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още по темата: САЩлекарстваОмикрон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
11
 
! Отговори
аз преди 2 години
Да спират и ваксините. Доказано е че не действат срещу Омникрон......... пък и срещу Делтата не дадоха кой знае какви резултати
42
1
 
8
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
Бустерът не е предназначен да пази от Омикрон, а с ударна висока токсична доза в определени партиди води до сигурна смърт, а симптомите са представени като Ковид, а всъщност е радиация и лъчева болест.
41
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
и бустера не пази.Омикрон заразява наред
40
1
 
11
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
Стига с тези конспирации, манипулации предположения и теория на вероятностите. Стойте далеч от химическите отрови убиец-ваксина, която предизвикват всички симптоми на радиация (високи дози графен в кръвта, алуминий в мозъка+радиоактивни честотни вълни=ковид) и лъчиста болест. Целта е икономическа и нов световен ред-геноцид, диктатура и концлагер на оживелите. В най-ваксинираните държави смъртността се е по качила с 40%, в сравнение от преди появата на масова ваксинация
39
11
 
3
 
! Отговори
До 40 преди 2 години
А ти май забравяш, че Омикрон възникна в Неваксинирана Ботсвана и Южна Африка, за което трябва специално да благодарим на НЕваксинираните Африканци!!!
38
15
 
1
 
! Отговори
Do 37 преди 2 години
До Дц Мангьров голямИ в какво точно се оказа мангъра, бе?Да, в момента омикрон е силно заразен, но с полеки симптоми. Това е в голяма степен и поради започналата ваксинация и предаването на вируса през ваксинирани хора. Просто щама става по-слаб.С първия ковид щам и с делтата, в какво се оказа прав мангъра?Или сте забравили колко хора измряха от делтата специално??Оо, забравих...вие не вярвате на тези данни.Болниците лъжат. Пишат на всеки умрял, че е от ковид.
37
2
 
12
 
! Отговори
Anonimen преди 2 години
Но не спират лекарствата на Файзер, нали? О, чудо, тяхната ваксина единствената ефикасна, техните апчета тоже, слава тебе, велики Файзер, на теб се уповаваме, ти пастир наш, води ни в поля зелени...кой разбрал, разбрал
36
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама то тъй първо е възникнала фармацефтиката, а после бройлерите на конвеер. Това е живял, това е видял. Опит нищо повече.
35
4
 
19
 
! Отговори
Дц Мангьров голям преди 2 години
И хапчетата и ваксините не ставатМангьров излезна отново прав - почивка , чай и аспирин
34
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 19 26 А Вас, като Ви слуша човек, остава с впечатлението, че преди медицината не е имало живи хора :)
33
1
 
3
 
! Отговори
Сър преди 2 години
До Ръб!Аче , без лед , с две капки студена вода.. Само простаците пият Аче и Доместос с лед.
32
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ръб! 27 За ваксаните - Доместос, за нормалните хора - хлорен диоксид :)
31
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
е нормалните хора могат инс природни лечения да се разминат а бройлврите са на конвеер и требе пинстандарт да са боцнати задължително с ваксини. и да нормално е да се лекувш с природни лекове както е ставало и продължавада става, от както хомосапиенсът се е осъзнал. Раждането е нормален естествен процес за който не е нужно доктор. Сигурно в 5 от десет случаа щв има усложнения, смърт и трагедии но това в същноста на живата природа. не говоря за бройлерите, капийш.
30
8
 
1
 
! Отговори
До 30 преди 2 години
Хахаха, казваш, друго си е живот на село...лекуваш се с треви и билки.То, за това, когато някой се разболее от бактериална инфекция или възпаление на зъб и директно го изнасят в дървено пардесю.От какво умря бай Иван? - Аа, от зъб.Леля Пена?- аа, ами удари си крака и се инфектира. Умря от болен крак.Иначе, описал си го като един рай живота на село.
29
16
 
1
 
! Отговори
Антиваксър преди 2 години
Аз не вярвам в експериментални ваксини.Доверявам се на доказаните с години Белина и Аче. Ако нямам от тях, използвам Доместос.Те се справят в всички бацили и изчистват до блясък.
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
що ве 26? човекът си живее на село и се налага през зимния оееиод да ги върши тези неща щот пътищат затрупани. иневала на пича ако може да изражда и да си набавя природни менидкаменти. а не да чака като теб бройлера поредната доза ваксина или антибиотик.
27
3
 
0
 
! Отговори
ТпКифла преди 2 години
Доместос. На рекламата е готин як пич без коса. Ще го поема вътрешно Тоя.
26
1
 
0
 
! Отговори
До 12 преди 2 години
Хаха, казваш, как не могат едно просто лекарство да измислят тези фармации.Ако беше ти, ехее, щеше да го измислиш за два часа. Не, че не можеш, но не ти се занимава и просто не искаш. Да се оправя света без теб. Няма да им отваряш очите на всички?
25
5
 
5
 
! Отговори
Ръб! преди 2 години
Последно, Аче или Доместос?
24
4
 
2
 
! Отговори
До 19 преди 2 години
Абе, като те слуша човек, ще си каже, че ти никога не боледуваш. Или, когато се случи, ходиш да береш билки в гората и си правиш отвара. Заболи ли те зъб- сам го лекуваш и вадиш с клещите.Жена ти, когато е раждала, сте викали най-възрастната жена от квартала, да я изражда, с няколко горещи кърпи и леген с топла вода.Къде се пръкнахте такива разбирачи от фармация, имунология, биология и т.н.