Германия обяви - вариантът Омикрон е под контрол

Отчитат се рекордните равнища на разпространение на коронавируса
28 яну 2022 15:18, Елка Василева
36
Германия обяви - вариантът Омикрон е под контрол
Снимка: архив, БГНЕС

Силното разпространение на коронавируса в Германия, подхранвано от варианта Омикрон, остава "под контрол" въпреки регистрираните рекордни равнища на заразените, заяви днес здравното министерство, цитирано от Асошиейтед прес.

Страната отчете вчера над 200 000 случая на коронавирус за денонощие за първи път от началото на пандемията. Днес беше достигнато ново рекордно ниво от 1073 случая на 100 000 души за седмица.

Тези данни не попречиха на министъра на здравеопазването Карл Лаутербах да заяви, че властите "държат вълната от Омикрон в Германия напълно под контрол в момента".

Той каза пред репортери в Берлин, че равнището на заразяванията сред възрастните хора, много от които все още са неваксинирани, е доста по-ниско от средното.

По думите му засега значителното разпространение на Омикрон е малко под прогнозираното. Очаква се броят на новите случаи да достигне 400 000 на ден, след което да намалее, вероятно в средата на февруари. Спадът може да настъпи по-късно същия месец заради мутация на Омикрон, заяви Лаутербах.

Правителството може да смекчи наложените ограничения, "когато вълната бъде овладяна", а това е "доста реалистична перспектива", каза той.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
4
 
29
 
! Отговори
ToPhD преди 2 години
СичкуПутКонтрол! Големи смешници са всички лидери по света, контролират и овладяват вируса, когато има заразени по над 100000 на ден, но когато са 50 човека се пускат хеликоптери, доктори със скафандри и се съобщава ,,Адски зле е положението''! Пародията е пълна, но ние помним и миналата и по- миналата година, драги ми Смехурко. Ще има СЕЧ някой слънчев ден!
10
3
 
8
 
! Отговори
Не е точно така преди 2 години
Спасението на давещите се е дело на самите давещи се. Ако човек не иска да си помогне сам и Господ не може да му помогне.
9
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ТВА МИНАРЕ ЛИ Е?
8
4
 
13
 
! Отговори
Всичко е под контрол преди 2 години
Казал самоубиецът скачайки от 100-метровия мост.
7
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КО СТАА С МЕРКИТЕ? СЕРТИФИКАТИТЕ ОГРАНИЧИХА ЛИ ВИРОСА???
6
3
 
16
 
! Отговори
Totenkopf преди 2 години
"Тези данни не попречиха на министъра на здравеопазването Карл Лаутербах" А защо да не му попречат? У нас как е? София надминаха 2500 на 100 000 и пак викаме , че всичко е под контрол, като тоя.
5
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имат 2000 в интензивни при 85 млн. ние имаме 500 при 6,7 млн. Сравнено с нас са китка, ние кат паднем на 160 ще сме на тяхното сегашно равнище. Същата е картинката при починалите.
4
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хаха. Всичко е под контрол. Вируса вече се е разпространил на 100% и няма накъде повече да се разпространява. Ситуацията е овладяна :)
3
3
 
9
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 2 години
Директора на Водопада каза - Всичко е по Контрол! Падай вода, падай...
2
3
 
17
 
! Отговори
Последни Новини преди 2 години
<html><body>Грешка в Софтуера за отчитане на КОВИД Болните довела до това мнозинството да се отчитат като НеВаксинирани, след Откриването на Грешката се оказава, че всички Болни са Ваксинирани. Немското Правителство с Извинение за фразата "Пандемия на НеВаксинираните", което се оказва Абсолютно невярно и НеВаксинираните са едни от най-здравите!!
1
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А в Дания вироса изчезва от Февруари. Всьо нармална.