Въведоха вечерен час за учениците в Перник

Той е за всички класове и е до 6 февруари
29 яну 2022 14:08, Елка Василева
29
Въведоха вечерен час за учениците в Перник
Снимка: архив, БГНЕС

В Перник е въведен вечерен час за учениците. Съгласно заповед на директора на РЗИ д-р Александър Златанов след 20 часа те нямат право да се придвижват без присъствието на родител или придружител.

Вечерният час е в сила до 6 февруари и е за учениците от всички класове, предаде БНР.

Сформирани са екипи, които да следят за неговото спазване. В тях участват представители на РЗИ, РУО и Община Перник. Засилва се и контролът на обектите с обществено предназначение, като кина, театри, концертни зали, фитнес зали, заведения, кафенета, вериги магазини и др.

В тях остават в сила досегашните мерки, включващи задължително изискване на зелен сертификат, носене на маска, спазване на дистанция от 1,5 метра, осигуряване на пропускателен режим.

Перник е поредната област, в която заболеваемостта прескочи прага от над 2000 на 100 000 души на 14- дневна база. 157 са новозаболелите през изминалото денонощие. На този етап обаче натискът над болниците не е голям. Тежестта пада основно върху амбулаторната помощ.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи, ако са придружени от родител навън вероятността да се заразят е по-малка?
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кои са тия, дето са го въвели тоя вечерен час?
18
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да излизат с бащите си, да ги пазят от вируса... Отвратителна простотия!
17
1
 
0
 
! Отговори
до 13 преди 2 години
описваш провала си като родител, но имаш претенции към даскалите, аре у лево
16
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 13...Това за твоят син ли го казваш. Аз имам 3-*** сина на 25 на 22 и на 18 години. От 10 годишни съм ги научил на труд. Копат и садят в градината хранят поят и чистят на кравите овцете и кокошкити. Научил съм ги че който не работи няма да яде. Сега са много доволни като гледат как народа гладува а те имат всичко домашно произведено. От млякото на кравите правят сирене кашкавал и масло. Фризера е пълен с месо от телето и прасето. Консервира ли са зеленчуци и плодове. От нивата е брашното.
15
0
 
9
 
! Отговори
Пап преди 2 години
Яко кукувици им кукат в главичките, не мога да повярвам колко продажен народ има. Думата достойнство трябва да изчезне от речниците.
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те ще отскочат до София, с преспиване.
13
0
 
11
 
! Отговори
Един Българин преди 2 години
И как ще ги хванат? Чувствам че полицаите не искат да ходят в МВР болница, а за РЗИ съм сигурен че каките хич няма и да опитват винкело... Какви са тия мерки безсмислени , бе?? Махайте всичко ОМРЪЗНА НИ!!!
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добар ден. Асам самотна сапруга на три детса. Немога даги изкарвам сичките еднобремено какво да права нема паари нема бачкане нема паари нема джица нема алюмин нема какво да тура ***
11
4
 
11
 
! Отговори
от Плевен преди 2 години
Синковеца който е на 18 и в 12ти клас се завърна от купон днес към 10.15 часа. Мъртво пиян! Никакво учене, никакво писане, никакво и четене на нещо. Даскалята по време на час пушат, пият кафе и се ровят в мобилния. Съпругата му купи за Коледа един кашон с кондоми, поне да не стане нещо лошо. Нещата не вървят на добре.
10
0
 
8
 
! Отговори
До 12 преди 2 години
Е вие пък. Логиката е много проста. Не е ли очевидно? Когато са с придружител вируса не смее да ги напада. Самичко дете посред нощ лесно може да бъде повалено от опасен вирус като коби19. Но ако има възрастен човек с него вируса не смее да напада и стои настрана.
9
3
 
19
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Какъв е медицинският смисъл от мярка учениците да не могат да излизат сами след 20 часа, а да могат с придружител!!!??? Медицинският, не фашисткият смисъл!
8
1
 
6
 
! Отговори
Години наред преди 2 години
В Перник дебели мутри пазят спирките за София, чупят стъкла и огледала ако се вози те споделено! Папуаси сър!
7
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И без това нямат работа по ношите децата , супер, в цяла България така трябва да е.
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И кой ще следи дали мярката се спазва? Корумпираните шуробадженакорушветчийски лапачи ли?
5
1
 
14
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ЗАВЧЕРА ЕДНО 13-ГОДИШНО СЕ ХВЪРЛИ , ЧЕ НЕ МУ ИЗДЪРЖАЛИ НЕРВИТЕ ОТ ДЪРЖЕНЕ В КЪЩИ
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи сплотените екипи на РЗИ, МВР и общината ще киснат само кръчмите - кина няма, на театър никой не ходи, на концертни зали още по никой, фитнеси има два - у Квартсло и у Градо, останаха само кръчните и веригите магазини. Във "веригите" ходат само пенционери, заради вечерните намаления. Остават само заведенията.
3
1
 
10
 
! Отговори
Бате Сечко преди 2 години
На този Ковид-Зомби ще му играят винкелите по главата... Ама... к продажен!
2
2
 
11
 
! Отговори
Галин Костов преди 2 години
Първо учениците, после родителите им, накрая СМС-си за излизане като в Гърция. Усещате ли как тази мярка с комендантския час се прокрадна тихомълком? Без съмнение в момента тестват нашата граница на търпимост. Не помня при "лошия и корумпиран" Бойко Борисов да се е стигало до такива брутални ексцесии, ако разбира се изключим прословутите КПП-та и декларации в началото на пандемията.
1
4
 
9
 
! Отговори
Не ходете в Перник преди 2 години
В Перник полицията работи за ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ!