COVID леглата в болницата в Свищов са почти запълнени

Планирана се и детските градини да бъдат затворени
30 яну 2022 14:52, Ния Христова
28
COVID леглата в болницата в Свищов са почти запълнени
Снимка: Pixabay
Постепенно натискът върху болниците в страната се засилва. 
 
Заболеваемостта в региона на Свищов е висока. COVID леглата в отделението на местната болница са почти запълнени. Липсата на медицински персонал също е проблем. 
 
От 46 легла 35 са заети. 
 
Има ръст на заболеваемостта и сред децата. Детските градини са празни. Едва 36 процента са запълнени и от понеделник затварят врати.
 
"В готовност е и детско отделение за деца, които имат усложнения от COVID-19. Тъй като скочи заболеваемостта в детските градини издадохме заповед за преустановяване на учебния процес и наблюдаваме ситуацията с усложняване на  COVID-ситуацията. Имахме няколко пациента с COVID инфекция. За наша радост са изписани здрави децата. В момента има само едно дете. В готовност сме да посрещнем предизвикателствата", заяви кметът на Свищов Генчо Генчев.
 
Свищовската болница е от изключителна важност за този регион, тъй като радиус от 100 км няма друго лечебно заведение. Най-близките се намират в Русе, Плевен и В. Търново.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
лекар преди 2 години
В списание Science в броя от 21 януари тази година има статия за неврологичните поражения при Ковид.Който иска нека прочете!
23
1
 
0
 
! Отговори
лекар преди 2 години
Това с лекарите не е от 12 години.Поне аз като завършил 1989 година бих казал,че е отпреди това.Никога няма да забравя как чаках на опашка за заплата и един познат военен мина и каза шеговито"Абе докторе,това твойто заплата ли е?"Е,той каза истината тогава.След няколко години колегите се разбягаха масово-тези които можеха-ако нямаха деца ученици,родители за доглеждане или ако още нямаха деца направо отиваха в чужбина.Тези които останахме децата ни не станаха лекари!И така стигнахме дотук.
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами после ще изкарат едни палатки като в Бергамо преди 2 години и така.Ще намерят накакъв доктор който да минава при болните веднъж седмично или месечно и няма да има проблем!Велможите им ще се уреждат в столичните болници и пак няма да има проблем!
21
0
 
0
 
! Отговори
555 преди 2 години
Повтарям написаното от акад. Митов, който повече от година лекува и с описания метод .
20
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато вирусът влезе в кръвта ти още първия ден (стадия на виремия) и зарази клетките на всичките ти органи и мозъка включително, да не мислиш, че инхалации с каквото и било ще помогнат? Не обърквай хората по-добре.
19
2
 
2
 
! Отговори
555 преди 2 години
Акад. Ваньо Митев каза за едно ефективно лечение практически довело до изключително добри резултати: При начални симптоми на ковид- незабавно инхалиране с бромхексин/амброксол и колхицин в съответната дозировка и болния не достига до болница. При заболяване ефективни са само инхалациите с течен бромхексин или амброксол. 4 по 1 ампула бромхексин разредена в 2 мл.физиологичен разтвор дава отлични резултати. За ваксините смятам , че всичко е ясно вече на всички и не е нужна агитация. Пазете децата!
18
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Леглата сами не лекуват. Лекуват лекарите. И сестрите. Прогонихте ги от България, а сега се чудите защо няма кой да се грижи за вас. 12 години слушахме хвалби за построена магистрала. Да се е погрижил някой за болниците, за оборудването, за заплащане труда на тай-важната професия? Не! А сега ви осигуриха ваксини благодарение на това че сте в ЕС. И какво направихте? Страх, лъжи, конспирации....На едно прасе да му дадеш и злато, не знае какво да го прави. Та същата работа и в България.
17
2
 
1
 
! Отговори
Ади преди 2 години
До Анонимен Ти нали си ваксиниран, що ти е да сипеш сол в раната на болни? Пази Боже от такива злонамерени нещастници като този
16
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да са се ваксинирали!
15
4
 
2
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
До Анонимен 10 Задръстена ти е трътката! Все по-малко болни има по тия отделения. Виж, кардиологиите и неврологиите - там е друго.
14
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И не е само в Свищов така. Неваксинирани хора, липса на лекари и сестри, липса на пари за оборудване и лекарства. Катастрофата е пълна. И беше предизвестена.
13
2
 
4
 
! Отговори
Вашингтон преди 2 години
Като е толкова важна, преди време нямаше кой да работи там....
12
3
 
8
 
! Отговори
Кло-у-ни преди 2 години
Кърти пейки!
11
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Покажете снимка на отделението, да не ходим лично да се уверим с ТИР!
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В болницата има няколко свободни етажа. Ако няма персонал болнита да влизат с придружители. Факт е , че в община Свищов неваксинираните са около 80%.
9
5
 
3
 
! Отговори
Амчъкистанец преди 2 години
Е ми купете си легла ве!
8
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Неваксинираните задръстиха болниците. Отново!
7
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На ли му бах писал на оня с големия нос и с очилата в за.дника че трябва да се вземат превантивни мерки а не да чака 80 процента от леглата да се запълнят и тогава да си извади очилата от зад.ника. До кога бе племето докога ще избирате от трите най длъгото и ще си га заирате отзадека.
6
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що не опънете пак полеви болници, циркаджии?!
5
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Моят племенник е студент по медицина в София. Беше доброволец в Ковид отделение, издържа 2 дена и си тръгна. Казваше, че това не е за него. На какви ли не гнусотии се е нагледал там.