Хремата - симптом на Омикрон, опасен за мозъка

Носовото дишане вентилира мозъка ни със 70%, обяснява лекар
30 яну 2022 09:29, Ния Христова
81
Хремата - симптом на Омикрон, опасен за мозъка
Снимка: Pixabay

Хремата е сред симптомите при инфекция с щама на COVID-19 Oмикрон. Владимир Зайцев, кандидат на медицинските науки и лекар по УНГ болести в Москва, обясни защо Омикрон-хремата не е толкова безобидна, колкото изглежда, предаде БГНЕС.

"Възпалението на носната лигавица, причинено от Oмикрон, продължава по-дълго от обикновената хрема", отбелязва той. 
 
Лекарят отбелязва, че много хора не се отнасят достатъчно сериозно и пренебрегват това заболяване. Хремата пречи на насищането на мозъка с кислород, тъй като дишането през носа е от първостепенно значение за него.
 
"Носовото дишане вентилира мозъка ни със 70%. Ако носовото дишане е приглушено или изобщо липсва, мозъкът е много по-слабо снабден с кислород", обяснява Зайцев.
 
Той е на мнение, че продължителната хрема може да доведе до неприятни последици.
 
"Отначало тя ще даде някои отзвуци, а след това може да се превърне в проблем, когато чувствате главата си като "чугунена" поради хипоксия или постоянно страдате от главоболие", предупрежди лекарят.
 
"Ако човек види, че хремата изчезва от само себе си и дишането се нормализира, това е добре. Ако след една седмица симптомите се засилят и не изчезват, това е стопроцентова причина да отидете на лекар", казва Зайцев.
 
"Ако човекът също така чувства слабост, треска и главоболие, това са истинските признаци на Oмикрон. Тогава няма нужда да ходите при лекар в клиниката, защото ще заразите всички там. Трябва да се обадите за домашно посещение", съветва Зайцев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Общо взето всичко е Омикрон според този лекар...
18
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До А маските?! е как може такива въпроси, е!?!?!? За две години не разбрахте ли, че човек може да прави едни и същи неработещи неща и да очаква различен резултат!?!?!??!?! И маските НЕ работят! Прави си!
17
0
 
18
 
! Отговори
ПЛАШЕТЕ преди 2 години
ВИЕ САМО ТОВА ЗНАЕТЕ. НЕ ВИ ЛИПИСНА. ВСЕКИ ДЕН ЕДНО И СЪЩО. ТО НЕ БЯХА ДРОБОВЕ СЪРЦЕ БЪБРЕЦИ СТОМАХ ГЛАВА. СЕГА И ХРЕМИЧКАТА Е ОПАСНА. ТА ТАКА ВЕЧЕ 2 ГОДИНИ. ВИЕ СТЕ ЛОШИ ХОРА. ВМЕСТО ДА ЛЕКУВАТЕ ВИЕ ВСЕ СЪВЕТИ ДАВАТЕ. СПРЕТЕ Я ТАЗИ НАПАСТ. КАЖЕТЕ ОТ ДЕ ДОЙДЕ. КОЙ Я ОТКРИ. ТА ВЕЧЕ СМЕ 21 ВЕК. СПРЕТЕ Я. МНОГО ПРОСТО СИ ЗАБОГАТЯХА ПОКРАЙ ХРЕМАТА. И ТО ЯКО.
16
0
 
21
 
! Отговори
А маските?! преди 2 години
А маските не намаляват ли притока на кислород?!
15
0
 
15
 
! Отговори
Хахаххахаххаха преди 2 години
Обадете се за домашно посещение и бъдете напсувани от личния си лекар! Един въопрос: ако не ти стига кислорода не е ли рефлекс да си отвориш устата и да дишаш от там? Или тоя кандидат предполага, че хората ще се съпротивляват?!?!?!?!?
14
1
 
18
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
Като човек страдащ от сенна хрема от десетилетия и дишаш през устата два месеца в годината, десетилетия наред бих казал, че това са пълни глупости. Мозъка се захранва съвсем спокойно с кислород, чрез дишане през устата. И мозъка не се затормозява и можеш спокойно да биеш познати и роднини на шах и на бридж белот. Престанете да плашите хората и с най-безобидния вариант.
13
0
 
15
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
"Трябва да се обадите за домашно посещение"...И като се обадим, някой ще хукне.
12
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Моля, напишете продължение на статията за конвоя на свободата към днешна дата.
11
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
друг симптом на омикрон е, ако след мощен пърдеж ти се насълзят очите...
10
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вижте какво става в Канада!
9
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе няма да се ваксинирам, то е ясно.
8
9
 
5
 
! Отговори
Само преди 2 години
като прочетох, че това е някакво си заключение на лекар от Москва и спрях да чета. Самият руский лекар най-вероятно вече е с повреден мозък от постоянни алкохолни делириуми и масовата психоза наложена от режима на Путин.
7
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз съм бил с хрема от 7 до 14 години в детството си. Казаха, че е на алергична основа. Правени са ми и пунции, защото имах и синузит. В пубертета всичко се оправи. Е 7 години ако е малък период?
6
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Също и ако те засърби носа. Сигурен симптом за Омикрон. Ако кихнете, веднага потърсете най близката болница.
5
0
 
26
 
! Отговори
clown world преди 2 години
Ако целта на всички тези измишльотини е да ни хвърлят в дълбок смут и паника, време е да ги светнем, че постигат точно обратния ефект. Хиля се на глас на страшилките относно Омикрон вече :))) Тъй като единственият му симптом е хрема, сега обявяваме Хремата за враг No 1 на човечеството, само и само да спечелим някой пробит долар.
4
0
 
23
 
! Отговори
ЯЯЯ преди 2 години
Вече съмна 60 г и до сега хрематабеше най баналното нещо коетоможеше да ти се случи особено зимата. Очевидно вече не е така.Сега си обяснявам защо мозъкът ми ена тоя хал.Оставка за всички здравни министри и премиери за последните 50 години.И правителства също!И НЕЗАБАВНА ВАКСИНАЦИЯ С МИНИМУМ 3-4 БУСТЕРА!
3
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За 20 % от бг населението не важи, понеже нямат мозък. Останалите 80% ше се пазим от ваксинираните, че са развъдници на вируси.
2
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко е само Омикрон и е много опасно. С хроничен синузит съм и понякога и носа ми се запушва, понякога и глава ме боли. Още не съм хвърлила топа.
1
0
 
27
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Аман вече от доктори !