Най-много ваксинации са направени в "Пирогов"

53 215 души са се имунизирали срещу COVID-19 там
3 фев 2022 19:10, Ния Христова
19
Най-много ваксинации са направени в "Пирогов"
Снимка: БГНЕС
53 215 лица са се ваксинирали през 2021 г. в Имунизационния център на болница „Пирогов“, съобщи БГНЕС. Пунктът, който бе разкрит през януари миналата година, отчита, че е получил доверието на най-голям брой граждани в страната, желаещи да получат ваксина против COVID-19 за отчетения период.
 
За изминалата година общият брой поставени ваксини в лечебното заведение и в Имунизационния център е приблизително 75 000 броя.
 
От 22 декември 2021 г. до момента в „Пирогов“ са ваксинирани 1 250 деца на възраст от 5 до 11 години като от тях 443 са с напълно завършен имунизационен курс.
 
През януари 2022 г. интересът към ваксинацията в „Пирогов“ е висока, за което сочат и данните – извършени са 10 400 апликации, като от тях близо 7 000 са с бустерна доза.
 
Имунизационният център на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ разполага с достатъчни количества от ваксините на Comirnaty (Pfizer), Moderna, Janssen и Astra Zeneca. 
 
Желаещите да се ваксинират могат да го направят всеки делничен ден между 08:30 и 20:00 часа, а в събота и неделя от 08:30 до 18:30 часа. Кабинетът за деца в Имунизационния център на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ работи всеки ден от 09:00 до 16:00 часа след предварително записване на телефон 02/ 91 54 574. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак са пуснали екипажа от пропагандата да мине с коментарите под статията, този път началството е сменило тактиката и ги е пуснало на втората вълна ! Несравними стратегически похвати, които почти засенчмат Сън Дзу и Гьобелс в едно !
12
1
 
2
 
! Отговори
До 9 преди 2 години
Защо не вземеш да се гръмнеш? Как за няколко месеца се изпитва ваксина като са нужни години проби по отделни фази на проучването? Не става за месеци. Единствено надеждни са руските ваксини но не и тези на Бил Гейтс имал нахалството и дебелоочието да си признае че целта му с ваксините е драстично намаляване населението по света след като се боцне народа. Е на този ли престъпник тогава да вярваме? Никога. Как колежка с 2 дози и бустер полуава инсулт в клас пред децата тогава ?
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Stiga ste pisali i stresurali bg narod bigatascha ot purogov prof baltov varna li milionite ne a stana deputat na gerb sram njamat gerberite bogataschi i dr orof sctupeto ot aleks.bolniza i toi deputat gerb mesto da lekuvat te sedat v nc s visokite saplati besobrasie sram njamat tia orif dr prebojafisani komunisti v gerb
10
9
 
1
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
До Алекс === Мда....и е в центъра на града. Там селяшки крак не стъпва, защото и наем не могат да си платят антиваксърчетата от село, дето първо смятаха, че Ковид няма, после повярваха, ама пък ваксините били смъртоносни :))) Ей такива вярват че джуджето убиец е велик Вожд, че Земята е плоска, че САЩ и ЕС са им виновни, че са мизерници и маргинали, че 5G мрежата им пържи мозъците и а, да! Забравих, че първо смятаха, че Бил Гейт им вкарва чип във вакуума на главата, да ги следи :)))))))
9
9
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Логично.В София образованите преобладават.
8
13
 
6
 
! Отговори
Ристу преди 2 години
Тези ваксини са едни от най-добре проучените и изпитани ваксини от всички досега. Най-модерни технологии са използвани за направата им. Инвестирани са много ресурси, за да се направят и тестват за кратко време. Времето не е фактор за това, колко е тествана ваксината. Фактор е мащабът на теста. Близо 5 милиарда ваксини против Ковид са поставени досега. Всички следи от ваксината се изчистват от организма за няколко седмици. Ако има нежелани ефекти, те се проявяват до няколко дни след поставяне.
7
10
 
3
 
! Отговори
Ристу преди 2 години
Коментарите по-долу или са от платени коментатори, или са от обикновени хора, които не разбират нищо от ваксини. Не може да пускаш имунната система да се бори срещу непознат вирус и да очакваш да го победи лесно. Нужно е да се тя да се тренира и да проучи врага преди да се изправи срещу него, а това става чрез ваксините.
6
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това прави средно по 146 парчета на ден, закръглено целочислено при делене на 365 дни. Не са чак толкоз много балъците !
5
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я... Аз.реших, че става въпрос за вчерашните им 20ина. За цяла София вчера има поставени 288, а за страната- 8570. От поне 14 дни е така(данните на coronavirus.bg са до 14 дни назад). Преди имаше по 30000 луди на ден, ама яко са намалели. Всъщност Австрия така само на 1.2 отписа 250000 човека отказали да си сложат бустер. В Израел мислят отпадане на сертификата, защото и там 250000 служебно се отписват от 1.2. И в двете страни само до 1.3 по милион остават така, а ваксинирането е на кота 0.
4
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това добре. Само незнам дали са им приготвили чувалите и безплатни ли ще са или родата ще трябва да ги плааща.
3
3
 
17
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Това като хвалба,или като позор ли да го приемем?
2
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Около 400 фантома може и да има.
1
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още утре ще отида да си набия един сироп (не)