Три болници отказали да приемат жена с COVID-19

Трансплантираната пациентка получила отказ за скенер
12 фев 2022 09:27, Елка Василева
85
Три болници отказали да приемат жена с COVID-19
Снимка: архив, БГНЕС

Трансплантирана пациентка е получила отказ от три болници да бъде приета за скенер въпреки очевидните симптоми и влошено състояние, съобщи Нова тв.

„Всичко започна в Стара Загора. Тя не се почувства добре, имаше температура и кашлица. По съвет на наблюдаващия трансплантолог реши да си направи скенер, който й беше отказан в две болници. Обяснението беше, че нямат свободни часове. Намира свободен час в крайна сметка в болница в Казанлък, там отново я връщат. Три дни по-късно е направен скенер в крайна сметка, при който се установява, че има двойна бронхопневмония. Сега е настанена в Александровска болница, в стабилно състояние”, разказва Ива Димитрова, близка на потърпевшата.

Междувременно съобщиха, че ще започне проверка на казуса в лечебното заведение в Казанлък.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
0
 
! Отговори
лекар преди 2 години
Помня времето когато започнах работа.Тридесет новозавършили лекари започнахме работа в града в който живея.Сега в последните 20 години само 5-6 човека дойдоха.След няколко години няма да остане никой.Това ни чака-никой не е луд да учи медицина.
65
0
 
0
 
! Отговори
69 до 62 преди 2 години
Нормално ли е да имаме 990 000 пенсионери по болест?Нека такива семейства който не работят да полагатзадължително обществено полезен труд и заработеното от тях да се използва за социални дейности.Не може 2 милиона работещи да издържаме още 2 милиона млади "болни"!
64
0
 
0
 
! Отговори
до 62 преди 2 години
Разказвам ти действителен случай.Семейство има 10 деца.Всички те са "астматици".За всяко едно от тях получават по 640 лева помощи.Бащата е в затвора,майката никога нищо не е работила.Когато се разболят-веднага в болница.Зимата обикновено са там заедно с майката!И така съществуват повече от 20 години.Замисли се от кого са осигурени парите за техният безгрижен живот.Не ти ли е болно,че други семейства родителите работят и част от изработеното от тях отиват за такива дето никога не работят?
63
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДО Валерия. Ти Хипократовата клетва чела ли си я.?
62
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 74 ами не ходи при тези бандюги бе, кой те кара насила. Лекувай се сам.
61
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората умирали от ковид, разбираш ли. Не защото на бандюгите в бяло не им се работи, не защото здравеопазване на практика нямаме, не защото дори да те приемат в болница, можеш да прекараш там 48 часа без някой да те погледне и да те провери как си. Отвсякъде причината е ковид, дааа. Блейте още.
60
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За ковид болни се осигуряват коридори в определени часове във всяка болница за да не се смесват пациентите. Рентген се прави на всеки нуждаещ и в спешните ковид зони. Скенер не може на всички. Чака се , дни, седмици, със записване, пък и не е необходимо всеки с пневмония са ходи на скенер. Пак нещо послъгват журналистите.
59
1
 
8
 
! Отговори
до 64 преди 2 години
Айде да не се изказваш неподготвен. Системата на личните лекари я има в цял свят и нищо не може да ги замести. Личните лекари са основата на пирамидата. За съжаление, както всичко у нас, и тя е изродена. За да издържат практиките си ОПЛ са принудени да имат поне към 2000 пациента, докато в света са с 4-5 пъти по-малко и например повече от 15 прегледа не ден не им се разрешава, заради трудовите закони, амортизация и прегаряне. И нещо немаловажно - заплащането в света им е 300-400 000 евро на г.
58
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 64Аз и семейството ми имаме истински личен лекар.Познава ни, познава заболяванията ни, не ни изписва за всяка настинка антибиотици, винаги ни вдига телефона. Господ да го пази този човек.
57
2
 
3
 
! Отговори
малиии преди 2 години
До Анонимен 50Ами, ако да речем изхвърчат всички неосигурени, а само ние осигурените да се лекуваме...Всеки трябва да получи болнична помощ, ако се нуждае от това. И без това като гледам как ми крадат,с разни пътеки, парите дето внасям 30 години, не мога да повярвам, че няма пари за безплатно лечение на деца, за безплатни лекарства на болните от диабет например и т.н.
56
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И рентгенова снимка да бяха направили пак щеше да видят пневмонията и да имат насоченост за диагнозата.Преди скенерите какво правехме-рентгенографии,нали?
55
4
 
13
 
! Отговори
Валерия преди 2 години
Эа съжаление има много такива случаи като описания по горе!!! Аэ също мога да раэкажа ужасяващи неща эа теэи индивиди в бели престилки!!! Каква Хипократова клетва са положили такива "хора"!!! Уви има и много добри лекари, които са спасявали не един и два живота но аэ специално не съм ги срещала!!!
54
2
 
13
 
! Отговори
А как иначе преди 2 години
да поддържат опорката на пропагандаторите "Ама умират хора от Ковид"?А ако го погледнем по-сериозно,от 30 години нямаме здравеопазване,а търговия със здраве...благодарение на реформаторите.И ако искаме нещо да се промени,трябват радикални мерки,а не половинчати...Иначе ще продължим да сме първенци по смъртност,без значение причината...
53
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко в Казанлък е зле от много време,и полиция и доктори и кмет
52
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да махат личните лекари! На никого не са нужни, само получават заплати. Да стават специалисти по кабинетите или в отделенията. Така ще има повече пари за нужните изследвания на болните. Милиарди се изливат на личните лекари.
51
0
 
5
 
! Отговори
до Борислав преди 2 години
ти па каза най-големия виц... да не дава Господ да се опира да Кюстендилската болница!
50
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
1000 КОКО Лечева върху заплатите нали са взели
49
1
 
14
 
! Отговори
11 преди 2 години
Нещо не мога да разбера - едно време отиваш на опашката и чакаш кат ***, след няколко часа те снимат. Кви са тия откази, кви 5 лева?
48
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като не бутнеш пачка , как да те приемат?
47
1
 
12
 
! Отговори
Ню ордер преди 2 години
Болните да доказват че са болни , здравите че са здрави. Така няма да има един болен в болница . Няма да има нужда от лекари. После и от болници . Фадроми за крематориумите ще се намерят от спрените магистрали.