Д-р Симидчиев: Вече 700 дни сме в пандемия, средно по 50 души умират на ден

"Смъртността е висока, защото вирусът има дълготрайни ефекти, каза пулмологът
Обновена: 21 фев 2022 13:17 | 21 фев 2022 13:03, Ния Христова
99
Д-р Симидчиев: Вече 700 дни сме в пандемия, средно по 50 души умират на ден
Снимка: БГНЕС
"Вече 700 дни сме в пандемия и средно по 50 човека на ден са умирали от вируса през това време". Това каза в ефира на Нова тв д-р Александър Симидчиев, пулмолог и народен представител от "Демекратична България".
 
"Процентът на нововаксинираните рязко спада и основната причина за това е информационна. Започна да се говори, че Омикрон протича леко, което накара хората да се отпуснат", отбеляза медикът.
Още по темата
"Смъртността е висока, защото вирусът има дълготрайни ефекти, които продължават с години", заяви още той.
 
Според него зеленият сертификат не е е ефективен, защото мерките около него не се спазват, но решението за отпадането му трябва да дойде от управлението.
 
"Народното събрание не би трябвало да се меси в това. Решението за това дали да отпадне и кога е изцяло оперативно и ще се вземе от изпълнителната власт, която разполага с цялата нужна информация", каза д-р Симидчиев.
 
Относно здравния съвет, иницииран от "Демократична България", д-р Симидчиев заяви, че той цели дългосрочно, стратегическо повлияване на развитието на здравеопазването между различни парламенти.
 
"Здравният съвет, подобно на фискалния такъв, ще бъде с мандат, по-дълъг от този на парламента, за да може политиките в здравеопазването да имат приемственост и да не започваме винаги от нулата", разясни д-р Симидчиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
15
 
! Отговори
81 преди 2 години
Милионерчето пак неподготвен се изказва.Да си гледа акцийките във фармамафията и да не ни занимава с противното си туловище.
22
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А, кви дълготрайни ефекти ? Моля ви се, нали гебресусес тогава рече, че било една обикновена пазарна зооноза? Такива болести нямат дълготрайни ефекти. Да не е сменил междувременно концепцията?
21
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Симид = турско.Колко взима Симид от Меверето преди да влезе в Парламента и кой ще го разследва ?Аха гарван гарван око не вади стара полицейска поговорка .
20
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всъщност кардиологичните пътеки са най-скъпи. А от ковид пациентите болниците трупат само дългове.
19
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заплатата на лекарите е 1060 - 1200 лева.Какво качество на здравеопазване очаквате???
18
3
 
14
 
! Отговори
И? преди 2 години
Нещо да кажете за 75 000 починали от заолявания на сърдечно-съдовата система? И да, това е бройка САМо за миналата година! Няма профилактика на тези хора! Няма скъпи пътеки! Виждаме, че и вече не стигат до болница! Хайде стига с този грип! Който е дебел, болен или стар да започне да се пази! Никой не им е длъжен!
17
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За съжаление 9ти септември, СССР, болшевиките, ВОСР, КГБ, ДС, Путин и внуците на комунистите насадиха пpocтотия и трайно недоверие на българите към ваксините, за това днес сме на първо място по смъртност. На запад при демокрацията където никога не са имали 9ти септември и СССР хората вече удрят четвъртия бустер и се готвят да правят петия, а нашите raньовци комунисти още не са ударили и първата ваксина.
16
3
 
8
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
За тия с дълготрайните ефекти след доказана с тест хрема си има специално определение - болен Гошко за кокошка. Писнало ми е да замествам подобни страдалци, ама я само им спомени думичката "пенсиониране", веднага се оживяват и стават репички.
15
3
 
23
 
! Отговори
Народен Съд и преди 2 години
Трибунал за ЗеленоСертификатчиците и Фалшивата им Пандемия!
14
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По времето на ББ , нямаше ваксини и средно за 1 година умираха по 20-30 човека. Сега при Радев и подмяната средно на ден умират 70-80 човека, а има ваксини. Нищо не правите. Оставка.
13
1
 
17
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Кви години продължават последствията от ковито ? Ваксинираните нали се разболяват и те . Болния си е болен и ако има последствия с години за ваксинирания няма ли последствия ))) Цялата ви пандемия е една такава удобна , философска и меркантилна !
12
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смъртността не е заради някакъв преувеличен вирус, а е висока защото здравеопазването в България е много зле. Спират плановите операции и хората като се влошат и умрат после си измиват ръцете с вируса. Тези които приемат такива мерки са чудовища и заслужават въже около врата.
11
3
 
17
 
! Отговори
вече 30 години преди 2 години
Вече 30 години сме под американско и западно партньорство. 2 милиона българи измряха, други два милиона отидоха да слугуват и да вършат черната работа на запад защото в България ги чака безработица и глад. Първи по смъртност в света. Населението от 9 милиона намаля на 5 милиона.
10
1
 
12
 
! Отговори
Утимир преди 2 години
Ние все мечтаем да сме първи в света по нещо, и, о, чудо, първи по ковидсмъртност, хубава работа, ама българска, и удавниците пишем с ковид, и 100-годишните, и безнадеждно болните от всякакви болести. Ако си сложим отчетността в ред, ще се окаже, че сме по средата по смъртност, както по всичко друго.
9
3
 
27
 
! Отговори
Търчим за ваксина преди 2 години
Абе лъжец, наясно сме как лъжете. Пишете ги умрели ОТ ковид. Всички с +ПСР приживе ги пишете умрели ОТ ковид, без значение от какво са умрели. ***, медицинско нищожество.
8
3
 
16
 
! Отговори
Ковидиот преди 2 години
Нека налагаме нови мерки и ограничения, до пълен разпад на икономиката и веригите за доставки! Пък след това можем да си ручаме ония работи и да пеем бригадирски песни с щастливи лица!
7
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я си излекувайте кръвното и не ми думайте повече за пандемии. От грипа няма да се разболея, да ви е ясно това.
6
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Благодарение на вашето управление, Симидчиева. Нали сега вие сте на власт?
5
0
 
4
 
! Отговори
Мии, преди 2 години
явно такъв ви е меничмънта
4
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
700 дена лъжа и измама! И усвояване на едни пари....