Проф. Витанов: Не се очаква вторичен пик на COVID вълната

"Дръжте го стабилен и натрапникът Омикрон няма да пробие защитата"
21 фев 2022 17:30, Ния Христова
40
Проф. Витанов: Не се очаква вторичен пик на COVID вълната
Снимка: БГНЕС

"Към настоящия момент не се очаква да има вторичен пик на петата COVID вълна." Това написа в социалните мрежи математикът проф. Николай Витанов.
 
"Дръжте го стабилен и натрапникът Омикрон няма да пробие защитата", пише още проф. Витанов.

Още по темата
Според него здравната система се справя, както се и очаквало. Той е изчислил, че базовото репродуктивно число днес е 0.93 и обхватът на заразата се свива и то посред зима. Той не очаква суперпожар или препълнени болници, както и да няма тотален локдаун. Пречупване на тренда на растеж на регистрираните нови случаи на ден - пречупен в прогнозирания срок.
 
"Трендът на нарастване на заетостта на леглата в болниците- пречупен посред зима. Очаква се спадът да продължи", казва още математикът и добавя, че българската здравна система може да се справи.
 
"Зададена траектория на социалната система: да мине през вълната без налагане на тотален локдаун. Системата се движи по зададената траектория.Трендовете се пречупват според прогнозите. Виждате, че мерките полека се отменят. Регионите започнаха един по един да излизат от червената зона. Дръжте "Хари Селдън" стабилен. И зеленият сертификат ще падне", пише още математикът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лъгаха ни две години с вирусче и пандемия, това като че ли беше подготовка и тест за следващият етап който ни гласят.
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди една седмица каза друго професор Витанов.
26
12
 
1
 
! Отговори
Скромен инженер преди 2 години
Вярно е.Моите уважения, но дайте прогноза за есента. Сега като отпаднат мерките, като се домъкне *** на Европа тук, като тръгнат мигрантите от Азия и Африка, не ми се мисли какви бактерии, вируси, рикетсии и техни мутанти ще ни нападнат.
25
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Витанов,явно имаш някакви комплекси за малоценност.Само така мога да опиша поведението ви.Да наречеш омикрона -цар,да казваш ,че водел кръстоносен поход ,си е патология.
24
16
 
3
 
! Отговори
Жалки сте преди 2 години
Витанов позна абсолютно точно какво ще стане и ви го описа седмица по седмица още преди месеци. Вие се мъчите да му прилепите "прогнозите" на други жадни за слава. Няма да стане. Ние добре помним кой какво предсказваше за Омикрон вълната. Витанов е прав да пише, че завиждате и умирате от яд, че е прав. Така е. Не може да понесете, че има някой, който е много по-дабър от вас. С пълно право ви презира Витанов и ви нарича юр-де-ци.
23
1
 
13
 
! Отговори
Теодоро преди 2 години
Очаква се скоро да влезнеш в кауша,***..
22
1
 
23
 
! Отговори
Ах, Витанка, Витанка преди 2 години
Много добре помня, как обикаляше всички телевизии и твърдеше, че няма да има никакъв спад на заразените, т.к. в България има много малко набоцкани. Как така само 20% ваксинирани, а броят на заразените пада ? Нали разправяше, че ще има по 100 хил. на ден?
21
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този математик се компроментира достатъчно с неверните си прогнози. Остана му единствено наглото поведение и арогантност в телевизионните студия. Спрете да ни занимавате с този индивид!
20
1
 
12
 
! Отговори
Готвач-виросолог преди 2 години
А според моите хранителни рецепти, очаквам нова вълна през Септември.
19
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе тоя шебек от Бан само доказва колко зле са там феодалните старчета.Може ли да би занимава с тия неща след като иде война в Европа?
18
2
 
20
 
! Отговори
Математика Гей преди 2 години
Иначе ме знаете като Витанов Гея.
17
4
 
4
 
! Отговори
Роусен ПлевАналиев преди 2 години
Аз съм либерален и искам всички да ми го натресат до макарите с или без сертификат.
16
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Витанов беше единствения, който предсказа още в началото на ноември какво ще се случи седмица по седмица. Всички останали ни плашеха с 50 000, 70 000 ,100 000 на ден ,ужас и паника. Ако инатестата част от насаланието се беше ваксинирала ,за последния месец щяхме да имаме под 500 умрели, а не над 3500..... Всеки сам си преценя. М р е т е с чиста кръв !
15
0
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Е как заразените намаляват?-нали трябваше да се увеличават ,щото не сме боднати 80-90%. Я по-добре всички осведомители с високи звания да си затварят човките , че станаха за кашмер.
14
0
 
22
 
! Отговори
Алооо преди 2 години
Айде сега следва процеса в Нюрнберг само че, за ваксари и у р о ди те лекари и разни ми с и рк и и математици и специалисти, дето са готови да продадат и майка си и баща си, за насаждането на паника и масова психоза на населението на планетата. С това сигурно са убили повече хора и от вируса. Само въпроса е кога ще се случи?
13
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прибирай шатрата Витанов и си вземай кристалната топка!
12
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въпросът не е дали Омикрон ще пробие защитата а дали Делта няма да я пробие и дали ще се завърне Да се произнесе Витанов
11
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Леля ти папиломясала, почна ли да се преобуваш във въздуха веднага щом чорбаджията ти обърна палачинката?
10
0
 
28
 
! Отговори
До професорът преди 2 години
Край на лапаницата от Ковид мерките за всички като теб нищоправци от НОЩ, за първи линии, окопи, бункери, кръгова отбрана и ръкопашен бой !
9
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва някой да задвижи процесът по осъждането. Някой юрист.