В ЕС вече издават сертификати и след антигенен тест

Признават със задна дата изследвания, направени след 1 октомври 2021 г.
34
В ЕС вече издават сертификати и след антигенен тест
Снимка: БГНЕС

Европейската комисия съобщи, че от днес в ЕС става възможно издаването на ковид сертификати след извършване на антигенно изследване. С промяната ще бъде улеснено издаването на документи на хората, чието заразяване е установено само по този начин, предаде БТА.

Досега сертификати за заразени и преболедували се издаваха само при потвърждение на състоянието с тест PCR. Занапред данните от бързите антигенни изследвания ще бъдат приравнени с PCR, когато са направени в лаборатория и са от производител, включен в съответните списъци на ЕС.

Ще се признават със задна дата данните от антигенни изследвания, направени след 1 октомври миналата година. ЕК уточнява, че решението е свързано с оценката на учените и цели облекчаване на системата за изследвания, натоварена от повишения брой заразени заради разпространението на щама Омикрон.

Ковид сертификатите на ЕС са предназначени за пътувания в Общността и притежателите на валиден документ следва да не бъдат подлагани на допълнителни изисквания за преминаване на границите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
5
 
! Отговори
Додо преди 2 години
Изтрещялата мисиркa Веска сега пък е объркала антигенен тест с тест за антитела! Какво да правиш, мисирчи неволи!
23
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако антигенен тест е позитивен, то човекът е позитивен . Но ако е отрицателен, трябва да се повтори, ако човекът е болен, защото има много фалшиво отрицателни. Ангигентия тест хваща само 30% от позитивните. Така че позитивен, значи заразен. Независимо какъв е теста.
22
2
 
10
 
! Отговори
Handel преди 2 години
Тия ни забиха ноже в гърба. Досега математици, климактерици, попивко-паpковци и муфтаджийници ни обясняваха че антигенния тест не е антигенен тест, защото няма как да се източи чрез него здравната каса. И сега какво? За какво се борихме да ставаме членове на ЕС? Да останат 6 милиарда лев на година да ги ползват разни, дето дори и на една болница не са станали собственици? Честно ли е това?
21
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А сега.... Значи човек със сертификат може да влиза в държава без тест според новото становище на ЕК. Супер, ама нали точно сертифицирани вкараха и разнесоха омикрона в съюза? Какво гарантира, че бустеризиран няма да внесе наново заразата? Тая част май я направиха напук на страните, дето всичко им отпадна освен тестването на влизащи в страната- Швеция, Дания, Норвегия.
20
29
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антиваксърите , отричащите вируса , страхливците от тест, всички които се крият и не се тестват сега протестират. Прецакани? Дааа
19
2
 
24
 
! Отговори
+++ преди 2 години
Естествено,реката от милиони лв.как ще спре.Ще измислим нови щамове,нови тестове,сертификати и др.измислици.Важно е потока от милионите да не спира,а глу.аците кучета ги яли.
18
3
 
26
 
! Отговори
Сертификацията преди 2 години
им е необходима за да реализират Планът за дигитализиция и роботизация, и съответно ликвидация на хората.....
17
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчо ще вдигне крак да подпишка същото дръвче сега. Той, без преди него да са минали големите песове, не смее да се облекчи.
16
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоест по-лесно издаване на документ, който по принцип отпада.
15
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искат по всякакъв начин да ви накарат да приемете и свикнете със цифрови сертификати- дигиталното робство.
14
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мдааа. Време е да изсмучим пари и за този вид тестове ... Не се сещат да махнат всички тестове. Само за пари мислят.
13
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че те нали вече отпадат из цяла Европа. Замо за Бррюксел ще са нужни май...
12
2
 
39
 
! Отговори
Фют преди 2 години
С тоя тест дето хваща всички възпаления ?? Смешници така винаги ще им болни от нещо ,целта е контрол, прозрачни сте тъпоъгълници .
11
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Важното е паричният поток да не спира, и контролът да е в сила. Другото войната ще го реши. Така се бяха загрижили за животеца ни, че чак им повярвах.
10
1
 
12
 
! Отговори
ааа преди 2 години
ауууу верно ли
9
1
 
38
 
! Отговори
varna преди 2 години
Вече всичко издават само и само пари да прибират. Последни раздавания.
8
2
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пълна отмяна, нищо друго не се приема!
7
1
 
47
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Мерси за документо ! Ама нема нужда!
6
5
 
74
 
! Отговори
некой преди 2 години
А няма ли да чуем скоро и за втори Нюрбергски процес - срещу тези които причиниха тази измислена 'пландемия' ? И прецайаха всички обикновенни хора по света докато милиардерите станаха мулти милиардери?
5
4
 
48
 
! Отговори
Lina преди 2 години
Прочетох, че гей.Тс обещава още плАндемия За тези 2 г е изпълнил плана.Ако продължава да притежава ветеринарите от сзо ще си прави пландемии всеки сезон. Обещал е поне още 2.