В девет столични пункта се ваксинираме през уикенда

Пунктовете в метрото спират работа заради слаб интерес
5 мар 2022 06:30, Петя Славова
10
В девет столични пункта се ваксинираме през уикенда
Снимка: БГНЕС

В девет общински изнесени кабинета за ваксинация ще се извършва имунизация през тази събота и неделя (5 и 6 март) в София, съобщиха от пресцентъра на Столичната община. Пунктовете в метрото спират работа от понеделник заради слаб интерес.

Още по темата

Ваксинации в почивните дни ще мога да се правят в две метростанции - "НДК", с работно време от 9:00 до 14:00 часа и "СУ "Св. Кл. Охридски" – от 12:00 до 17:00 часа; в пет търговски центъра – "България мол", "Парадайс мол", "Ринг мол", "Сердика мол" и The Mall, с работно време от 13:00 до 18:00 часа; Многопрофилната болница "Княгиня Клементина" (бивша Пета МБАЛ) – от 10:00 до 17:00 часа; Културния дом в ж.к. „Дружба“ –  от 9:00 до 16:00 часа.

Продължава и инициативата на Столична община за ваксинация на колективи на място. Тя се извършва при предварителна заявка от предприятия и фирми. На сайта на Контактния център на Столична община - https://call.sofia.bg/ е публикувано заявление, което управителите на фирмите могат да попълнят, за да заявят, че желаят ваксинационен екип да ги посети на място, информират от общината.

Ваксините се осигуряват с помощта на Столичната РЗИ, дирекция „Здравеопазване“ и екипите на „Аварийна помощ и превенция“ на Столичната община.

Поради слабия интерес от понеделник, 7 март, вече няма да работят ваксинационните пуктове в метростанциите. През делничните дни столичани ще могат да се имунизират в общинските ДКЦ с номера 8, 11, 12, 13, 18, 20 и 24, както и в две от общинските болници - Втора МБАЛ и МБАЛ "Княгиня Клементина".

Варна:

На 5 (събота) и на 6 март (неделя) в Гранд МОЛ ще работи временен имунизационен пункт на ДКЦ 5 „Света Екатерина“, с работно време от 12 до 18 ч.

Бургас:

В почивните дни 5 и 6 март ще работи изнесен ваксинационен пункт на територията на магазин „Метро“, гр. Бургас, с работно време от 10 до 17 ч.

Враца:

На 05.03 (събота) изнесени ваксинационни пунктове с работно време от 14 до 17 ч. ще има до хипермаркети „Лидл“ (ул. „В. Кънчов“ №21 и ул. „Стоян Даскалов“ №3), а от 10 до 14 ч. – до хипермаркет „Кауфланд“ (ул. „Оборище“ №2).

В почивните дни 5 и 6 март мобилен екип на РЗИ Враца ще извършва ваксинация по домовете.

Освен в изнесените ваксинационни пунктове желаещите да си поставят ваксина срещу COVID-19 през почивните дни могат да го направят и в имунизационните пунктове в лечебни заведения и регионални здравни инспекции, някои от които работят през цялата седмица. Препоръчваме гражданите, които желаят да се имунизират във временните пунктове, да се осведомят за работното им време предварително. С пълния списък на тези пунктове (по области) можете да се запознаете тук:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"В девет столични пункта се ваксинираме през уикенда" - Да се ваксинирате, дано, на майка ви уминджата! Okay!!!
6
0
 
3
 
! Отговори
Бате Сечко преди 2 години
Преди имаше концлагери, сега оФцете се редят сами да си вземат билета от лотарията за Св. Петър...!
5
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия за един ден премахна коварната болест, хаха. Закривай темата.
4
0
 
20
 
! Отговори
Търчим за ваксина преди 2 години
Тюх да му се не види. Тамън рекох да се набода със субстанция днес в метрото, щото ми е по път пункта на НДК, те пък го затворили. И сега къде да ида да се набода? Няма друг пункт, дето да ми е на път. Значи няма да се бода. :p
3
1
 
27
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Още преди да сте изкарали данните от вчера,*** ваксите са по важни! Златни сте.'
2
2
 
36
 
! Отговори
Урсула преди 2 години
Война има вече,вие още с Ковид ли се занимавате,Ковид Мовид няма!
1
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още ли я има тая глупост?