На фона на скок на случаите Германия отменя повечето мерки срещу COVID-19

Решението, защото интензивните отделения не са претоварени
20 мар 2022 14:26, Петя Славова
26
На фона на скок на случаите Германия отменя повечето мерки срещу COVID-19
Снимка: БГНЕС

Въпреки че новозаразените с коронавирус в Германия се увеличават, страната реши да премахне по-голямата част от рестрикциите, въведени заради пандемията, предава БНР.

Още по темата


След разговор с лидерите на 16-те германски провинции германският канцлер Олаф Шолц каза по-рано тази седмица, че почти 300 000 новозаразени за ден не е добра новина, но облекчаването на рестрикциите е оправдано предвид това, че интензивните отделения не са претоварени.

От днес изискването за носене на маски се отменя за училища и супермаркети, но остава задължително за старческите домове и медицинските заведения. Шестнайсетте провинции ще имат правомощията да налагат рестрикции, ако установят горещи точки, в които има нараснал брой новозаразените и пациенти в болниците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
32
 
! Отговори
Опааа преди 2 години
усещам лекичко подгряване на тема ковид. Нещо гнило има ... да не би укрите да са близо до капитулация? Или американчетата са пуснали новия щам по грешка у немско?
2
33
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Важен е броят хоспитализирани. Брой случаи е без значение. Ваксинирани, но позитивни без или с леки симптоми не е никакъв проблем. Умират неваксинираните.
1
2
 
28
 
! Отговори
666 преди 2 години
Сваляйте маските.....