Бурни дебати: Носенето на маски скара депутати

"Възраждане" отсече, че има "медицински фашизъм"
29 мар 2022 18:34, Петя Славова
33

Нови по-леко противоепидемични мерки влизат в сила от 1 април. Така носенето на маски става пожелателно. Това обяви председателят на здравната комисия в парламента доц. Антон Тонев. Извънредната епидемична обстановка се отменя от 1 април. Затова депутатите разгледаха промените в Закона за здравето, които дават право на здравния министър и регионалните здравни инспекции да налага мерки при влошаване на Ковид обстановката.

Промените в Закона за здравето ще влязат в сила в момента, който Народното събрание ги гласува на второ четене, съобщава Bulgaria ON AIR.

Темата за отпадането на голяма част от COVID мерките предизвика бурни дебати между депутатите. Според ГЕРБ предложеният законопроект за промени в Закона за здравето е неясен.

"Предложените промени връзват ръцете на министъра на здравеопазването", каза проф. Костадин Ангелов от ГЕРБ/СДС.

Председателят на здравната комисия отхвърли обвиненията на опозицията и заяви, че именно тези законови промени ще дадат възможност да не се затваря държавата.

"Ще се дадат възможности на Министерството здравеопазване и на РЗИ да се въвеждат регионални мерки при нужда. Няма да има ограничаване за достъпа да заведения, както беше със "зеления сертификат", коментира доц. Антон Тонев.

Очаквано, от "Възраждане" също се обявиха срещу предложените промени и предизвикаха допълнителна дискусия.

"Какво могат да включват тези мерки, защото така, както са посочени, се създава усещане, че утре наистина може да ни затворите по къщите, не е изключено. Това, което предлагате, е просто медицински фашизъм", отсече Елена Гунчева.

От Министерството на здравеопазването все пак подкрепиха предложенията на управляващите.

Промените в Закона за здравето предвиждат Ковид добавките на медиците да се изплащат до актуализацията на бюджета през юни. А хората остават разделени.

"Трябва да останат маските. Епидемията си я има и ще продължава да си я има. И сертификатът трябва да остане, защото в България не се ваксинират хората", сподели Хана Харалампиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
2
 
! Отговори
Вируса преди 2 години
беше медийно помпан, инак си е обикновена ОВИ..Докато върви войната в Украйна , няма особено голяма вероятност да се разрастне отново, точно щото е лишен от медийна подкрепа..Сега е по-важно населението да намрази Русия..
23
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази Хана Монтана Харалампиева какво се дуе толкова? Аре у лево!
22
0
 
0
 
! Отговори
Ангелина преди 2 години
Не мога да проумея защо се водят такива ожесточени дебати по абсолютно безсмислени и несъществени теми.Тези от възраждане ,не са ли забелязали ,че хората отдавна си носят "виртуалните маски" - да не кажа ,че някои така са се родили....!!!
21
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще бъдат осъдени. Възмездие винаги има!
20
1
 
9
 
! Отговори
Цеко преди 2 години
Ако се променяла ситуацията.....че как да знаем ние, като статистиката може да си я гласите, както ви харесва. Лятото няма ковид и като дойде есента, стой и гледай .......хвърчат новозаразените до небето.Никакви мерки повече.....нали се ваксинирахме...ай сиктир...
19
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За последните 17 месеца в България починаха над 70 хиляди човека в повече от предишните години, а около един милион от живеещите в България си мислят, че са оздравяли след заразяване с коронавируса. Проблемът е, че не са оздравяли. Последиците от заразяването ще си ги влачат до края на съществуването си. От тази гледна точка трябват ли мерки или не...
18
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тук действа принципа на махалото. Епидемията затихва и веднага заврещяват, махайте маските, махайте всички ограничения. После идва поредната вълна на епидемията и пак заврещяват, защо махнахме маските, защо няма мерки. Въвеждат мерки, поредната вълна затихва и пак се почва с врещенето.
17
2
 
11
 
! Отговори
Някоя си Хана преди 2 години
Харалампиева, не се е уяла подобаващо и жадна за медийно вниманиене пуща и не пуща пандемията да си ходи.
16
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заради офсе като Тедито ни тормозеха две години с един грип. Ако нямаше такива безмозъчни, ако всички бойкотирахме маски и мерки, пандемия щеше да има на кукуво лято.
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То за маси ми бря,а до кога че гушите доктората и така наречените бизнесмени с 60на 40 ,нали няма пандемия и маски ,оставки
14
1
 
7
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Като не искат да махнат маските, това означава само едно. Палят моторите и се махат от там, където сме ги сложили ние. Някои нямат мотори. Да си взимат по един глиган и да си го уяздят.
13
2
 
9
 
! Отговори
До Теди преди 2 години
Браво! Дето ще се чудим как да разпознаваме хамавите, те сами се белязват.
12
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма никаква епидемия, има един грип, който никога няма да изчезне. Т.е. според тия нещастници трябва да се носят маски цял живот? Ами колко му е - за кво ни е да дишаме!
11
24
 
6
 
! Отговори
Теди преди 2 години
Аз съм се ваксинирала сега на 29 юни ми е 3 -та доза и ще продължавам да си нося маската
10
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оповестете моля, какви са новите заплати на "медиците" след края на пЛандемията? Щото вече реват, че били малки. Преди се спотайваха и цоцаха тихичко.
9
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голяма промяна в поведението на троловете тук. Преди година, а особено преди две, като напишех, че маските са *** или че Мутафчийски е педерал, веднага започваха да кълнат да съм се разболеел, тогава щял съм да видя. Е, поне три пъти се заразих, но *** като тях не станах. Сега обърнаха задни части.
8
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който каквото ще да си слага на суратя. Стига да спрат претенциите към останалите. Прекали се отдавна с това.
7
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АйдеееКовид фашистите на клада за да се прочисти държавата.
6
10
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Възраждане се бори за народа и затова на следващите избори ще имат 50 процента
5
32
 
6
 
! Отговори
hahah преди 2 години
Какво разбират *** от медицина , една тяхна депутатка до вчера смъркаше , амфетамини от тези дето съпругът и бездарен художник произвеждаше !!