1 180 са новите случаи на коронавирус, починалите - 40

Интересът към ваксините е слаб
22
1 180 са новите случаи на коронавирус, починалите - 40
Снимка: БГНЕС

1 180 са новите случаи на COVID-19 у нас за последното денонощие, при направени 12 333 теста. Положителните проби са 9,6%, показват данните в Единния информационен портал.

Излекуваните през последните 24 часа са 5 033.

В болница са постъпили 229 души, а хоспитализираните в страната са 1 618. 190 души се намират в интензивни отделения.

Интересът към ваксините е слаб, за денонощието са били поставени 1 376 дози.

40 души са изгубили битката с COVID-19 през последните 24 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: коронавирусCOVID-19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 14. Ами спри плановите операции, ограничи профилактиките с телефонни прегледи на личните лекари, а пък после се чуди защо са умрели повече хора. А за спадане на стандарта на живот и икономическите последици от безумието на локдауните въобще са не говорим.
14
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 13. Много добре се знае как действа Коко 19. Това, което не се знае, е готовността на имунната система при отделните хора да реагира адекватно на евентуална зараза от този вирус. That is the question. Двама човека, ваксинирани с една и съща ваксина и по едно и също време, след един и същ период от време имат различно количество на антитела. Ето ги различията, които ще се проявят и при реално заразяване.
13
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 13. Вече го казах, един и същ вирусен товар на заразяване, но различни реакции при различни хора. Значи дали ще си замине даден човек от Коко 19 зависи не само от вируса, но и от конкретния човек. Тази инфекция не е особено опасна, освен за хора с компрометирана имунна система. Хлапетата въобще не усещат, че са заразоносители, а техният дядо или тяхната баба си отиват от едно цункане с внучето. А после пак Коко 19 виновен.
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Основното е, че сега много повече хора умират от преди епидемията. През 2021 година починаха около 149 хиляди човека при около 107 хиляди в годините преди епидемията.
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Починали са от Ковид-19, а как точно действа вируса, учените още изследват.
10
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 9. Починали са от паталогични отклонения в имунната си система. Или са имали имунна недостатъчност, или са развили прекомерна реакция. Иначе с бъбреците си и теглото си може да са били в ред. Не може при един и същ вирусен товар на заразяване някои дори да не усещат, че са болни, а други да развиват фатални цикатинови бури и не знам още какво си. Коко 19 и един и същ и като качество и като количество. Но имунната система на някои хора е "дефектна" и тези хора си отиват.
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За последните седем дни имаме 6953 новозаразени и 128 починали. Това са средно на ден по 993 новозаразени и 18 починали, което все още е много.
8
0
 
8
 
! Отговори
Един преди 2 години
Не се учудвайте на тия, дето нищо не разбират. Трябваше да почне пандемията, за да ми стане ясно, че в България е пълно с нискоинтелигентни хора. И те са плашещо много. Радой Ралин хубаво го е казал:"По' е лоша простотията от лошотията!"
7
0
 
6
 
! Отговори
До амонимен 2 преди 2 години
А от какво са починали бе, дървена главо? От сърце, от бъбреци, от черен дроб? Да, може. Ама това е, защото ковида ги е скапал. Като ти се съсипят белите дробове и стигнеш до дихателна недостатъчност как ще се снабдяват органите с кислород?Но явно на някои хора това им е изключително сложно да го разберат.
6
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Честито преселение на починалите. Така им се пада. Лекарчета, какво си въобразявате? Ще ме вразумите? Ще ме уплашите? Лекари, нямате представа колко се радвам на факта, че гнусната ви пропаганда вече изработва в мен точно противоположен на желания от вас ефект. Лекари, и още нещо - аз няма да пазя баба и дядо, аз ще им плюя в устата, за да ги заразя. Да, лекари, аз ще уморя база и дядо. На пропаганда се отговаря само с контра пропаганда.
5
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички починали са починали от смърт. На всеки предстои. Това, което не разбират циментовите глави у нас е, че тези 30-40 или 100-200 преди месец, можеха да са живи и са НАД другите. Това го доказват статистиките от последните две години. За 21 година са починали 148 000 при статистическите 107-108 хиляди за годините преди ковид.
4
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Чичо, да ти кажа... всеки е нареден на тази опашка. Дали днес, дали утре..... А тези 40 така или иначе са били най-отпред :) Така че цялата патардия около умрелите ОТ любимата ти болест, всъщност са умрели от друго, но са светнали в червено заради мега-гига-супер точните тествое, които се изпозлват :)
3
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес е вторник. Тези починали са обобщени от събота, неделя и всички от вчера. Впечатляващ спад на настанените в болница. До края на месеца може да спаднат и под 1000.
2
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До кога ще лъжете, че са починали от ковид? Няма доказателства, нито заключения на патоанатоми и съдебни лекари.
1
26
 
9
 
! Отговори
Чичо преди 2 години
Прибързаха с махането на мерките. Щото сега човек може да каже - ми то по 40 човека на ден починали нищо не е. Ама е така, само до момента, в който сред починалите не са вашата майка, баща или друг близък човек. Та на кратко - ПП се провалиха и в това начинание. И е време да си ходят.