Още 8 починали, над 390 000 с "повишена температура" в Северна Корея

Експерти се опасяват, че вирусът може да опустоши страната
16 май 2022 07:38, Елка Василева
28
Още 8 починали, над 390 000 с "повишена температура" в Северна Корея
Снимка: БГНЕС

Северна Корея съобщи в понеделник за нови осем смъртни случая и за още 392 920 души с "повишена температура", след като миналата седмица за първи път призна, че се бори с епидемия от COVID-19, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес. От съобщените данни обаче не става ясно колко от хората са дали положителен тест за COVID.

Още по темата
Севернокорейският лидер Ким Чен Ун ръководи извънредно заседание на политбюро и нареди да бъде използвана армията за стабилизиране на доставките на лекарства в Пхенян, съобщиха държавните медии.

Експерти се опасяват, че вирусът може да опустоши страната, която разполага с ограничени медицински доставки и няма програма за ваксинация.

Правителството нареди да бъдат извадени лекарства от националния резерв, но според севернокорейския лидер медикаментите не достигат своевременно до аптеките. Затова Ким Чен Ун поиска армията да се намеси за стабилизиране на доставките.

Държавната информационна агенция КЦНА съобщи, че Ким е посетил аптеки в близост до река Тедонг, за да се запознае със ситуацията. Той е установил, че аптеките не са добре оборудвани, не разполагат с достатъчно складови помещения, а продавачите не носят подходящо санитарно облекло.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами че то Ким не обичаше ли да е страшно в С. Корея. Ето така се прави! Разходка до поречието на някаква река /не се знае съществува ли/, защото много, много хора вдигнали температура. Когато трябва да е страшно, на помощ идва Ковид /или нова ракета/.
22
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Китайците пренесоха вируса в С. Корея с някоя прясна доставка на стоки. Сега сигурно лекарства и ваксини ще им пратят. Ако не беше зависимостта им от чайниците Кимчо отдавна да е изстрелял някоя ракета по Китай и да ги е изравнил със земята затова че са вкарали вируса в страната му.
21
3
 
1
 
! Отговори
За 20 преди 1 година
Ами то няма противоречие! Птиче не може да прехвръкне извън С Корея. Някой май контрабандно внася китайски прилепи, щото те сами не фърчат до Сеул. Толкова животни ни накараха да избием заради болести, що никой не се сети да прочисти китайските пещери поне в онази част на Китай? А "учените" изследват ли еволюцията при тези животни. Ако написаното има нещо общо със С.Корея, то това е шегичка със СЗО и разни Евроструктури. Там са прилепите.
20
3
 
0
 
! Отговори
Съобщение преди 1 година
Предупреждаваме ВИ: Ако не повярвате на таз новинЪ. Ще последва нова вълнЪ. До броени часове Ким ще изстреля най-новата си ракетЪ, ако не извикате от терасите "Мутрите на Ким вън".
19
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НАЛИ нямаше Ковид? И С.корея била пример за антиваксърите, как борели " лъжите" на СЗО? Сега каква поредна лъжа ще измислите?
18
1
 
6
 
! Отговори
? преди 1 година
Русия върви в тази посока.Ако искате Възраждане в Парламента вижте тази образцова аптека в която е лидера на Комунистическата Корея. Има 15 продукта в големи количества по щандовете - явно няма склад...и тва е.
17
0
 
9
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 1 година
Съдбата на С.Корея може да бъде само една, като на ГДР, десетилетия полиции, армии, забрана за излизане, мизерия, и после всичко това рухна за 1 ден.Сега в Ю.Корея имаме 35000$, на глава от населението, при 50 милиона население, в С.Корея 1800, мизерия, глад, канибализъм. Изхранват се само армията и полицията. При това южната част е по-бедната, на суроввини, ресурси, климат. Това направи социализмът там.
16
9
 
7
 
! Отговори
Таня преди 1 година
Още една антиваксърска опорка се сгромоляса
15
5
 
3
 
! Отговори
Мангъров преди 1 година
Тъкмо - севернокорейците ще се справят по-бързо и по-лесно с епидемията от коронавирус, така ще добият лесно стадния имунитет и всичко ще приключи! Всяко чудо за три дни!
14
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лукашенко влиза в ковид отделение без маска. Пък и няма смисъл да се влиза с маска при болен от Ковид. Тази аптечка на снимката може и да е в София. Зад маската може да е всеки, подходящо облечен и фризиран. Кой доставя на лошия Ким тестове?
13
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При първата вълна пламна Иран, който е също затворена страна, почти. 100% вирустът в Северна Корея е привнесен съзнателно.
12
1
 
16
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 1 година
КИМ ИМА АТОМНИ БОМБИ КАКВО МУ ПУКА ЗА АПТЕКИТЕ
11
7
 
4
 
! Отговори
? преди 1 година
Руски биолаборатории? Неизвестен вирус?
10
2
 
21
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Нагледен пример, че политиката за нулеви ковид случаи, на строга карантина и социална изолация не работи в дългосрочен план. Просто епидемията трябва да премине през населението.
9
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако четете това, дали не трябва да си смените доставчика на интернет, или да не отваряте Днес, а може би да спрете да ползвате интернет?
8
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано същото сполети и фашистка Русия! Амин!
7
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кунчу трипъл буст ваксаджията, изказа ли експертно мнение? Той поне го изкара леко,два месеца джвака тръбата в правителствена.
6
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Там има 1000 пъти повече починали противници на режима на прасето, така че тези 8 човека са си нищо.
5
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това сигурно е тяхна "корекомска" аптека?
4
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На кой му пука за корейския грип? Там поне няма да източат касата.