Хенри Кисинджър призова Украйна да даде част от територията си за да спре войната

Той е на мнение, че Западът трябва да принуди страната да преговаря
26 май 2022 07:00, Нели Христова
279
Хенри Кисинджър призова Украйна да даде част от територията си за да спре войната
Снимка: БГНЕС

Бившият държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър е заявил на Форума в Давос, че Украйна трябва да отстъпи територия на Русия, за да помогне за прекратяването на инвазията, което предполага позиция, срещу която огромното мнозинство украинци са против, съобщава The Washington Post, цитирайки The Daily Telegraph.

Кисинджър също така е призовал Съединените щати и Запада да не търсят срамно поражение за Русия в Украйна, предупреждавайки, че това може да влоши дългосрочната стабилност на Европа.

След като е посочил, че западните страни трябва да не забравят значението на Русия за Европа и да не бъдат "пометени" от моментните настроения, Кисинджър също е настоял Западът да принуди Украйна да приеме преговори със "status quo ante" или предишното състояние на отношенията.

"Преговорите трябва да започнат през следващите два месеца, преди това да създаде сътресения и напрежение, които няма да бъдат лесно преодолими. В идеалния случай разделителната линия трябва да бъде връщане към предишното статукво", е заявил бившият американски държавен секретар.

По думите му продължаване на военните действия няма да означава свобода за Украйна, а нова война срещу самата Русия.

Украинският президент Владимир Зеленски подчерта, че част от условията му за влизане в мирни преговори с Русия ще включват възстановяване на границите преди нахлуването.

Коментарите на Кисинджър идват, когато световните лидери казват, че руската война в Украйна е поставила под въпрос "целия международен ред".

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен каза на световните лидери в Давос, че войната е не само "въпрос на оцеляването на Украйна" или "въпрос на европейската сигурност", но и "задача за цялата глобална общност".

Тя осъди "разрушителната ярост" на руския президент Владимир Путин, но каза, че Русия може един ден да си върне мястото в Европа, ако "намери пътя си обратно към демокрацията, върховенството на закона и зачитането на международния ред, основан на правила... Защото Русия е наш съсед".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


279
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
18
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако Русия е нахлула на територията на Щатите и иска някои части от страната, Кисинджър ще призове ли американците да направят същото, да им ги отстъпят без бой?. Те съгласни ли ще са?!
31
4
 
27
 
! Отговори
Сина преди 1 година
Евро.ейските ялови политици обичат да клякат, когато им застрашат комфорта - гориво, пшеница.... Фън дор лойнуната така прави по стар професионален обичай
30
3
 
28
 
! Отговори
Урсулата се изказала преди 1 година
хахаха Подобни нищоправещи празнодумци на синекурни позиции са причината ЕС да е на дереджето на което е.
29
2
 
10
 
! Отговори
Твърде късно преди 1 година
Коя територия да даде, тази южно от гърба?
28
9
 
17
 
! Отговори
рибока преди 1 година
Умен е,заклет враг на Русия е и какво предлага?Ами сладки приказки като че ли вождът на сибирските мечки е не мечка,а овца,а в природата умните са хищниците,иначе ще стоят гладни.Путин вчера е подписал ,каз,който иска да получи руски паспорт по улеснена процедура в Херсонска област,а това означава,че няма да е достачъно предишното положение за старт на преговори.Да си припомним княз Горчаков : "Великите сили не се нуждаят от признаване" - вече мнението на Запада не ги вълнува.Честито,Байдън успя
27
0
 
24
 
! Отговори
Светнат преди 1 година
До Алекс ........... Човекът предлага точно обратното - "Мексико" да даде територия на "САЩ".
26
10
 
27
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Интересно какво ще се случи с Кисинджър ако призове САЩ да даде част от територията си на Мексико?
25
3
 
21
 
! Отговори
Сикинджър преди 1 година
С чужда пита помен правя по три пъти на ден, най - малко !
24
10
 
33
 
! Отговори
До 19 преди 1 година
Нима не допускаш ,че е възможно да му спретнат някой преврат на напушения клоун и да се спре най накрая с тая истерия?
23
10
 
13
 
! Отговори
Status quo преди 1 година
Ante meridiem. Остава да установим за кой ден става точно дума. Руснаците говорят за деня V, а Зеленски бълнува за деня преди Майдана. Твърде е възможно денят V да настъпи след завоюването на Одеска област. Така че ante във формулата на Кисинджър не върши никаква работа. Жребият е хвърлен. Лед тронулся. Третата СВ започна, господа съдебни заседатели.
22
14
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
украйна свърши.......
21
8
 
42
 
! Отговори
Реалист до 18 преди 1 година
НАТО не е убило никой ??? Наистина добър виц !
20
2
 
16
 
! Отговори
Чембърлейн преди 1 година
Така някога бяха защитени и судетските немци. С англо-френското съгласие.
19
4
 
11
 
! Отговори
към 2 преди 1 година
те и двамата лидери са джуджета, за кое става въпрос?
18
11
 
7
 
! Отговори
анализатор преди 1 година
До: номерц17 25 години са си 25 години. Склерозата е дегенеративно заболяване - колкото по-дърт, толкова по-склерозирал!!!
17
6
 
19
 
! Отговори
До 14 преди 1 година
То това май зависи от Кире канадски. Ама като знам къв е лаладжия на приказки....май нищо няма да вземем от подялбата на Украйна.
16
40
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До: номер 12 (реалист) НАТО се разширява мирно. НАТО не е убило никого. Русия също би могла да влезе в НАТО, но Путин отказва. Проблемът си е изцяло на Путин, не на НАТО.
15
12
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Умен и мъдър както винаги,да не забравяме че е поне 25 години по възрастен от дементиралият склеротик!
14
3
 
46
 
! Отговори
Хемус преди 1 година
Изчакаите още няколко месеца!Има световно първенство в Катар,трябва Украйна да стане световен шампион!
13
12
 
37
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
това трябваше да се каже отдавна тоя зелен евреин и нямаше да си отиде толкова народ, а той още се пери да побеждава.....абе къде си тръгнал бе, льо-льо, не ти трябва с мечка дренки да ядеш!