ЕС удължи използването на ковид сертификати до юли 2023 г.

Регулациите могат да бъдат отменени и по-рано
14 юни 2022 07:00, Анисия Иванова
32
ЕС удължи използването на ковид сертификати до юли 2023 г.
Снимка: БГНЕС

Правилата на Европейския съюз за цифровите ковид сертификати ще останат в сила за още една година заради продължаващата пандемия, предаде ДПА.

Представители на Европейския парламент и на правителствата на държавите членки се споразумяха снощи да удължат правилата до 30 юли 2023 г., съобщи Френското председателство на Съвет на ЕС и добави, че регулациите могат да бъдат отменени и по-рано, ако ситуацията го позволи.

Сертификатите имат за цел да улеснят свободното движение на хора по време на пандемията.

Използвайки QR код сертификатите дават информация дали даден човек е бил ваксиниран срещу КОВИД-19, дал ли е отрицателен тест, или е преболедувал заболяването, посочва ДПА. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
5
 
! Отговори
Овцете блеят преди 1 година
"Сертификатите имат за цел да улеснят свободното движение на хора по време на пандемията."ХАХХАХАХАХАА,. вЕрно ли? Хахахахахаха. Ех, тия "***" - нищо не разбират. Всичко е за тяхно добро хахахахаааааааааааааааа
26
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не забравяйте Световното здравно пандемично споразумение! Не е лъжа, нито е конспирация - факт е!Глобалфашизмът настъпва! Ще превърнат света в глобален технологичен концлагер. Човешкият живот няма стойност за свръхбогатите, изживяващи се като богове. Роби или крепостни селяни - това е замисълът на дълбокозагрижените за човешкото здраве! Надеждата е да не сме безмълвни животни в скотобойната. Вече живеем в най-мрачните Оруелови прозрения.
25
1
 
23
 
! Отговори
войн преди 1 година
Въведат ли мерки. Всички на площада и всички заедно по магазини, учереждения и обекти. ЗАЕДНО!!!
24
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези от ЕС въвеждат диктатурата. Нямаш ваксина, нямаш право на живот.
23
0
 
21
 
! Отговори
хората преди 1 година
хората са събудени нямало да стане ли!? не го вярвам! миналата година на 1вото заключване хората се разединиха на спазващи и неспазващи мерките и проявиха много лоши черти спазващите мразиха много останалите озлобиха се одобряваха и приемаха с готовност всичко дето им се налага колкото и безумно и с погрешна логика да беше бяха доброволни шпиони издаваха карантинирани от чужбина че излезли от вкъщи... абе експеримент е това с ковида за нов ред немой ме убефите че е само един грип ще се върне!!
22
0
 
21
 
! Отговори
Ссср преди 1 година
и ми говорите че с помоща към Украйна светът се изправял срещу лош диктатор а част от българите още се страхуват че щял да се върне комунизмът,....ами той онзи стария комунизъм го няма!... идва нов вид комунизъм идва откъм запад... абе въобще немоем да разберем това грип ли е или повод да преустроим и подготвим обществото за ново управление за нови правила дори да е вирус от китайски пазар и суров прилеп то някой вече го използва като възможност за преустройство на светъ и тълпите
21
1
 
25
 
! Отговори
ЦИРК КОВИД преди 1 година
Ограниченията и дискриминацията заради ненаправени експериментални медицински процедури улеснява свободното придвижване? А вие мислехте че циркът е в лятна почивка.
20
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще го удължи завинаги, ако овцете продължават да спят.
19
1
 
37
 
! Отговори
11 преди 1 година
"Сертификатите имат за цел да улеснят свободното движение на хора по време на пандемията." ---- Баси лицемерното и нагло изречение.
18
1
 
33
 
! Отговори
От Берлин преди 1 година
Аз какво ви повтарям от месеци и тук...!? Мислете и се пазете! Идва Нов Световен Ред- чрез дигитално робство, и фармацевтичен терор...Имаме Нов Холокост! Бог с ВАС и пазете децата
17
2
 
38
 
! Отговори
Радостин преди 1 година
Как пък за повече от две години един политик не умря от тоя грип бе? Няма да им мине номера да ни накарат насила да се ваксинираме
16
2
 
35
 
! Отговори
Дилдо преди 1 година
Няма да им мине номера и тоя път. Хората разбраха, че ваксините са безполезни
15
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че тя пандемията няма да свърши и тогава. И после какви глупости ще измислят?
14
4
 
38
 
! Отговори
Д.О.Т. преди 1 година
УДРИ БАЧО ПУТИНЕ ПРОГНИЛИЯТ ФАШИСТКО-ДЖЕНДОРСКИ Е.С. УДРИ СЪС САРМАТИ, С КАЛИБРИ. ЕБИИММАЙКАТАПЕДЕРАСТКА БЕЗБОЖНА
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
РС=ЕС
12
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тренират в Китай в момента и РС как да отклони вниманието от войната и инфлацията, ще ползва китайския опит. Лятото са отпуснали примката.
11
2
 
15
 
! Отговори
Баце преди 1 година
Е язе как ке одим у Гърция като се бодох преди 1 година?
10
3
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен---Гласи се нещо на есен.. Гласи се и още как. ЕК преди 2-3 седмици поиска от две от фарма компаниите доставката на милиарди ваксини да бъде отложена с три месеца, поради липса на желаещи. Та това, което ни тъкмят е на есен да има достатъчно "желаещи" да го играят игленици.
9
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕС се надява да просъществува още 1 година? Наивници.
8
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
т.е. продължаваме с ваксинацията ли? Изтича сертификата и нова ваксина?