До 2-3 седмици ще сме в пика на новата вълна на COVID-19

Очаква се нов щам наесен, който да заобиколи имунитета
77
До 2-3 седмици ще сме в пика на новата вълна на COVID-19
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Вече сме в нова вълна на COVID-19, потвърди в пред NOVA NEWS главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев.

„Ние се движим 3-4 седмици след това, което се случва в Западна Европа. В следващите две до три седмици вероятно ще се сблъскаме с тази повишена вълна. Не че е толкова страшно и драматично, но като факт е така,” каза той.

„Ще има повече случаи, но при повечето от засегнатите няма да има нужда от болница. Все още щамът е Омикрон, макар че той е вече с няколко разновидности, допълни д-р Кунчев.

"Страхуваме се от нов щам наесен, който да заобиколи имунитета", призна той.

По отношение на маймунската шарка Кунчев каза за очакването да се потвърди трети случай: „Официално ще се потвърди днес, когато излязат официални резултати от изследванията в Центъра за заразни и паразитни болести, но сецификата на ПСР реакцията е такава, че още в процеса на обработка става ясно накъде отиват нещата. Така че според мен с над 90% увереност може да кажем, че имаме установен трети случай”.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В много странни времена живеем в момента с много странни едни и същи хора, които постоянно показват по новинарските сайтове и новините. Въобще не разбирам какво говорят и какво се опитват да кажат. Говорят като дрогирани упуени. "Днес ще има трети установен случай на 90% съм сигурен". Въобще не знам какви ги говори тоя
20
5
 
34
 
! Отговори
999 преди 1 година
*** долни , мръсни нещастни ционфашисти , васални *** мръсни в човешка форма , масони долни , слуги на дявола , искате генна терапия на гоите посредством инфирмационото иРНК !!Нов световен ред чрез глад , ландемии , войни , до довеждането на жадувания от вас сатанисти проклети така наречения библейски глад , редициране на световното население !Скритият враг на дълбоката държа са гоите ! Покайте хора или ще ни заличат тези сатанисти проклети .
19
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какъв ковид , цялата работа е че ваксината сигурно скапва имунитета
18
38
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нашите *** сега ще почнат да отричат. Вирус няма, пандемия няма, омикрон няма, шеста вълна няма.......умрелите не са умрели, ваксините не са ваксини.....пръскат ни от самолети, чипират ни, 5G, контролират ни.....Не се хабете, знаем предварително какво ще пишете и никой не ви чете глупостите.
17
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз очаквам до наесен Путин да нападне Литва ,така за още половин година ще избегнем петата вълна.
16
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да не би Украйна да е загубла войната?
15
5
 
41
 
! Отговори
бай Ламби преди 1 година
Къв ковид те гони бе Кунчоооо...?!?!?Май чавка ти е изпила мозъка на тебе!Ами те другата седмица го дават 42-44 градуса по Целзия бе учения.Кви вируси на тая жега са ви подгонили.Остава и маските да върните в тия жеги и ще има "На оружие братия"!
14
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак развързаха торбата с лъжите. Ама може би, ама щяло, ама нещяло,ама да си дойдем нс думага : ваксайте се, щото да понапълним джобовете бездънни
13
10
 
5
 
! Отговори
Такам... преди 1 година
...от шест месеца воля личната да ми постави трета доза Ковид ваксина и казва, че няма от тази, която досега съм си поставял. Изтекъл им бил срокът и нови няма. Отказвам да ми слагат какво де е и то на някакви полузаконни павилиончета. Ако не снабдите личните с ваксини, няма да се ваксинирам повече. Или личната ще ме ваксинира или забравете.
12
2
 
34
 
! Отговори
Нима? преди 1 година
Новият щам можел да заобиколи имунитета? А намекваше преди време за връзката между неваксиниращите се и тяхното IQ.
11
3
 
42
 
! Отговори
Пропагандата преди 1 година
Е задествала машината , тва 5-6 ковид публикации днеска само
10
2
 
44
 
! Отговори
777 преди 1 година
Ей братко, не се ли намразихте вече да повтаряте едно и също?Да ковид има, но всички видяхме, че нищо не можете да направите и никакви мерки не действат. То и война има, и таблетки с йод раздават в Румъния и.......Тръгнали сме да се явяваме пред създателя с доста бързички темпове. И да дъвчете едно и също се тая.
9
2
 
30
 
! Отговори
Перниканец преди 1 година
Подарихте 3 милиона ваксини на Африка, сега да не забравите да поръчате пак...Че да има за армагани наесен. *** ***, ниедни
8
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ковид,маймунска шарка и всички нови, който ще се появат е благодарение на глобалното затопляне и промените в климата,които не знам дали са благодарение на нас или просто природата си знае работата.Но така или иначе ще има още доста подобни вируси.Те са на земята отдавна ,само се променят заради климата.Изчезват много видове на земята и те се адаптиват към други видове.Хората са най-много и логично е към нас да атакуват.
7
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Теорията на вероятностите отново в действие...
6
3
 
35
 
! Отговори
Ще го кажа културно преди 1 година
Идете да осъществите полов акт с родителя си от женски пол!
5
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Човека Ви лазва ,че за на есен се притисняват.Какво Ви става,четете внимателно.Омикрон е готин.А според мен наесен не се знае,но смятам че няма да има нов по-лош щам.Няма логика.да.е по-лош вариянт.Но знае ли човек.
4
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Игра на щамове!- новият холивудски бестселър в кината по целия Свят. Очаквайте премиерата до 2 седмици! ПиСиАр билетчета в аптеките.
3
2
 
36
 
! Отговори
СПРЕТЕ преди 1 година
*** мръсни, спрете се!
2
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде цел живот "пандемия"